Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä

Gellert kylpylä Budapestissa kuuluu Unkarin tunnetuimpiin kylpylöihin

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Maailmankuulu Gellert kylpylä kuuluu varmasti monen matkailijan käyntikohteisiin Budapestin reissulla. Unkarin pääkaupungissa on lukuisia kylpylöitä, joista Gellert kuuluu tunnetuimpiin esimerkiksi Széchenyin lisäksi.

Budapestia kutsutaan maailman kylpyläpääkaupungiksi, ja sillä onkin erittäin pitkä historia kylpyläkaupunkina. Kaupungista löytyy jopa yli sata kuumaa lähdettä, joiden äärelle ovat rakentuneet suositut kylpylät.

Myös Gellert kylpylä omaa erityisen pitkän historian. Se avattiin jo vuonna 1918, josta saakka se on nauttinut suuresta suosiosta. Upea Gellert kylpylä sijaitsee Budan puolella, aivan Tonavan rannalla.

Mikä tekee Gellertin kylpylästä erityisen?

Gellert kylpylä, Budapest

Niin kuin moni muukin Budapestin kylpylä, saa myös Gellert kylpylä vetensä luonnon kuumista lähteistä. Luonnon vesistä löytyy mineraaleja, jotka tekevät hyvää terveydelle. Altaiden vesi on kuumien lähteiden ansiosta ihanan lämmintä, usein jopa 40 asteista. Talvellakin tarkenee siis oikein mukavasti ulkoaltaissa.

Mineraalipitoisen veden tunnetaan auttavan muun muassa:

  • Iho-ongelmissa
  • Nivelkivuissa
  • Verenkierron häiriöihin

Gellertin kylpylä kuuluu lisäksi kauneimpiin kylpylöihin Budapestissa. Jugendtyylinen rakennus kätkee sisäänsä myös viihtyisiä sisäuima-altaita ulkoaltaiden lisäksi. Useammassa altaasta löytyy rentouttavat hieronta-elementit, jolloin tuntuu kuin kylpisi isossa porealtaassa.


Scandic
Kesän ennakkoale on täällä!

Juuri nyt voit hyödyntää kesän ennakkoalen ja majoittua 3 yötä 2 hinnalla hotelleissa kuudessa maassa!

Varaa lomasi täältä »
Tarjous päättyy:

Tunnelmallisesta kylpylän aulasta löytyy myös viihtyisä kahvila, sekä myymälä. Tilat ovat  muutenkin yleisesti hyvin siistit, ja joka puolelta löytyy kiinnostavia arkkitehtonisia yksityiskohtia.

Suosittuun Gellertin kylpylään pääsee kylpemään aamusta iltaan. Kylpylä avautuu jo aamukuudelta, ja sulkeutuu vasta iltakahdeksalta.

Sinne voi myös ottaa omia eväitä mukaan. Esimerkiksi paikallisilla on yleensä mukana eväsleipiä, ja omat juomat. Jotkut ottavat mukaan omia alkoholijuomiakin.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Kylpylästä löytyy upeaa arkkitehtuuria

Yli 100-vuotias Gellert tunnetaan varsinkin uniikista arkkitehtuurista. Kylpylä on täynnä upeita autenttisia taideteoksia. Suurin osa arkkitehtuurista on säilynyt jopa vuodesta 1918 saakka. Tämän jälkeen kylpylää on pääasiassa vain restauroitu ja laajennettu.

Nähtävillä on esimerkiksi kauniita mosaiikkisia kaakeleita, joissa on paljon elegantteja yksityiskohtia. Kylpylässä on myös todella hieno jugend tyylinen lasikatto. Altaissa rentoutuessa voi ihailla varsinkin kauniiden lasikattojen värikkäitä yksityiskohtia.

Kesäaikaan on ihana nauttia myös aurinkoterassilla, ihaillen kaunista kylpylää lämpimän auringon helliessä ihoa.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset majoitukseen Gellertin kylpylän lähellä!
Gellertin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Gellertin kylpylästä löytyy hyvät puitteet rentoutumiseen

Gellertin kylpylä

Kaikki Budapestin kylpylät ovat tarkoitettu juurikin rentoutumiseen. Kylpylässä viihtyvät niin matkailijat, kuin paikallisetkin. Gellertiin on ihana lähteä esimerkiksi kaveriporukan kesken viettämään mukavaa päivää.

Kaikki altaat Gellertin kylpylässä ovat ihanan lämpöisiä. Niitä löytyy niin sisältä, kuin ulkotiloista. Ulkona on suuri allas uimiseen, sekä hauska aaltoallas kesäkautena. Sisältä löytyy uima-allas, poreallas, kuumia lähteitä, sekä saunat. Rentoutua voi esimerkiksi perinteisessä suomalaisessa saunassa, tai höyrysaunassa.

Apollo – Budapest

Löydä tarjouksia Budapestin kaupunkilomiin!

Etsi lomia tästä

Erikokoisia ja lämpöisiä altaita on Gellert Spa:ssa yhteensä kymmenen. Lämpimien altaiden veden lämpötila pysyy pääasiassa 35-40 asteen välillä. Kaikki muut altaat lukuunottamatta aaltoallasta, ovat auki ympäri vuoden.

Uimisen ja saunomisen lomassa voi käyttää myös kauneushoitolan palveluita. Hoitoihin ei voi tällä hetkellä varata paikkaa etukäteen, vaan varaus tehdään paikan päällä. Esimerkiksi virkistävä kasvohoito, tai hieronta kruunaavat hemmottelupäivän.

Budapestin kylpylät sopivat pääosin aikuiseen makuun. Jos olet liikenteessä lasten kanssa, kannattaa suunnata esimerkiksi Palatinus kylpylään. Sieltä löytyy altaiden lisäksi myös vesiliukumäkiä.

ScandicScandic

Sisäänpääsymaksut Gellertin kylpylään

Gellert kylpylään voi hankkia lipun joko ennakkoon, tai paikan päältä. Netistä varatessa voi ostaa Fast Track -lippuja, joilla välttää jonotuksen. Hinnat ovat paikan päältä ostaessa lähestulkoon samat. Nettilipulla säästää muutaman pennin.

Fast Track -lipun ostajien kannattaa huomioida, että sillä pääsee sisään vasta kello yhdeksästä alkaen. 06-09 välillä voi ostaa lipun vain paikan päältä.

Pääsylippu oikeuttaa koko päivän oleskeluun kylpylässä. Gellertissä voi vierailla myös vaikka ei haluaisikaan uida tai saunoa. Tällöin vierailu maksaa 3000 HUF, eli noin 7.50 euroa. Vierailuaika on 10 minuuttia.

Kylpylöiden pääsylipuista saa moneen paikkaan alennusta Budapest-kortilla (valitettavasti Gellert ei löydy lisalta), joka kannattaa hankkia varsinkin jos käyttää julkista liikennettä.

Suunnitellessa vierailua Gellertin kylpylään kannattaa huomioida, ettei kuumissa lähteissä kylpemistä suositella alle 14-vuotiaille.

DEFAULT – Oslo Skin Lab

The Solution™ Beauty Collagen auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, siloittamaan ihoa ja vähentämään ryppyjä.

Tutustu -50 % hintaan

Gellert kylpylän hoitojen hinnat

Parhaan hemmottelu kokemuksen saa varmasti yhdistämällä kylpyläkäyntiin jonkun ihanista hoidoista. Pariskuntana voi varata myös kahden hengen hoitoja.

Muutama esimerkki Gellert hoitolan hinnoista:

  • 20 minuutin aromahieronta n. 25 €
  • 45 minuutin aromahieronta n. 50 €
  • 20 minuutin päähieronta n. 25 €

Kylpylähoidot ovat varattavissa ainoastaan kylpylän asiakkaille.

Majoitus Gellertin kylpylän lähellä

Majoitus Gellertin lähellä

Kylpylän yhteydestä löytyy kaunis hotelli, joka on tällä hetkellä remontin takia suljettuna.

Upea hotellirakennus on myös rakennettu jo 1900-luvun alussa, eli sillä on yli sata vuotta pitkä historia. Hotellin omistaja päätti sulkea ovet kunnostaakseen tilat, ja tehdäkseen siitä modernimman. Vielä ei ole tiedossa, milloin hotelli avataan.

Gellertin kylpylässä pääsee kuitenkin vierailemaan normaalisti, vaikka kylpylähotelli on kiinni. Kylpylän omistaa Budapestin kaupunki, kun taas hotellin omistaa The BDPST Group.

Kun hotelli saadaan uuteen loistoon, jatkaa se varmasti suosiotaan. Kuuluisa viiden tähden kylpylähotelli on toiminut esimerkiksi elokuvien kuvauspaikkana, ja siellä on yöpynyt myös julkisuuden henkilöitä.

Jos Gellert kylpylä on oma ykkös kohde, löydät tästä muutaman esimerkin hyvistä hotelleista (sulkeissa matka kävellen):

Kaikki yllämainitut hotellit ovat saaneet hyvää asiakaspalautetta, ja ne sijaitsevat lähellä Gellertin kylpylää.

Katso täältä myös muut hotellit Gellert kylpylän lähellä.

Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä

Miten Gellertin kylpylään pääsee?

Gellert, Budapest

Kylpylä sijaitsee Budan puolella jokea, kauniin sillan kupeessa. Budapestissa on erittäin helppo kulkea kävellen, sillä matkat eivät ole kovin pitkiä.

Jos kuitenkin kaupungilla kiertely on väsyttänyt jalat, voi kylpylään suunnata julkisilla. Perille pääsee kätevästi ratikalla ja metrolla. Kylpylän lähin pysäkki on Szent Gellért tér – Műegyetem. Pysäkiltä on noin viiden minuutin kävelymatka kylpylälle.

Paras aika vierailla suositussa kylpylässä

Kuten muutkin isot kylpylät Budapestissa, myös Gellert on erittäin suosittu. Matkailijoita on Budapestissa eniten kesäaikaan, joten silloin voi olettaa kylpylän olevan ruuhkaisimmillaan. Jos et pelästy ruuhkia, niin kesä on tietysti ihana aika vierailuun. Tällöin pääsee nauttimaan myös aaltoaltaasta ja terassista.

Jos haluaa kylpeä mahdollisimman rauhassa, kannattaa suunnata kylpylälomalle talvikautena. Lisäksi kannattaa suosia arkipäiviä, sekä aikaisia aamuja kylpylässä vierailuun. Viikonloput voivat olla ruuhkaisia myös talvella. Kannattaa pitää silmällä myös paikallisten loma-aikoja välttääkseen pahimmat ruuhkat.

Kun vierailet Gellert kylpylässä sesonkiaikaan tai viikonloppuna, kannattaa ehdottomasti hankkia Fast Track -liput ennakkoon. Tällöin välttyy jonotukselta kylpylän ovella.

Mitä mukaan kylpyläkäynnille?

Kannattaa pakata mukaan vähintään oma uimapuku, pyyhe, sekä läpsyt. Pitkähiuksisten kannattaa ottaa mukaan myös uimalakki, sillä joissakin uima-altaissa sitä tulisi käyttää. Jos kuitenkin jotain unohtuu kotiin, voi kaiken tarvittavan vuokrata kylpylästä.

Suunnittele kylpyläloma Budapestiin, ja lähde tutustumaan yhteen legendaarisimpaan kylpylään Budapestissa!

Katso myös muut Unkarin kylpylät ja tutustu Budapestin toiseen upeaan kylpylään: Széchenyin kylpylä

ApolloApollo

Gellert kartalla

Gellert kuvia

Scandic
Sulje