Strawberry KesäStrawberry Kesä

Kuumakivihieronta rentouttaa lihaksia ja kiihdyttää aineenvaihduntaa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Kuumakivihieronta on hierontamuoto, jossa keholle asetellaan kuumennettuja kiviä tehostamaan hierontahoitoa. Se on suosittu hoitomuoto varsinkin kylpylöiden hoitoloissa.

Hieronnalla on paljon terveysvaikutuksia, ja varsinkin kuumakivihieronta mahdollistaa varsin syvärentouttavan hoidon. Kuumakivihieronta muun muassa edesauttaa aineenvaihduntaa, ja lievittää stressiä.

Lue alta lisää kuumakivihieronnasta ja sen vaikutuksista hyvinvointiin.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kuumakivi eli Hot Stone hieronta: Miten kuumakivihoito tehdään?

Hot Stone hieronta

Tämä hierontahoito on ikivanha menetelmä, jossa lihakset rentoutetaan lämmitettyjen luonnonkivien avulla. Kuumakivihieronta on hellävarainen hoitomuoto, mutta hyvin tehokas.

Hoidossa käytetään luonnon muovaamia sileitä basalttikiviä. Hoitolan henkilökunta kuumentaa kivet kuumassa vesihauteessa ennen hoidon aloitusta. Kuumakivet lämmitetään yleensä noin 50-60 asteisiksi.

Tämän jälkeen kuumat kivet asetellaan hoidettavan keholle. Hoito voidaan tehdä esimerkiksi vain osaan kehoa, tai ihan koko vartalolle. Kivistä hohkaava lämpö auttaa lihaksia rentoutumaan, tehostaen samalla verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Kuumakivet toimivat hieronnan työkaluna, eli niiden avulla hierotaan hoidettavan kehon eri osia. Kuumakivihieronta voidaan tehdä myös kasvoille.

Tämä hoito on tehokas tapa rentoutua esimerkiksi kiireisen päivän jälkeen. Kuumakivihieronta on kiva yhdistää myös hemmottelevaan kylpylälomaan.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Kuumakivihieronnan vaikutukset terveyteen

Kuumakivihieronnan vaikutukset

Samoin kuin muutkin hieronnat, vaikuttaa kuumakivihieronta monin eri tavoin hyvinvointiin.

Kuumakivihieronnan positiiviset vaikutukset:

 • Syvärentouttaa lihaksia
 • Vähentää jännityksiä
 • Lievittää kipuja ja nivelvaivoja
 • Edistää verenkiertoa
 • Kiihdyttää aineenvaihduntaa
 • Poistaa energiatukoksia
 • Rauhoittaa hermostoa
 • Edistää ihon terveyttä
 • Poistaa kuona-aineita
 • Lievittää stressiä
 • Edesauttaa unta

Kuumien kivien lämpö auttaa kehoa rentoutumaan vielä paremmin kuin perinteisessä hieronnassa. Kuumakivihoito auttaa laukaisemaan jännityksiä, tehden siitä tehokkaan menetelmän esimerkiksi kroonisten kipujen hoidon tukena.

Kun lihakset saadaan kunnolla rentoutumaan, parantuu myös kehon sekä nivelten joustavuus ja liikkuvuus. Hoidolla voidaan auttaa siis esimerkiksi henkilöitä, jotka kärsivät rajoittuneesta liikkuvuudesta.

Artikkeli jatkuu alla
Muista hemmotella itseäsi myös kotona - Löydä tarjouksia kauneus- ja hyvinvointituotteisiin!
Kotispa
Artikkeli jatkuu...

Kivien lämpö auttaa myös kipujen hoidossa. Kuumakivihieronta saattaa lievittää esimerkiksi niveltulehduksien, tai kuukautiskipujen hoidossa. Hoito sopii hyvin myös esimerkiksi intensiivisestä treenistä palautuville urheilijoille.

Kuumien kivien avulla tehty hieronta voi lisätä myös verenkiertoa ja happea lihaksistoon. Tämä voi vähentää esimerkiksi kehon tulehduksia. Myös aineenvaihdunta tehostuu, auttaen samalla poistamaan kehon kuona-aineita, ja parantamaan ihosolujen uusiutumisprosessia.

Hoito sopii hyvin myös esimerkiksi terapian tueksi, sillä se rauhoittaa hermostoa. Kuumakivihieronta voi auttaa unettomuuteen, sekä stressinhallintaan. Tämä hoito edistää siis ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että olemme yksilöitä. Kaikille kuumakivihieronta ei tuo täysin samoja terveysvaikutuksia.

DEFAULT – Oslo Skin Lab

The Solution™ Beauty Collagen auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, siloittamaan ihoa ja vähentämään ryppyjä.

Tutustu -50 % hintaan

Sopiiko kuumakivihieronta kaikille?

Huom. Tämä artikkeli ei sisällä alan ammattilaisen ohjeita. Konsultoi aina hierojaa ennen hoitoon menoa, jos epäilet sen soveltuvuutta itsellesi tai haluat tietää siitä lisää.

KuumakivetVaikka kuumakivihieronnalla on paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia, ei hoito sovellu kuitenkaan aivan kaikille.

Hoito on yleisesti ottaen turvallinen, mutta sitä ei suositella tietyistä sairauksista kärsiville henkilöille. Myös erilaiset ihosairaudet voivat vaikuttaa hoitoon.

Keskustele terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen hoitoa, jos sinulla on:

 • Korkea verenpaine
 • Sydänsairaus
 • Diabetes
 • Herkkä iho
 • Palovammoja
 • Ihosairaus
 • Olet raskaana

Yleisesti ottaen kuumakivihierontaa ei suositella diabeetikoille, sydänsairaille, tai henkilöille joilla on ohentunut iho. Jos kuitenkin haluat mennä hoitoon, keskustele aina ensin lääkärisi kanssa, ja konsultoi myös hierojaa.

Kuumakivihierontaa ei voi valitettavasti tehdä, jos sairastaa tarttuvaa ihosairautta. Hoito tulee myös siirtää toiseen ajankohtaan, jos olet kuumeessa tai flunssassa.

Kuumakivet voivat myös pahentaa ihon vaurioita. Vältä siis hoitoa, jos iholla on esimerkiksi mustelmia, naarmuja tai haavoja.

Muista myös mainita jos sinulla on allergioita, sillä kuumakivihieronnassa käytetään yleensä erilaisia öljyjä tai voiteita.

ScandicScandic

Näillä vinkeillä saat kuumakivihieronnasta parhaan hyödyn

Kuumakivihoito

Jos olet menossa kuumakivihierontaan aivan ensimmäistä kertaa, kannattaa valita hyvämaineinen kylpylä tai kauneushoitola. On tärkeä mennä ammattilaisen hoidettavaksi, jotta hieronta on mahdollisimman miellyttävä kokemus.

Saavu myös ajoissa paikalle, jotta hoito päästää aloittamaan ajallaan.

Muista nämä kuumakivihierontaan saavuttaessa:

 • Tule hoitoon puhtaana ja terveenä
 • Vältä urheilua juuri ennen hoitoa
 • Kerro mahdollisista allergioista
 • Juo vettä ennen hoitoa

Kuumakivihieronta laittaa kehon nesteet kiertämään tehokkaammin, joten vettä tulee juoda runsaasti myös hoidon jälkeen.

Muista aina peruuttaa tai siirtää varattu aika, jos olet vähänkään kipeä. Esimerkiksi flunssa vaikuttaa ruumiinlämmön säätelyyn, jolloin kuumat kivet voivat tuntua hyvin epämukavilta keholla.


Strawberry
Varaa kaksi peräkkäistä hotelliyötä ja saat -20 %!

Nyt saat 20 %:n alennuksen hotelliöistä koko kesän ajan varatessasi vähintään kaksi peräkkäistä yötä.

Varaa lomasi täältä »

Kuinka usein kuumakivihieronnassa voi käydä?

Nainen kuumakivihieronnassa

Riippuen hoidon tarpeesta, voi kuumakivihieronnassa käydä viikoittain, tai kuukausittain. Esimerkiksi intensiivisesti treenaava urheilija voi käydä hieronnassa jopa 2-3 kertaa viikossa.

Jos et ole kovinkaan aktiivinen treenaaja, voi hoitoväliksi riittää esimerkiksi pari kertaa kuukaudessa.

Jos et ole varma hoidontarpeestasi, kannattaa ottaa yhteys hierontaterapeuttiin. Voitte yhdessä käydä läpi mahdolliset vaivat ja terveystiedot, jonka perusteella on helpompi lähteä suunnittelemaan hieronnan tarvetta.

Kuumakivihieronta on hyödyllinen ja turvallinen hoitomuoto perusterveelle. Muista kuitenkin konsultoida lääkäriä, jos sinulla on jokin pitkäaikaissairaus. Saat hoidosta parhaan mahdollisen hyödyn, kun keskustelet tarpeistasi hierojan kanssa ennen hoidon aloitusta.

Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä

Hot stone hierontaa ammattitaidolla – Katso nämä kolme kohdetta

Kuumakivihoitoon kannattaa valita hoitola, josta löytyy ammattitaitoiset kuumakivihierojat. Hierontahoitoja löytyy monen eri tarjoajan kautta, mutta kuumakivihierontaa ei voi tehdä ilman asianmukaista osaamista.

Keräsimme alle muutaman ihanan kylpylän, joista löytyy kuumakivihierontaa ammattitaidolla.

Tutustu kohteisiin ja lähde kokeilemaan kuumakivihierontaa:

Naantalin kylpylä – Hot Stone hierontaa yksin tai kaksin

Naantalin kylpylä logoNaantalin kylpylä on upea kohde rentoutumiseen aivan meren rannassa. Naantalin kylpylän Bellezza -hoitolasta varaat hemmottelevan kuumakivihieronnan.

Naantalissa kuumakivihieronta tehdään kokonaisvaltaisesti koko vartalolle. Kehoa hierotaan lämpimillä vuolukivillä viinirypäleensiemenöljyllä. Hoidon voi varata myös kahdelle, jolloin hoito tehdään molemmille samanaikaisesti samassa hoitotilassa.

Voit varata samanlaisen hoidon myös Turusta, Ruissalon kylpylästä.

Scandic Laajavuori Jyväskylässä – Aromaattista kuumakivihierontaa

Scandic logoJyväskylässä sijaitseva suosittu Laajavuoren kylpylä tarjoaa kauneushoitolan palvelut. Day Spa:n kuumakivihieronnalla kruunaat mukavan kylpyläpäivän.

Hoito tehdään lämpimillä luonnon hiomilla laavakivillä käyttäen aromaattisia öljyjä. Day Spa:n kuumakivihierontaan voi varata joko puolen tunnin, tai tunnin ajan.

Kuumakivihierontaa on saatavilla myös esimerkiksi Scandic Edenissä Nokialla.

Holiday Club Saimaa – Kuumakivihierontaa aromaöljyn kera

Holiday Club logoLappeenrannalla sijaitseva Holiday Club Saimaa on mahtava kohde kylpylälomaan. Harmony Spa:sta varaat erilaiset kylpylähoidot, mukaan lukien kuumakivihieronta.

Harmony Spa:n kuumakivihieronta kestää joko 45, tai 60 minuuttia. Hoidossa yhdistyy lämpimien kivien hoitava vaikutus, sekä lämmittävä aromaöljy.

Kuumakivihierontaa voi varata myös esimerkiksi Holiday Club Kuusamon kylpylästä.

Kuumakivihieronta tarvikkeet

Oletko aloittamassa kuumakivihoitoja omassa hoitolassa tai ihan itse kotona? Tarvitset vain muutamat tarvikkeet, jotta voit aloittaa hoitojen toteuttamisen.

Hoitoja varten tulisi hankkia ainakin kuumakivihieronta kattila ja kivet. Kuumakivi setti on kätevintä tilata netistä. Vertaile eri tarjoajia, tai kysele netistä mistä he ovat hankkineet kuumakivihieronta tarvikkeet.

Muista suorittaa myös kuumakivihierontakurssi, jotta voit tarjota asiakkaillesi ammattitaitoista palvelua. Tämän voi suorittaa esim. verkkokurssina.

ApolloApollo

Moni saa helpotusta vaivoihin kuumakivihieronnasta

Jos vielä pohdit kuumakivihierontaa, konsultoi esimerkiksi ystävää, joka on käynyt kyseisessä hoidossa. Läheiseltä saatu suositus auttaa valitsemaan oikeanlaisen hierontahoidon, ja yleensä myös hoitolan.

Monille kuumakivihieronta on erittäin mieluisa elämys, ja siitä koetaan lähes välittömästi lihasten rentoutumista. Moni on kokenut kuumakivihieronnan helpottavan myös nukahtamista iltaisin.

Tässä vielä pähkinänkuoressa positiiviset kuumakivihieronnan vaikutukset:

 • Rentouttaa lihakset
 • Auttaa kipuihin
 • Lisää liikkuvuutta
 • Kiihdyttää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa
 • Lievittää stressiä ja ahdistusta
 • Parantaa unen saantia

Kokeile kuumakivihierontaa, ja huomaa miten se edistää omaa hyvinvointiasi. Voit myös ostaa kylpylälahjakortin, sillä ne monesti kattavat myös kylpylän kauneushoitolan palvelut.

Tutustu myös intialaiseen päähierontaan.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä