Unkarin kylpylät – Hemmottele itseäsi kuumissa lähteissä ja loistavissa kylpylähotelleissa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Jos Unkarin kylpylät eivät ole vielä tuttuja, niin nyt jos koskaan kannattaa lähteä ihanan rentouttavalle lomalle tutustumaan Euroopan tunnetuimpaan kylpylä maahan. Unkarin kylpylähotellit tarjoavat laajan kirjon upeita kohteita lomailuun.

Unkarista löytyy useita kuumia lähteitä, joiden ympärille kylpylät on usein rakennettu. Varsinkin maan pääkaupunki Budapest on täynnä toinen toistaa mahtavampia kohteita. Kuumissa altaissa pulikointi kuuluu monen paikallisen lempi aktiviteetteihin.

Tämä vetää paikalle myös tietysti matkailijoita eri puolilta maailmaa.

Vaikka Budapest on usein monen matkailijan ykköskohde, kannattaa kuitenkin tutustua muihinkin kaupunkeihin, sillä Unkarin kylpylähotellit levittäytyvät ympäri maata

Tutustu alta kohteisiin, ja katso mistä löytyvät parhaimmat Unkarin kylpylät.

Artikkeli jatkuu...

Parhaat kylpylähotellit Unkarissa

Unkarin kylpylähotellit tarjoavat valtavan määrän ylellisiä kohteita onnistuneen loman viettoon. Iso osa Unkarin kylpylähotelleista sijaitsee maan pääkaupungissa.

Esittelemme tässä artikkelissa erinomaiset arvostelut saaneet kylpylähotellit Unkarissa, lukuunottamatta Budapestin kohteita.

Löydät sivuiltamme erillisen artikkelin, joka käsittää pelkästään Budapestin kylpylähotellit.

Erityisen hyviä hotelleja Budapestissa ovat esimerkiksi:

 • Corinthia Hotel Budapest – Royal Spa
 • Hotel Csaszar Budapest – Veli Bej
 • Kozmo Hotel Suites & Spa
 • Danubius Hotel Gellert – Gellert kylpylä

Ruissalon kylpylä
-10 % majoituksen päivän hinnasta!

Unohda arki hetkeksi – Ruissalon Kylpylässä voit tuntea kesän joka päivä! Ruissalo Spa:ssa vietät ikimuistoisen kesäloman meren äärellä.
Käytä varatessa koodia: PRODEALS

Varaa lomasi täältä »

1. Siófok Hotel – Mala Garden

Siofok Hotel - Mala Garden

Tämä Unkarin kylpylähotelli tarjoaa mukavuutta ja luksusta Balaton järven tuntumassa. Hotellin arkkitehtuuri ja sisustus henkii harmonista balilaista tunnelmaa. Ravintolassa nautitaan niin paikallisia, välimerellisiä, sekä aasialaisia herkkuja.

Kaunis ja laaja allasalue käsittää erilaisia rentoutumiseen soveltuvia altaita ja saunoja. Aikuisille on oma alue, jossa saa rentoutua rauhassa. Ajanvarauksella voi kokea esimerkiksi autenttisen Thai-hieronnan.

2. Danubius Hotel Bük

Danubius Hotel Buk, Unkari

Danubius on täyden palvelun kylpylähotelli Unkarissa, joka soveltuu erinomaisesti pariskunnille, sekä perheille. Alue tarjoaa myös erinomaiset puitteet ulkoiluun.

Hotellin kylpylästä löytyy ulko- ja sisäuima-altaat, poreallas, höyrysauna, sekä tavallinen sauna. Lisäksi lapsille on oma allasalue.

3. Puchner Castle Hotel

Puchner Castle Hotel, Unkari

Neljän tähden kylpylähotelli Unkarissa, Bikalin kaupungissa tarjoaa upeat puitteet lomaan. Majoitusta on tarjolla seitsemässä erilaisessa miljöössä. Voit valita esimerkiksi huoneen Kartanosta, tai vuokrata vaikkapa isomman lomahuoneiston koko perheelle.

Marokkolaista tunnelmaa henkivä kylpyläosasto käsittää muun muassa:

 • Suomalaisen saunan
 • Höyrysaunan
 • Infrapunasaunan
 • Palatsi kylpylän
 • Ulkoaltaan
 • Kauneushoitolan
 • Suolahuoneen
 • Lasten allasalueen
Apollo – Unkari

Löydä tarjouksia Unkarin kaupunkilomiin!

Etsi lomia tästä

4. Kolping Hotel Spa & Family Resort

Kolping Hotel Spa, Unkari

Perheystävällinen kylpylä Unkarin Balaton järven, sekä Hévizin lähellä tarjoaa erinomaisen kylpyläkohteen. Majoitus on mahdollista niin hotellihuoneissa, kuin isommissa loma-asunnoissa. Hotellista löytyy lisäksi lapsiystävällinen ravintola.

Spa jakautuu kahteen eri osioon; hiljaiseen aikuisten kylpylään, sekä koko perheen vesipuistoon. Erilaiset altaat, saunat, ja liukumäet viihdyttävät kaikenikäisiä.

5. Donautica Hotel & Restaurant

Donautica Hotel kylpylähotelli Unkarissa

Kylpylät Unkarissa nauttivat suuresta suosiosta. Erinomaiset arvosanat on saanut myös tämä pieni kylpylähotelli Unkarin Faa-Domborissa. Hotellilta on vain 20 kilometrin matka suositulle viinialueelle.

Täällä nautitaan täydellisestä rauhasta ihanassa ympäristössä, sekä fine-dining ravintoloiden herkuista.

Donautican kylpylästä löytyy erilaisia altaita ja saunoja, jotka kruunaavat rentouttavan loman kaukana vilkkaasta kaupungista.

6. Mesés Shiraz Hotel

Mesés Shiraz Hotel

Tämä Unkarin kylpylähotelli on suunnattu ainoastaan aikuisille, joten rentoutuminen on varmasti taattu. Kaikki hotellihuoneet on sisustettu eri tavalla tarjoten mystistä tunnelmaa. Hotelli sijaitsee Egerszalókin kaupungissa, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Budapestista.

Wellness-alue henkii arabialaista kylpyläkulttuuria. Nauti esimerkiksi porealtaista, iranilaisesta hamamista, persialaisesta sauna-alueesta, sekä ihanista hoidoista. Varattavissa on myös esimerkiksi romanttisia yhteishoitoja pariskunnille.

DEFAULT – Oslo Skin Lab

The Solution™ Beauty Collagen auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, siloittamaan ihoa ja vähentämään ryppyjä.

Tutustu -50 % hintaan

7. Family Wellness Hotel Gyula

Family Wellness Hotel Gyula, Unkari

Neljän tähden hotelli Gyula soveltuu aivan jokaiselle. Se löytyy historiallisesta kylpyläkaupunki Gyulasta. Mukavat ja elegantit huoneet takaavan rentouttavan loman.

Upeasta Gyula Castle kylpylästä löytyy muun muassa:

 • Suuri uima-allas
 • Poreallas
 • Lasten allas
 • Suomalainen sauna
 • Höyrysauna
 • Infrapunasauna
 • Solarium

8. Four Points by Sheraton Kecskemet Hotel & Conference Center

Four Points by Sheraton

Marriott-ketjun erinomainen kylpylähotelli Unkarissa sijaitsee vain tunnin päässä Budapestista. Modernin tyylikkäät huoneet, 24/7 kuntosali, ravintolat, sekä kylpylä takaavat lomafiiliksen.

Nauti kylpylän saunoista, altaista, sekä ihanista hieronta hoidoista.

9. Avalon Resort & Spa

Avalon Resort & Spa, Unkari

Mahtavan luonnon ympäröimä kylpylähotelli takaa ihanan hemmottelevan kylpyläloman Bükki kansallispuiston kupeessa. Jos aikeissa on viettää romanttinen kylpyläloma kahdelle, niin hotelli sopii siihen erityisesti.

Palkitusta Avalon Spa:sta löytyy muun muassa erilaisia altaita, saunoja, sekä suolahuone. Tarjolla on myös ohjattuja sauna sessioita.

10. Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa

Park Inn by Radisson Sárvár

Radissonin omistama kylpylähotelli Unkarin länsiosassa tarjoaa rauhallisen lomakohteen. Hotellin läheltä löytyy muun muassa tunnettu Nádasdyn linna. Perheystävällinen hotelli sopii aivan kaikille.

Hotellista on suora pääsy laajalle wellness alueelle, josta löytyy lukuisia altaita rentoutumiseen.

Kylpylät Unkarissa sopivat lomailuun vuodenajasta riippumatta

Virkistävä kylpyläpäivä on varmasti yksi suosituimpia aktiviteetteja matkailijoiden, sekä paikallisten keskuudessa. Kuumien lähteiden yhteyteen rakennetut kylpylät tarjoavat ihanan lämpimän veden jokaisena vuodenaikana.

Mineraalipitoisissa ulkoaltaissa on talvellakin yleensä reippaasti yli +30 astetta, joten rentouttava elämys on varmasti taattu. Usein lämmöt lähentelevät jopa 40 astetta.

Kaikkein parasta on lokoilla kuumissa ulkoaltaissa hyisenä talvipäivänä. Talvisin kylpylöissä on yleensä myös hiljaisinta, joten rauhaa rakastavan kannattaa suosia kylpylöissä vierailua talvikautena kesän sijaan.

Lämpimien altaiden lisäksi Unkarin kylpylät tarjoavat tietysti myös erilaisia saunoja, ja monista löytyy myös kylmäaltaita, sekä porealtaita rentoutumiseen. Osa Budapestin kylpylöistä tunnetaan myös viikonloppuisin järjestettävistä allasbileistä.

Kesällä lomaillessa kannattaa varata kylpyläliput ennakkoon, sillä suosituimmat kohteet täyttyvät nopeasti.

Unkari on edullinen matkakohde

Maana Unkari on melko edullinen, ainakin Suomeen verrattuna. Suomesta pääsee helposti lentämällä esimerkiksi Budapestiin, jonne on usein tarjolla halpoja lentoja.

Unkarin kylpylät ovat myös suhteellisen edullisia. Hinta vaihtelee yleensä 10-20 euron väliltä kylpylästä riippuen. Kaikkein edullisinta on käydä kylpylässä arkipäivänä. Osa kylpylöistä tarjoaa myös hoitolan palvelut.

Esimerkiksi hieronnassa käynti edullisempaa Unkarissa Suomeen verrattuna. Puolen tunnin hieronnan saa noin 10-15 eurolla.

Jos vierailet maassa pidennetyn ajan, kannattaa harkita esimerkiksi kausi- tai vuosilipun hankkimista omaan lempi kylpylään. Tällöin saa normaalia edullisemmat hinnat. Hintoja voi vertailla eri kylpylöiden nettisivuilta.

Unkarin kylpylät eroavat hieman suomalaisista kylpylöistä

Kylpylämaa Unkari

Suomalaisille Unkarin kylpylät tarjoavat varmasti hieman erilaisen kokemuksen. Yleisesti ottaen kylpylät ovat aivan upeita rakennuksia, joten ihan vain visuaalinen kokemus unkarilaisessa kylpylässä on erityinen. Unkarilaisten kylpylöiden arkkitehtuuri on todella kiinnostavaa.

Jos suunnittelet kylpylälomaa perheenä tai pariskuntana, kannattaa myös ottaa huomioon kylpylöiden erityiskäytännöt:

 • Alaikäraja kylpylöissä on usein 14-vuotta
 • Miehille ja naisille on omat vuorot joissakin kohteissa

Kylpylöiden ikäraja johtuu pääasiassa terveyssyistä, sillä monet altaista ovat hyvin kuumia eivätkä täten sovellu lapsille. Pääosa kylpylöistä on myös suunniteltu aikuiseen makuun, eikä niissä ole lapsille omia altaita, tai tekemistä ylipäätään.

Jotkin kylpylät ovat tekstiili-vapaita, eli uimapukuja ei käytetä. Tällöin käytössä on yleensä erilliset miesten ja naisten vuorot.

Kannattaa myös huomioida, että joissakin uima-altaissa tulee käyttää uimalakkia. Mukaan kannattaa myös pakata omat uimapuvut, pesuaineet, sekä sandaalit tai varvastossut.

Erinomainen kokemus on taattu

Kaikki yllämainitut Unkarin kylpylät ovat saaneet erityisen positiivista palautetta kävijöiltä. Näiden lisäksi on aivan valtava määrä muita kohteita, joten listaa voisi jatkaa vaikka kuinka.

Katso vielä ainakin nämä:

Inspiroidu yllä olevista kohteista, ja lähde varaamaan erityinen kylpyläloma Unkariin!

Katso parhaat kylpylätarjoukset!

Unkarin kylpylähotellit kartalla