Aikuisten kylpylät: Katso täältä Suomen parhaat kylpylät aikuisille

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Hemmotteluloma aikuisten kylpylässä on helppo toteuttaa kotimaassa, sillä kohteita löytyy useampia. Aikuisten kylpylät tarjoavat joko erillisen aikuisten kylpylä-alueen, tai on varattu vain aikuisille tiettynä kellonaikana.

Keräsimme kattavan paketin erilaisista kylpylöistä, jotka sopivat parhaiten ilman lapsia matkustaville kylpyläkävijöille. Myös ulkomailta löytyy paljon aikuisten kylpyläkohteita, mutta täältä löydät nimenomaan Suomen kylpylät aikuisille.

Kylpyläloma on ihana tapa viettää rentouttava loma itsekseen, tai esimerkiksi virkistäytyä ystävien tai kumppanin kanssa.

Tutustu alta suosituimpiin aikuisille soveltuviin kohteisiin, ja varaa seuraava hemmotteluloma.

Artikkeli jatkuu...

Mistä löytyy paras kylpylä aikuisille?

Suomessa on useampi kylpylä aikuiseen makuun, joten omanlainen kohde löytyy taatusti. Esimerkiksi Helsingin seudulla on muutama aikuisten kylpylä, joista kerromme lisää alempana. Aikuisten suosiossa on myös esimerkiksi Rantasalmelta löytyvä Järvisydän.

Tutustu lisäksi Naantalin kylpylään, sekä esimerkiksi Pielisen järven rannalta löytyviin kylpylöihin.

Tässä ovat Suomen parhaat kylpylät aikuisille:

1. Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän sopii aikuisille matkailijoille

Järvisydän kylpylähotelli

Rantasalmella sijaitseva Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän on kasvattanut paljon suosiotaan juurikin aikuisten kylpylänä. Romanttiset huoneet, kaunis ympäröivä luonto, ja erilaiset aktiviteetit kutsuvat viettämään elämyksellisiä lomahetkiä.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi oma sviitti järvinäkymällä, omalla saunalla, sekä huoneeseen toimitetulla aamupalalla? Järvisydämen läheisyydestä löytyy lisäksi Kuru Resort, joka on vain ja ainoastaan aikuisten kohde. Kuru Resortista löytyy myös ravintola, sekä Kuru Day Spa -hoitola.


Ruissalon kylpylä
-10 % majoituksen päivän hinnasta!

Unohda arki hetkeksi – Ruissalon Kylpylässä voit tuntea kesän joka päivä! Ruissalo Spa:ssa vietät ikimuistoisen kesäloman meren äärellä.
Käytä varatessa koodia: PRODEALS

Varaa lomasi täältä »

Upea Järvikylpylä kutsuu lomailijat rentoutumaan viiteen erilaiseen altaaseen ja kuuteen yhteiskäytössä olevaan saunaan. Luonnonläheiset rakennusmateriaalit, kylpylää koristavat luonnonkivet ja vanhat uppotukit tekevät kylpyläkokemuksesta erityisen.

Kylpylä panostaa myös ekologisuuteen, ja lämpenee siis järvi-/maalämmön lisäksi aurinkoenergialla.

Järvikylpylä on aikuisille joka päivä kello 18 jälkeen, jolloin altaat ja saunat ovat avoinna vain yli 18 vuotiaille.

Järvikylpylään voi varata myös Romanttisen iltakylpylä -elämyksen ennakkovarauksella. Tässä kohteessa onnistuu siis todella rentouttava kylpyläloma aikuisille.

Jos etsit vastaavia kokemuksia, niin katso listamme: Romanttiset kylpylät

2. Panorama Landscape Hotel

Panorama Landscape Hotel

Panorama Landscape Hotel on uudempi 2023 loppuvuodesta avattu upea kylpylähotelli Tahkolla.

Metsäkylpylä Lähde tarjoaa kävijöilleen kolme erilaista saunaa (Nokisauna, Latvasauna & Maisemasauna) sekä viisi eri allasta.

Kylpyläalueelle on K18 ikäraja.

Varaa upea hemmotteluloma pariskunnalle Panorama Landscape Hoteliin.

3. The Hotel Maria

The Hotel Maria

The Hotel Maria on loistava aikuisten kylpylä Helsingissä.

Vuonna 2024 kokonaan avattu ylellinen kylpylähotelli tarjoaa todella ylellistä majoitusta. Hotelli kuvaakin itseään luksushotellien uudeksi aikakaudeksi.

The Hotel Maria on todella laadukas kylpylähotelli aikuisille, jonka kylpylään The Maria Spa:han on K16 ikäraja.

Esittely hotellista: Helsingin Uutiset

Spaosasto pitää sisällään:

 • Höyryhuone
 • Sauna
 • Poreallas
 • Elämysallas
 • Kylmäallas

Varaa nyt kylpyläviikonloppu ja koe ylellistä hemmottelua.

4. Flamingo Spa:ssa on erillinen aikuisten kylpyläosasto

Flamingo Spa kylpylä Suomessa

Vaikka Flamingo Spa on erittäin hyvä kohde myös lapsiperheille, löytyy sieltä erillinen kylpylä aikuisille kävijöille. Vantaalla sijaitseva kylpylä on ihana kohde, jossa pääsee aivan varmasti rentoon lomatunnelmaan.

Flamingo Spa:sta löytyy hoitava mineraalivesiallas, jossa voi samalla kelluen kuunnella vedenalaista musiikkia. Tämän lisäksi löytyy rentouttava lämminvesiallas, jossa voi siemailla virvokkeita.

Viilentymään pääsee Avanto kylmävesialtaassa, jossa lämpötila on vain +8 astetta.

Tämä aikuisten kylpylä on panostanut sauna-elämyksiin, joten tarjolla on jopa kahdeksan erityyppistä saunaa, jotka ovat yhteiskäytössä kaikille. Flamingo Spa:ssa pääsee kokeilemaan esimerkiksi joogasaunaa, tai uutta Pyry -laiturisaunaa.

Näiden lisäksi löytyy:

 • Iso hunajantuoksuinen höyrysauna
 • Virkistävä minttu-arominen höyrysauna
 • Katajan tuoksuinen höyrysauna
 • Puhdistava suolasauna
 • Tervan tuoksuinen perinnesauna
 • Kuuma perinteinen suomalainen sauna

5. Koli Relax Spa on varattu aikuisten kylpyläksi joka ilta

Koli Relax Spa

Break Sokos Hotellin oma Relax Spa Kolilla kutsuu nautiskelemaan yhdessäolosta ihanissa altaissa ja saunoissa. Lämpimiä yli +30 -asteisia altaita on yhteensä viisi, jonka lisäksi löytyy +7 -asteinen kylmäallas.

Saunojien iloksi löytyy yhteiskäytössä olevat kuuma suomalainen sauna, aromisauna, sekä lempeä höyrysauna. Kokemuksen kruunaa ihana maisema Pieliselle, sekä rentoutumishetki Relax-huoneessa.

Kolin Relax Spa:n ikäraja on 18-vuotta kello 16 jälkeen, jolloin keskitytään rentoon tunnelmaan vain aikuisten kesken. Sesonkiaikoina kylpylän K18 -aika on alkanut yleensä vasta kello 18.

Kylpylä on lauantai-iltaisin varattu ainoastaan hotellissa majoittuville, muutoin kylpylään pääsee myös kertamaksulla ilman majoitusta. Poikkeukset tulee tarkistaa hotellin nettisivuilta.

6. Haikko Manor & Spa:n kylpylä on suunniteltu aikuiseen makuun

Haikon kartanon kylpylä

Vaikka Haikon kartanon kylpylä sopii ihan kaikille, on se kuitenkin suunniteltu pääosin aikuisten kylpyläksi. Kello 18 jälkeen kylpylän ikäraja on K12, joten pienempiä lapsia ei ole meluamassa kylpyläosastolla iltaisin.

Majoittuville asiakkaille kylpylän käyttö sisältyy huonehintaan, mutta kylpylään pääsee lisäksi kertamaksulla.

Rentouttavan elämyksen Haikon kartano kylpylässä takaavat:

 • Rentouttava 12-metrinen oleskeluallas
 • Ihanan lämmin poreallas
 • Hot Tub -kuumavesiallas
 • Avannon tapainen Kylmäkaivo -allas
 • Elämyssuihkut
 • Suomalaiset saunat

Kannattaa huomioida, että kylpylässä käyntiin tulee varata aika ennen suunniteltua vierailua hotellin nettisivujen kautta. Varattavissa on myös rentouttavia hoitoja.

7. St. George Care Spa Helsingin sydämessä – K16 kylpyläosasto

Hotel St. George kylpylähotelli

Uniikki luksusta tarjoava kylpylähotelli Helsingin keskustassa kätkee sisäänsä myös viihtyisän kylpyläosaston, jonka ikäraja on aina K16. St. George Spa:ssa saa siis rentoutua  rauhallisessa ympäristössä.

Kylpylästä löytyy uima-altaat, sauna, lepotila, sekä kauneushoitola. Kaikki palvelut, mukaan lukien kuntosali, on vain yli 16-vuotiaiden vierailijoiden käytössä.

Kuntosali ja kylpylä ovat avoinna joka päivä.

Kylpylässä vierailijat saavat käyttöönsä pyyhkeen, kylpytakin, sekä kylpytossut. Majoittuvien asiakkaiden on helpointa kulkea kylpylään suoraan huoneesta kylpytakissa. Hoitolan palveluita ostavien on myös mahdollista nauttia Lounge-tilan virvokkeista ja pikkupurtavista.

Katso myös muut Helsingin kylpylät.

8. Valo Hotellin Wellness-alueella on iltaisin K16 ikäraja

Valo Hotel & Work kylpylä

Raikas ja moderni hotelli Helsingin Ruskeasuolla tarjoaa ihanan elämyksen aikuiseen makuun. Kaunis hotelli, sen ravintolat, sekä erittäin kiva kattoterassin wellness-alue kutsuvat nauttimaan lomasta.

Ylimmän kerroksen Wellness-alue on varattu vain yli 16-vuotiaille iltaisin kello 19:30 jälkeen. Tällöin saa nauttia mukavan rauhallisesta kylpylä kokemuksesta.

Wellness-alue tarjoaa upean maiseman lisäksi kaiken tämän:

 • 2 hirsisaunaa
 • 2 perinteistä saunaa
 • Höyrysauna
 • Rentoutumisallas
 • Poreallas
 • Kylmävesiallas
 • Takkahuone
 • Allasbaari
 • Kuntosali

Osa altaista ja saunoista ovat taivasalla kattoterassilla, josta voi hyvällä säällä ihailla auringonlaskua. Wellness-alue on auki niin majoittuville asiakkaille, kuin kertamaksulla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Valon wellness-alueelle tulee tehdä ennakkovaraus saatavuuden mukaan.

9. Sokos Hotels: Kylpylä Spa Bomba on varattu aikuisten kylpyläksi viikonloppu-iltaisin

Kylpylä Spa Bomba

Spa Bomba Nurmeksessa on suunniteltu mielenkiintoisesti karjalaiseen tyyliin. Kylpylä on täynnä erityisiä yksityiskohtia, ja karjalaista mystiikkaa. Viihtyisä allas- ja saunaosasto on varattu viikonloppuisin yli 18-vuotiaiden asiakkaiden käyttöön klo 20-22.

Allasosastolta löytyy muun muassa kylmä- ja kuuma-altaat, porealtaat, sekä isompi lämmitetty pääallas. Erityisiä saunakokemuksia nautitaan kolmessa erilaisessa saunassa. Relax-alueella loikoillaan virvoitusjuomien kera, ja nautitaan mukavasta ilmapiiristä.

DEFAULT – Oslo Skin Lab

The Solution™ Beauty Collagen auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, siloittamaan ihoa ja vähentämään ryppyjä.

Tutustu -50 % hintaan

10. Kakola Spa Turussa: Tyylikäs kylpylä aikuisille

Kakola Spa allasosasto

Turun Kakolanmäelle entisen vankilan alueelle rakentunut Kakola Spa nauttii suosiota aikuisten keskuudessa. Kakola Spa:n ikäraja on klo 17 jälkeen 18-vuotta sekä koko lauantain, joten hemmotteleva kokemus on varmasti taattu.

Spa-elämyksiä pääsee kokemaan neljässä erilaisessa altaassa. Rentoutumiseen ja juomien nautiskeluun sopii iso allas, jonka reunoilta löytyy kivasti poreilevia istuimia. Virkistymään pääsee kylmäaltaaseen, jonka jälkeen on kiva lämmitellä lämminvesialtaassa. Lisäksi löytyy hoitava suola-allas, elämyssuihkuja, sekä kolme erilaista saunaa.

Kylpyläosasto on suunniteltu nimenomaan rentoon oleskeluun, ja koko kylpylä on anniskelualuetta. Kakola Spa:sta löytyy myös hoitola, josta voi varata esimerkiksi kokovartalohoitoja.

Jos haluat majoittua kylpylä vierailun ajaksi, löytyy Kakola Spa:n pihapiiristä moderni Hotel Kakola. Hotellissa voi majoittua esimerkiksi erityiseen Selli -huoneeseen.

11. Naantali Spa & Hotel on rentouttava kylpylä aikuisille

Naantalin kylpylä allas

Vaikka kesäaikaan Naantalin kylpylä houkuttaakin myös lapsiperheitä, soveltuu se erinomaisesti kylpylälomaan aikuisten kesken.

Naantalin kylpylässä ei ole lastenaltaita, joten se on suunniteltu enemmänkin aikuisille sopivaksi lomakohteeksi.

Naantalin kylpylän allasosastolla rentoudutaan altaissa ja saunoissa:

 • Lämmitetty ulkoallas merimaisemin
 • Roomalainen tunnelmointi allas
 • Lämmin poreallas
 • Terapia-allas
 • Liikunta-allas hierovien vesisuihkujen kera
 • Perinteinen suomalainen sauna
 • Aromaattinen höyrysauna
 • Havana Bar -allasbaari

Naantali Spa:n käyttö kuuluu majoituksen hintaan, jonka lisäksi kylpylään pääsee kertamaksulla. Aikuisia Naantaliin houkuttelee myös hotellin kolme erilaista ravintolaa, kahvila, sekä ympärivuotinen viihdetarjonta.

Lisäksi Naantalin kaupungin palvelut ovat lähellä hotellia.

Varsinkin kesäaikaan on ihana piipahtaa vanhan kaupungin satama-alueen ravintoloissa, ja kävellä mukulakivikaduilla ihaillen kauniita puutaloja. Aikuisten kylpylälomaan sopii lisäksi Naantali Spa:n kauneus- ja kylpylähoidot.

Valitse mieluisin kylpylä aikuisille ja lähde nautiskelemaan

Rauhallinen kylpylä aikuiselle väelle löytyy siis monestakin Suomen kohteesta. Mainitut aikuisten kylpylähotellit ovat kaikki hieman eri tyyppisiä kohteita, joista löytyy varmasti sopiva kohde tulevaa reissua silmällä pitäen.

Tässä Suomen parhaat aikuisten kylpylät:

 1. Järvisydän – klo 18 jälkeen K18Tutustu ja varaa »
 2. Panorama Landscape Hotel – K18Tutustu ja varaa »
 3. The Hotel Maria – K16Tutustu ja varaa »
 4. Flaming Spa – Oma K18 alueTutustu ja varaa »
 5. Koli Relax Spa – klo 16 jälkeen K18Tutustu ja varaa »
 6. Haikko Manor & Spa – klo 18 jälkeen K12Tutustu ja varaa »
 7. St. George – K16Tutustu ja varaa »
 8. Valo Hotel – klo 19:30 jälkeen K16Tutustu ja varaa »
 9. Spa Bomba – viikonloppuisin 20-22 K18Tutustu ja varaa »
 10. Kakola Spa – klo 17 jälkeen + koko lauantai K18Tutustu ja varaa »

Erityisen kylpyläkokemuksen voi saada myös esimerkiksi Rymättylän Herrankukkarossa, jossa nautitaan luonnon läheisyydestä erilaisissa sauna -tapahtumissa. Herrankukkaron saunatapahtumat ovat juurikin aikuisten lomailijoiden suosiossa.

Mikä on sinun mielestäsi Suomen paras kylpylä aikuisille?

Valikoi oma lempparisi yllä olevista kohteista, ja lähde nauttimaan rauhallisesta kylpylälomasta

Katso parhaat kylpylätarjoukset!

Aikuisten kylpylät kartalla

Aikuisten loma Suomessa onnistuu useammassa kohteessa. Tässä kartalla vielä kaikki kylpylät aikuisille.