Strawberry KesäStrawberry Kesä

Kylpylähotellit Virossa tarjoavat rentouttavan loman lähellä: Viron kylpylät Top 10

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Viron kylpylähotellit ovat tulleet varmasti monelle lomailijalle tutuksi, sillä Viron kylpylät alkoivat ilmestymään jo 1800-luvun alussa. Tämän jälkeen niitä onkin rakennettu todella paljon lisää.

Suomalaisille tutuimmat kylpylähotellit Virossa löytyvät maan pääkaupungista Tallinnasta, sekä tunnetusta Pärnun rantakaupungista. Nykyisin kylpylöitä löytyy runsaasti muistakin isoimmista kaupungeista, sekä pienemmiltä paikkakunnilta.

Mistä sitten löytää parhaimmat kylpylähotellit Virossa?

Tutustu alta paremmin miten Viron kylpylätarjonta on kehittynyt aikojen saatossa, ja mistä löytyvät maan viihtyisimmät kylpylät.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Parhaat kylpylähotellit Virossa

Kun mielessä siintää kylpyläloma Virossa, voi tulla vastaan valinnanvaikeus tarjonnan monipuolisuuden vuoksi.

Moni kylpylähotelli on saanut erittäin hyviä asiakasarvioita, joten kokosimme alle Viron parhaat kylpylät päätöstä helpottamaan:

1. Aqva Hotel & Spa

Aqva Hotel & Spa

Rakveren kaupungissa, noin sadan kilometrin päässä Tallinnasta, sijaitsee yksi Viron parhaimmista kylpylöistä.

Suuren suosion saavuttanut kylpylähotelli on suosittu ympäri vuoden, joten loma kannattaa varata ajoissa. Aqva Hotel & Spa tarjoaa kävijöilleen erilaisia teema-altaita ja saunoja, sekä lapsille oman leikkipaikan.

Tämä kylpylähotelli Virossa soveltuu hyvin ihan koko perheelle.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

2. V Spa & Hotel Conference Center

V Spa & Hotel Conference Center

Erinomaiset arviot on saanut myös V Spa kylpylähotelli Tarton kaupungissa.

Kylpylän puolelta löytyy muun muassa:

  • 11 erilaista allasta poreineen
  • Lastenaltaita
  • 3 saunaa
  • Valoterapia-huone
  • Suola-allas ja -sauna

Tämä kylpylähotelli Virossa on erinomainen kohde rentoutumiseen.


Strawberry
Varaa kaksi peräkkäistä hotelliyötä ja saat -20 %!

Nyt saat 20 %:n alennuksen hotelliöistä koko kesän ajan varatessasi vähintään kaksi peräkkäistä yötä.

Varaa lomasi täältä »

3. Noorus Spa Hotel

Noorus kylpylähotelli Virossa

Tämä tasokas ja suuri kylpylähotelli sijaitsee Narva-Joesuussa, ja se on yksi parhaimpia kylpylähotelleja Virossa. Vierestä löytyy myös kaunis hiekkaranta.

Kylpylästä löytyy altaiden lisäksi kaikkiaan 7 erilaista saunaa, joista yksi on erityinen jääsauna. Yli 18-vuotiaat voivat lisäksi ostaa erillisen pääsyn VIP Oasis -alueelle.

Noorus Spa:n läheltä löytyy myös suosittu Meresuu Spa Hotel.

4. Hedon Spa & Hotel

Hedon Spa & Hotel, Viro

Pärnun rannalla sijaitseva Hedon Spa on kaunis ja laadukas kylpylähotelli entisen Mutakylpylän yhteydessä. Täältä löydät kaksi erillistä kylpyläosastoa.

Ihanat kylpylähoidot ja tunnelmalliset allas- ja saunaosastot tarjoavat varmasti rentouttavan kylpyläloman. Hedon Spa:ssa on myös ulkoallas, ja kerran kuussa järjestetään yökylpylä.

ScandicScandic

5. Tervise Paradiis Spa Hotel & Waterpark

Tervise Paradiis Spa Hotel

Myös tämä kylpylähotelli Virossa sijaitsee Pärnussa, aivan merenrannan tuntumassa. Tämä Viron kylpylä soveltuu hyvin perheille, sillä sen yhteydessä on Viron suurin sisävesipuisto.

Katso myös paras kylpylä lapsille -listamme.

Liukumäkien ja altaiden jälkeen voi suunnata rauhalliseen Tervise Paradiis kylpylän saunamaailmaan, josta löytyy todella paljon erilaisia saunoja.

6. Toila Spa Hotell

Toila Spa Hotell

Toila Spa tunnetaan oikeana terveyskylpylänä, jossa pääsee kunnolla hoitamaan kehoa ja mieltä. Itä-Viron rannalla sijaitseva kylpylä sopii mainiosti myös aktiivilomailijoille.

Toila Spa:n allas- ja saunaosasto, sekä erilaiset terveyshoidot pitävät huolen rentouttavasta lomailusta.

Matkapojat – Viro

Löydä tarjouksia Viron matkoihin!

Etsi lomia tästä

7. Estonia Resort Hotel & Spa

Kylpylähotelli Virossa

Myös tämä suosittu kylpylähotelli Virossa löytyy Pärnun alueelta. Upea kylpylähotelli sijaitsee Pärnun hiekkarannan tuntumassa.

Estonia Resortin kylpylän alueelta löytyy esimerkiksi:

  • 9 erilaista saunaa
  • Ulkoterassi porealtaineen
  • Iso uima-allas ja Kuollut meri -allas
  • Rentoutumis alueita
  • Allasbaari
DEFAULT – Oslo Skin Lab

The Solution™ Beauty Collagen auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, siloittamaan ihoa ja vähentämään ryppyjä.

Tutustu -50 % hintaan

8. Laulasmaa Spa Hotel LaSpa

Kylpylähotelli LaSpa

Paljon erilaisia aktiviteetteja ja palveluja tarjoava LaSpa on kaunis kylpylähotelli lähellä luontoa.

Rentouttava kylpyläosasto saunoineen tarjoaa ihanan rentoutumiskeitaan, ja läheltä hotellia voi patikoida mielenkiintoisiin kohteisiin. Hemmottelevat hoidot takaavat hyvän olon loman päätteeksi.

9. Kubija Hotel & Nature Spa

Kubija Hotel & Nature Spa

Võrun pikkukaupungista löytyvä Kubija Hotel & Nature Spa löytyy Kaakkois-Virosta läheltä Venäjän rajaa.

Kylpylä ei ole kovin suuri, mutta se on kodikas ja viihtyisä. Kylpylästä löytyy erilaisia altaita, sekä neljä erilaista saunaa. Läheiseen luontoon on myös kiva lähteä patikoimaan.

Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä

10. Kalev Spa Hotel & Waterpark

Kalev Spa Hotel & Waterpark, Viro

Tämä Viron kylpylähotelli löytyy Tallinnan Vanhasta kaupungista, ja se on yksi Pohjois-Viron suurimmista vesipuistoista.

Kalev Spa:ssa pääsee uimaan, liukumäkiin, rentoutumaan porealtaissa, ja osallistumaan esimerkiksi ryhmäliikuntatunneille.

Lisäksi Kalev Spa:n K18 Sauna Oasis lämpimine porealtaineen mahdollistaa rentoutumisen pelkästään aikuisille.

Viron kylpylät: Ensimmäinen kylpylä perustettiin yli 200 vuotta sitten

Kylpyläkulttuuri alkoi Virossa tiettävästi yli 200 vuotta sitten, jolloin kylpylöitä alettiin pikkuhiljaa perustamaan isoimpiin rannikon kaupunkeihin.

Hoitavista ominaisuuksistaan tunnettu paikallinen muta on ollut yksi syy Viron kylpyläkulttuurin syntymisessä.

Ensimmäinen kylpylän tapainen laitos toimi tiettävästi Viimsin kartanon tiloissa jo ennen 1800-lukua, joka oli nimeltään Carlsbad. Ensimmäinen merikylpylä avattiin vuonna 1813 Kadriorgissa Tallinnan lähellä, ja Viron ensimmäinen kylpylä-mutahoitola perustettiin Haapsaluun vuonna 1825.

1820-luvun jälkeen myös muualle Viroon alettiin rakentaa pikkuhiljaa kylpylöitä. Esimerkiksi Haapsalu oli todella suosittu kylpyläkohde venäläisten keskuudessa vuoden 1845 Pietari-Haapsalu laivayhteyden ansiosta.

Tunnettuja kylpyläkaupunkeja Virossa ovat:

Tänä päivänä Viron kylpylähotellit löytyvät aivan ympäri maata, joten sopiva kohde omiin tarpeisiin löytyy takuuvarmasti.

ApolloApollo

Millaisia ovat Viron kylpylähotellit?

Viron kylpylähotellit ovat hyvin monipuolisia, sillä tarjontaa on runsaasti. Viron kylpylät ovat lähes poikkeuksetta aina hotellien yhteydessä. Kylpylään pääsee monessa eri kaupungissa, joten Tallinnaan ei ole pakko jäädä, jos se on ennestään tuttu kaupunki.

Pääasiassa Viron kylpylähotellit ovat viihtyisiä, mutta eivät aina erityisen isoja komplekseja. Kannattaa siis lukea tarkkaan kylpylähotellin kuvaus, sillä moni voi mainostaa itseään kylpylähotellina, vaikka allasosasto olisikin hieman vaatimaton.

Hotelleja löytyy paljon eritasoisia ja -hintaisia. Halvimmillaan huoneen Viron kylpylähotellista voi saada 40-50 eurolla, ja kylpylään on lähes aina ilmainen sisäänpääsy hotellin asukkaille. Jos hakee ylellisyyttä ja uudempia kylpylähotelleja, on niissä toki hinnatkin korkeampia.

Suomen tapaan kylpylähotellit Virossa mahdollistavat yleensä myös päiväkäynnit kylpylään, joten hotellissa ei ole välttämätöntä majoittua. Kylpylässä käyminen ei tosin virolaisten tulotasolla ole halpaa puuhaa, joten monet kylpylähotellit saavatkin tuottonsa pääosin ulkomaisilta matkailijoilta.

Kohteita löytyy aikuisille sekä lapsiperheille

Useat kylpylähotellit Virossa on suunnattu paremmin aikuiseen makuun sopiviksi, mutta nykyään myös lapsiperheille löytyy hyviä kohteita. Kannattaa siis tehdä hieman taustatyötä ennen varauksen tekoa.

Viron kylpylät tarjoavat yleensä rentouttavan allasosaston, joten esimerkiksi kuntouima-altaita on turha etsiä kylpylöistä. Kylpylät on suunniteltu pääasiassa siis rentoutumiseen, sillä virolainen kylpyläkulttuuri on hieman ylellisempää verrattuna Suomeen. Altaissa saa yleensä myös nauttia allasbaarin antimia, toisin kuin monissa Suomen kylpylöissä.

Viron kylpylät löytyvät kaupunkikohteiden lisäksi keskeltä luontoa. Kesällä monelle mieluisaa on varata kylpylähotelli merenrannan läheisyydestä. Moneen kylpylään pääsee helposti myös julkisilla, mutta omalla autollakin on helppo saapua.

Suomesta kylpylälomalle Viroon

Kylpyläloma Virossa on helppo järjestää Suomesta, sillä matkaa ei kerry paljoa varsinkaan Etelä-Suomesta. Helsingistä pääsee kätevästi laivalla Tallinnaan vain parissa tunnissa, ja laivaan on helppo ottaa tarpeen mukaan oma auto, tai vaikkapa polkupyörä.

Kylpylähotelli Virosta on helppo varata omatoimisesti, mutta myös esimerkiksi laivayhtiöiltä on mahdollista hankkia valmis kylpyläpaketti Viroon. Laivayhtiöiden lisäksi monet matkatoimistot myyvät erilaisia vaihtoehtoja.

Valmis kylpyläpaketti Viroon on helppo hankkia, mutta hyvin suunniteltu omatoimimatka voi kuitenkin tulla halvemmaksi.

Rentouttava kylpyläreissu tekee hyvää kiireen keskellä

Arjen harmaus voi tuntua varsinkin syksyllä ja talvella raskaalta, joten itsensä hoitaminen on entistä tärkeämpää. Kylpylässä on helppo rentouttaa niin mieli, kuin väsynyt kehokin.

Kylpylähotellit Virossa tuovat varmasti lisää valoa ja vireyttä arjen keskelle. Hemmottele siis itseäsi kunnolla, ja varaa kylpyläloma Viroon.

Viron kylpylähotellit kartalla

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä