Holiday ClubHoliday Club

Pirkanmaan kylpylähotellit – Tutustu Tampereen seudun kylpylöihin

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Pirkanmaan kylpylähotellit kutsuvat matkailijaa nautiskelemaan rauhaisasta lomasta joko luonnon, tai kaupungin ympäröimänä. Kaikki kylpylät Pirkanmaalla sopivat lomailuun niin yksin, kuin perheen tai ystäväporukan kera.

Kohteita löytyy laidasta laitaan, voit valita esimerkiksi luontaiskylpylän Lempäälästä, tai isomman vesipuiston Nokialta. Suurin osa Pirkanmaan kylpylähotelleista sijaitsee Tampereen seudulla. Suosittuja ovat esimerkiksi Holiday Clubin kylpylä Tampereella, sekä Ikaalisten Kylpylä.

Alta löydät nämä, sekä monet muut Pirkanmaan kylpylät.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

TOP 8 kylpylähotellit Pirkanmaalla

Sopivaa kylpylää etsiessä voi olla joskus haastavaa löytää tietoa erilaisista vaihtoehdoista. Keräsimme tänne siis suosituimmat Pirkanmaan kylpylähotellit, jotta oma loma on helpompi toteuttaa.

Lue alta tarkemmin, millaisia lomakohteita Pirkanmaan kylpylät tarjoavat. Kohteissa on mukana isompia kylpylähotelli kohteita, sekä muita upeita hotelleja, joista löytyy oma pieni allas- ja saunaosasto.

1. Scandic Eden Nokia – Mukava kohde perhelomaan

Scandic Eden Nokia

Tämä monipuolinen kylpylä Pirkanmaalla sopii erityisesti kohteeksi perheille, tai isomman porukan lomailuun. Löydät kohteesta esimerkiksi kuntosalin, minigolfradan, kauneushoitolan, ravintolat, sekä laajan kylpyläosaston. Huoneissa on huomioitu kaikki tarpeellinen, ja tilaa löytyy myös isommille porukoille. Osassa huoneita on oma viihtyisä sauna.

Laaja spa-osasto tarjoaa kattavasti tekemistä vauvasta vaariin. Nauti tropiikin lämmöstä uiden ja saunoen, jonka lomassa voit herkutella kylpylän ravintolassa.

Spa:sta löytyy kaikki tämä:

 • Aaltoallas
 • Virtaava joki
 • 3 poreallasta
 • Kylmäallas
 • Ulkoallas
 • Erilaisia liukumäkiä
 • Hierovia vesipisteitä eri altaissa
 • 3 perinteistä saunaa
 • Infrapunasauna
 • Höyrysauna
 • Hemmottelusauna

Kesällä on ihana nautiskella ulkoaltaan terassilla, josta löytyy tällöin myös aurinkopedit.

Scandic Eden on siis täyden palvelun kylpylähotelli Pirkanmaalla, Tampereen läheisyydessä. Hotellilta on helppo tehdä esimerkiksi päiväretki Särkänniemeen, sillä matkaa on vain noin 15 kilometriä. Edenin kylpylässä voi vierailla myös kertamaksulla (aikuinen 18.50€, lapsi 15.50€).

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

2. Holiday Club Tampereen Kehräämö – Kylpylähotelli keskellä kaupunkia

Tampereen kylpylä

Tampereen Lapinniemessä sijaitseva kylpylähotelli on varmasti monelle tuttu. Holiday Club -ketjun omistama hotelli soveltuu erinomaisesti kaupunki- ja kylpyläloman yhdistämiseen. Sijainti on mitä mahtavin, ja kaikki Tampereen keskustan palvelut ovat lähellä. Lisäksi suosittuun Särkänniemen huvipuistoon on matkaa vain kolmisen kilometriä.

Tampereen kylpylästä löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja majoittumiseen. Voit yöpyä hotellirakennuksen tavallisissa hotellihuoneissa, tai isommissa viihtyisissä loma-asunnoissa. Upeat loma-asunnot on rakennettu entisen puuvillakehräämön tiloihin, joten huoneistot ovat varsin yksilöllisiä.

Kehräämön kylpylä on avoinna aamusta iltaa, ja siellä pääsee nauttimaan niin erilaisista altaista, kuin saunoistakin. Voit pulikoida esimerkiksi pääaltaassa, viilentyä kylmäaltaassa, tai loikoilla porealtaassa. Saunaosastolla lämmitellään kylpylöinnin lomassa. Lisäksi voit varata jonkin hemmottelevan hoidon Harmony Spa:sta.

Tarjolla on myös virtuaalivesijumppaa, sekä vauvauintia. Monet kylpylähotellit Pirkanmaalla tarjoavat mahdollisuuden kylpylässä käymiseen myös ilman majoitusta. Tampereen kylpylän hinnat: aikuisilta 24€, ja lapsilta 18€.

3. Ikaalinen Spa & Resort – Rentoudu suositussa Pirkanmaan kylpylässä

Ikaalinen Spa & Resort

Ikaalisten kylpylässä majoitutaan joko perinteisesti hotellihuoneissa, tai hieman erityisemmissä huoneissa. Majoittua voi esimerkiksi Lakeside sviitissä, joka sopii luksuslomaa etsiville lomailijoille. Tarjolla on myös AuroraHut, jossa majoitut erityisessä iglu -veneessä. Kylpylän lisäksi pääsee vaikka keilaamaan, tai nauttimaan kuplavohveleista. Ikaalinen Spa:n viereinen järvi soveltuu hyvin myös vesiurheiluun.

Ikaalisissa on kylvetty jo noin 140 vuotta, joten kylpyläperinteet ovat jatkuneet paikassa jo pitkään. Nykyään Ikaalinen Spa on elämyskylpylä, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Lapsille on paljon tekemistä, ja aikuisetkin nauttivat varmasti olostaan. Miltä kuulostaisi esimerkiksi maukas drinkki allasbaarista samalla poreissa istuskellen?

Allasosastolla on muun muassa poreallas, ulkoallas, lastenallas sekä 58 metriä pitkä vesiliukumäki. Saunojille löytyy sekä tavallinen sauna, että höyrysauna. Tilauksesta lämpiää myös aito savusauna.

Holiday ClubHoliday Club

4. Sokos Hotel Ilves – Täysin uudistettu hotelli + ihana saunaosasto

Sokos Hotel Ilves

Hotelli Ilves on legendaarinen hotelli Tampereen keskustassa, joka avautui täysin uusittuna maaliskuussa 2022. Luonnollisin sävyin sisustetut standard -huoneet ovat viihtyisiä, ja takaavat mukavat yöunet kaupungin sykkeessä. Hotellista löytyy myös superior -huoneita, sekä sviittejä. Miltä kuulostaisi presidentti sviitti 18. kerroksessa?

Sokos Hotel Ilveksestä löydät myös hotellivieraiden käytössä olevan kuntosalin, sekä viihtyisän sauna- ja allasosaston. Saunat lämpiävät joka päivä, jonka lomassa pääsee pulahtamaan myös altaaseen. Ilveksessä on todellakin panostettu viihtyisään saunakokemukseen, ja saunaosasto kuuluu varmasti yhteen hienoimmista Tampereella. Kylpylähotellit Pirkanmaalla ovat siis laadukkaita.

5. Scandic Rosendahl – Nauti järvimaisemasta Tampereella

Scandic Rosendahl

Aivan Tampereen keskustan ja Särkänniemen huvipuiston läheisyydessä sijaitseva Scandic Rosendahl tarjoaa mukavan vaihtoehdon lomailuun. Kattavasta huonevalikoimasta löytyy erikokoisia huoneita, ja osasta on ihana järvinäköala. Läheltä löytyy mahtavat ulkoilumaastot, uimaranta, sekä hyvät kulkuyhteydet Tampereen keskustaan.

Rosendahl hotellissa on kuntoilijoita varten oma squash-kenttä, sekä moderni kuntosali. Nautiskelijoille on tarjolla uima-allasosasto, jossa voi pysähtyä rauhoittumaan saunan löylyihin. Uima-allas on 20 metriä pitkä, joten siellä onnistuu mukavasti kuntouintikin. Hotellivieraat voivat käyttää allasosastoa aamuisin, sekä iltaisin.

6. Scandic Tampere Koskipuisto – Kylpylähotelli Tampereen keskustassa

Scandic Tampere Koskipuisto

Koskipuiston laidalla sijaitseva hotelli tarjoaa hyvän tasapainon kaupunkilomaan uimisen ja saunomisen kera. Viihtyisät hotellihuoneet, ja keskustan palvelut takaavat onnistuneen kokemuksen.

Hotellin palveluita ovat esimerkiksi:

 • Viihtyisä ravintola
 • Tilava kuntohuone
 • Uima-allas ja sauna

Nauti kosken kuohuista Tammerkosken äärellä, ja vietä mukava loma yksin tai yhdessä. Kylpyläloma Tampereella on helppo toteuttaa, sillä vaihtoehtoja on useampi.

7. Lempäälän Luontaiskylpylässä nautitaan perinteisiä kylpylähoitoja

Lempäälän luontaiskylpylä

Lempäälän Luontaiskylpylä on ollut toiminnassa jo lähes 100 vuotta, joten tämä Pirkanmaan kylpylähotelli on varsin erityinen kohde. Kylpylähoitojen keskiössä ovat erityisesti höyry- ja saunahoidot, sekä erilaiset hoitavat kylvyt ja käärehoidot. Esimerkiksi vesihoidoilla on paljon terveydellisiä hyötyjä. Ne voivat vaikuttavaa elimistöön muun muassa rentouttavasti tai virkistävästi.

Lempäälän Luontaiskylpylään voi varata erilaisia hoitopaketteja oman tarpeen mukaan. Paikan päällä voi yöpyä yhden- tai kahden hengen huoneissa, tai viettää pelkästään hemmottelevan päivän. Saatavilla on myös täyshoito, johon kuuluu kaikki ateriat, sekä omavalintaisia hoitoja. Luontaiskylpylässä noudatetaan semivegetaristista ruokavaliota, joka tukee vesihoitojen vaikutusta.

Tämä kylpylä Pirkanmaalla kannattaa ehdottomasti kokea, kun etsit jotain tavanomaisesta poikkeavaa.

Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä

8. Hotelli Kuohu on Kangasalan helmi

Kuohu uimahalli

Monet Pirkanmaan kylpylähotellit ovat melko tavallisia kylpylähotelleja, lukuunottamatta tätä Kangasalalla sijaitsevaa hotellia. Hotelli Kuohussa majoitut niin kahden-, kolmen-, tai neljän hengen huoneisiin, joista löytyy oma jääkaappi. Hotelli ei tarjoa aamupalaa, mutta omia eväitä voi säilyttää jääkaapissa, tai ruokailla uimahallin puolella. Majoitu laadukkaasti itsepalvelu -tyyliin Kangasalalla, ja nauti monista ympäristön palveluista loman aikana.

Kuohu Hotellin kiinteistöstä löydät niin kuntosalin, ravintolan, kuin kylpylä -tyyppisen uimahalli Kuohun. Kertalippu Kuohun uimahalliin kustantaa noin 6-9 euroa (riippuen kellonajasta), johon kuuluu allas- ja saunaosaston vapaa käyttö. 3-16 -vuotiaat lapset pulikoivat vaivaisella neljän euron kertamaksulla.

Kuohun modernista uimahallista löytyy kaikki tämä:

 • 6-ratainen kuntouima-allas
 • Hyppyallas (ponnahduslauta ja hyppytorni)
 • Opetusallas
 • Lastenallas
 • Kylmäallas
 • Monitoimiallas hieronta elementein
 • Vesiputousallas
 • 40 metrinen vesiliukumäki
 • Perinteiset saunat

Kuohun uimahalli on siis käytännössä aivan kuin kylpylä, sillä sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Yllämainittujen lisäksi Kuohussa on myös vesijumppaa, ja sieltä voi vuokrata vaikkapa merenneidonpyrstön uimisen ajaksi.

Tampereen kylpylät ovat monipuolisia kohteita

Olitpa lähdössä reissuun viettämään laatuaikaa itsesi, perheesi, ystävien tai kumppanin kanssa, tarjoavat Pirkanmaan kylpylät sopivan kohteen ihan jokaiseen hetkeen.

Valitse yllä olevista vaihtoehdoista oma suosikkisi, ja varaa rentouttava kylpyläloma. Lahjakortti kylpylähotelliin on myös ihana tapa muistaa läheistä.

ScandicScandic

Tampereen seudun kylpylät kartalla

Naantalin kylpylä
Sulje