Holiday ClubHoliday Club

Paras kylpylä lapsille – Minne varata kylpyläloma perheelle?

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Jos haussa on paras kylpylä lapsiperheille, löydät kaiken tarvittavan tästä artikkelista. Kylpylä lapsille löytyy helposti ainakin Suomesta, mutta löydät alta myös pari esimerkkiä Viron puolelta.

Mukava kylpyläloma lapsen kanssa on helppo toteuttaa monissa kotimaan kohteissa. Kylpylähotellit ovat yleensä täyden palvelun lomakeskuksia, joista löytyy kaikki tarvittava rentoon lomaan oman perheen kanssa.

Kiva kylpylä lapsille on esimerkiksi Holiday Club Saimaa, sekä Vantaan Flamingo Spa. Löydät lisätietoa kyseisistä kylpylöistä alta, sekä muutaman muun lapsille sopivan kylpylän.

Artikkeli jatkuu...

Millainen on hyvä kylpylä lasten kanssa?

Kylpylä lasten kanssa

Paras kylpylä lapsille on varmasti sellainen kohde, josta löytyy paljon tekemistä. Moni kylpylähotelli tarjoaa allasosaston lisäksi muitakin sopivia aktiviteetteja niin hotellissa, kuin sen ympäristössä.

Tärkeintä on tietysti löytää sopiva kohde juuri omalle perheelle. Kun perheestä löytyy eri ikäisiä lapsia, kannattaa suunnata isoihin kylpylähotelleihin, joista löytyy varmasti tekemistä kaikenikäisille lapsille.

Parhaat kylpylät lapsiperheille tarjoavat vähintään:

 • Laajan allasalueen
 • Perheen pienimmille oman altaan
 • Saunan/ erilaisia saunoja
 • Vesiliukumäkiä tai puuha-altaan
 • Ravintolapalvelut

Paras kylpylä taaperon kanssa voi toisaalta olla jokin pienikin kylpylä. Varsinkin jos perheessä ei ole muun ikäisiä lapsia, ei ole välttämätöntä suosia isoja kylpylä komplekseja. Taaperon kanssa on helppo mennä mihin vain kylpylään, kunhan muistaa mukaan tarvittavat uimarenkaat tai kellukkeet.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Suomen parhaat kylpylät lapsille – TOP 6

Parhaat kylpylät lapsille

Parasta koko perheen kylpylälomassa on se, että lomalle ei tarvitse lähteä kotia kauemmas. Suomesta löytyy lukuisia kylpylöitä, jotka sopivat erinomaisesti lapsiperheille.

Listasimme alle parhaat kylpylät lapsille ja lapsenmielisille:

1. Holiday Club Saimaa – Sirkusteemainen kylpylä Lappeenrannassa

Holiday Club Saimaa kylpylä

Erinomaisia asiakasarvioita saanut Holiday Club Saimaa soveltuu todella hyvin kaikenikäisille lapsille. Allasalueella on hauska sirkusteema, ja tunnin välein kylpylän keskellä koetaan upea vesidisko.

Allasalue on Holiday Club Saimaalla laaja, tarjoten paljon kivaa tekemistä.

Alueelta löytyy lapsille kaikki tämä:

 • Lastenallas pienimmille
 • Lasten oma Iglusauna (lämmitetyt lauteet ja TV)
 • Aktiviteetti allas vesipeleihin
 • Hyppyallas voltteihin ja sukelluksiin
 • Vesiliukumäki Racer Slide
 • Rengasliukumäki Magic Tube
 • Vesidisko allasalueen keskellä
 • Virtaava allas

Lisäksi kattoterassilta löytyy uima-allas, joka tarjoaa kesällä mukavan paikan uimiseen ja leikkeihin. Talvella katon uima-allas on suljettuna, mutta sauna ja kylpytynnyri on auki.

Kylpylästä löytyy kaikkea myös aikuisille, eli hauskuutta riittää aivan varmasti koko perheelle. Aikuiseen makuun sopivat muun muassa kylpylän saunamaailma, allasbaari, kattoterassi, sekä poreallas.

Kylpylän lisäksi Holiday Club Saimaalta löytyy paljon muutakin puuhaa lapsiperheille. Alueelta löytyy esimerkiksi Angry Birds -puisto, jäähalli, minigolf-rata, sekä uimaranta leikkipuistoineen. Saimaan upea luonto tarjoaa perheille monenlaista tekemistä vuodenajasta riippumatta.

2. Holiday Club Katinkulta – Vuokatin kylpylä on monipuolinen lomakohde

Holiday Club Katinkulta kylpylä

Holiday Clubin kylpylät tarjoavat paljon hyviä kohteita lapsiperheille. Näihin lukeutuu myös Katinkulta, joka löytyy Vuokatista Nuasjärven upeista maisemista. Hotellihuoneet, sekä isot loma-asunnot tarjoavat erinomaiset puitteet lomailuun perheen koosta riippumatta.

Laaja allasalue soveltuu kaikenikäisille vesipedoille vauvasta vaariin. Tarjolla on monenlaisia altaita, joihin lukeutuvat esimerkiksi porealtaat, vastavirta-altaat, sekä ulkoallas. Lapsille löytyy tietysti vesiliukumäki, sekä oma lastenallas.

Saunamaailma tarjoaa saunojen lisäksi jännittävät elämyssuihkut, joista varsinkin lapset pitävät. Trooppisissa suihkuissa on erilaisia valo- ja ääniefektejä, joten suihkuttelukin on hauskaa.

Aikuiseen makuun soveltuvat erityisesti allasbaari, saunamaailma, porealtaat, sekä ulkoa löytyvät höyrysaunat, kylpytynnyrit, ja avanto.

Talvella Katinkulta soveltuu erinomaisesti kaikenlaiseen talviurheiluun. Kesällä taas nautitaan muun muassa järven rannasta, melomisesta, ja golfista.

Holiday ClubHoliday Club

3. Holiday Club Caribia – Varsinais-Suomen trooppisin lomakohde

Holiday Club Caribia Turku

Aivan Turun keskustan läheltä löydät trooppisen paratiisin, Holiday Club Caribian. Palmujen lomassa rentoudutaan lämpimissä altaissa, ja nautitaan yhdessä koko perheen kanssa.

Caribiasta löytyy lapsille paljon tekemistä:

 • Iso lastenallas (myös ulkona kesäisin)
 • Virtaavat altaat luolastoineen
 • 3 hauskaa vesiliukumäkeä
 • Jännittävä merirosvolaiva

Herkkusuille allasalueelta löytyy Hesburger, josta voi nauttia uimisen lomassa ruokaa ja juomia. Altaiden lisäksi sisätiloista löytyy tavallinen sauna, sekä rentouttava höyrysauna. Ulkoa löytyvät puusauna ja savusauna lämmitetään kausittain.

Jos asut lähistöllä, niin Turun Caribia tarjoaa lisäksi uimakouluja, sekä vauvauintia. Kylpylässä voi järjestää myös riehakkaat synttärit uimataitoisille lapsille. Caribian tiloista löytyy lisäksi Superpark, jossa kisaillaan leikkimielisesti yhdessä koko perheen voimin.

4. Flamingo Spa – Koko perheen yhteinen vesipuisto Vantaalla

Flamingo Spa kylpylä Suomessa

Vantaalta löytyvä Flamingo Spa on mitä mahtavin kohde viettää ikimuistoinen kylpyläloma lapsen kanssa. Kohteesta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Flamingon viihdekeskus on täynnä aktiviteetteja, soveltuen eri ikäisille. Yöpyminen onnistuu esimerkiksi Break Sokos Hotel Flamingossa.

Lapsille löytyy vesipuistosta todella paljon hauskoja aktiviteetteja. Tarjolla on muun muassa:

 • Wibit -esterata veden päällä
 • Inkaputous ja Familia-liukumäki
 • Magic Maya -rengasliukumäki
 • Jännittävä villivirta
 • Hauska lastenallas
 • Sportti- ja hyppyallas

Lasten vanhemmille on tarjolla esimerkiksi saunoja, porealtaita, sekä uima-altaita. Kylpylässä on myös erillinen K18 -alue, jossa pääsee varmasti rentoutumaan. Isommat lapset voivat viihtyä sillä aikaa vesipuiston puolella.

Flamingo Spa tarjoaa myös esimerkiksi vesijumppaa, sekä uimakouluja.

5. Imatran kylpylä tarjoaa mahtavat puitteet kylpylälomaan perheen kanssa

Imatran kylpylä Spa Resort

Monipuolinen kylpylähotelli lähellä Imatran keskustaa on täynnä hauskaa tekemistä. Imatran Taikametsä kylpylä lapsiperheille tarjoaa fantastisen ajanviettokohteen. Allasosastolla koetaan erilaisia ääniä, valoja, sekä sääilmiöitä, joten jännitystä riittää varmasti.

Lapsille löytyy muun muassa taaperoallas, pitkä 80 -metrinen vesiliukumäki, ja hauskoja vesielementtejä. Yhteensä alueelta löytyy jopa 16 allasta vesipedoille.

Lasten vanhemmat voivat rentoutua vaikkapa saunoissa, allasbaarissa, ja erilaisissa kylpylähoidoissa.

6. Vesipuisto Serena – Talvella kohteessa myös lasketellaan

Vesipuisto Serena

Espoosta löytyy legendaarinen Serenan vesipuisto, josta ei vauhtia puutu. Talvella kylpyläloman ohessa voi käydä myös laskettelemassa Serenan hiihtokeskuksessa.

Laaja vesipuisto levittäytyy kesäisin myös ulos, josta löytyy valtavasti puuhaa kaikenikäisille lapsille.

Sisävesipuisto on auki ympäri vuoden, josta löytyy muun muassa:

 • Hauska villivirta
 • Jännittävä aaltoallas
 • 80 ja 120 -metrinen vesiliukumäki
 • Black Hole -vesiliukumäki
 • Pienille lapsille sopivat liukumäet
 • Lasten altaat
 • Saunat

Lapsille kylpylä tarjoaa siis vaikka ja mitä. Serenassa viihtyvät kuitenkin myös aikuiset, sillä erilaisia altaita ja liukuja on valtava määrä.

Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä

Kiva kylpylä lapsiperheille Virossa

Kylpylä lapsiperheille Virossa

Kylpylä lapsiperheille löytyy helposti myös lahden toiselta puolelta. Virosta löytyy lukuisia kylpylöitä, joista moni soveltuu myös lapsille.

Hyvä kylpylä lapsille löytyy monesta kaupungista, alla pari esimerkkiä:

1. Tervise Paradiis Spa Hotel & Waterpark

Tervise Paradiis Spa Hotel

Pärnun kauniista rantakaupungista löytyvä Tervise Paradiis soveltuu erinomaisesti koko perheen kylpylälomaan. Kaksikerroksisesta kylpylästä löytyy muun muassa neljä erilaista vesiliukumäkeä, hyppy tasanteita, erilaisia uima-altaita myös perheen pienimmille, saunoja, sekä porealtaita.

Katso sivuiltamme myös muut Pärnun kylpylät.

2. Atlantis H20 Aquapark

Atlantis H2O Aquapark

Tallinnasta vain kymmenisen kilometrin päässä oleva kylpylä sijaitsee Viimsin alueella. Laaja allasosasto on täynnä puuhaa aivan koko perheelle.

Koe hauskoja hetkiä kylpylässä, josta löytyy esimerkiksi:

 • Aaltoallas
 • Virtaava allas
 • 8 erilaista vesiliukumäkeä
 • Lasten oma leikkialue

Katso sivuiltamme myös Tallinnan kylpylät.

ScandicScandic

Kylpyläloma lapsen kanssa

Yhteinen kylpyläloma lapsen kanssa on varmasti ikimuistoinen reissu. Perheen pienimmät nauttivat lähes poikkeuksetta vedessä temmellyksestä. Kylpylässä lapsi voi myös oppia uimaan. Ota siis talteen parhaat kylpylät lapsille, ja suunnittele ihana reissu perheen kesken.

Yllä mainittujen kohteiden lisäksi kotimaa tarjoaa paljon muitakin lapsiystävällisiä kohteita. Kiva kylpylähotelli lasten kanssa on myös esimerkiksi Scandic Eden vuodenajasta riippumatta. Kesällä sen sijaan Muumimaailmassa käydessä kannattaa ehdottomasti majoittua Naantalin kylpylään.

Pakkaa siis koko perhe mukaan, ja lähde viettämään ainutlaatuinen kylpyläloma lapsen kanssa!

Sopivat kylpylät lapsille kartalla

Naantalin kylpylä
Sulje