Holiday ClubHoliday Club

Suomen kylpylähotellit TOP 12 – Lähde testaamaan Suomen parhaat kylpylät

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Suomen kylpylähotellit tarjoavat monipuolisia palveluja lomailuun. Mielekäs kylpyläloma on helppo toteuttaa millä porukalla hyvänsä, sillä Suomen kylpylät ovat kaikki omanlaisiaan.

Kylpylähotellit Suomessa löytyvät pääosin Etelä- ja Itä-Suomesta, mutta myös esimerkiksi Lapin lomakohteissa pääsee kylpemään tunturimaisemissa.

Tutustu lisää alta Suomen kylpyläkulttuuriin, sekä mitä Suomen parhaat kylpylät tarjoavat kävijöilleen.

Artikkeli jatkuu...

Kylpylähotellit Suomessa – Mistä löytyvät Suomen parhaat kylpylät?

Koto-Suomesta löytyy yllättävän paljon kylpylöitä, ja lisää on tulossa. Uusimpia tulokkaita ovat esimerkiksi Spa & Resort Järvisydän, ja Hangon Regatta Spa. Tällä hetkellä suunnitelmissa on myös avata kylpylä Holiday Club Vierumäen yhteyteen, näillä näkymin aikaisintaan 2024.

Kylpylähotellit Suomessa on monesti suunniteltu vastaamaan tiettyjä asiakasryhmiä. Osa soveltuu paremmin lapsiperheille, ja osa paremmin aikuisille kävijöille. Näiden lisäksi löytyy tietysti kokonaisvaltaisia kylpyläkokonaisuuksia. Pyrimme tähän listaan löytämään vaihtoehtoja jokaiselle kävijälle.

Katso alta mitkä Suomen kylpylähotellit ovat sijoittuneet parhaiten asiakasarvioiden mukaan, ja valitse mieluisin kylpylähotelli seuraavaa lomaa varten juuri teitä varten.

1. Hotel & Spa Resort Järvisydän

Järvisydän kylpylähotelli

Kävijöiden suosikiksi äänestetty Järvisydän sijaitsee Rantasalmella ihanissa järvimaisemissa.

Järvisydän panostaa aikuisiin kylpyläkävijöihin ja luonnonläheisyyteen. Kylpylän rakennusmateriaaleina on käytetty paljon luonnonkiveä, ja esimerkiksi satoja vuosia vanhoja uppotukkeja.

Kylpylästä löytyy paljon erilaisia saunoja, sekä sisä- että ulkoaltaita. Järvisydämessä vieraillessa ei ihmetytä, että se on listalla Suomen parhaat kylpylät.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

2. Kylpylä Spa Bomba

Kylpylä Spa Bomba

Suomen kylpylähotellit sijaitsevat pääosin maan eteläosissa, mutta esimerkiksi Kylpylä Spa Bomba löytyy Itä-Suomesta, Nurmeksesta.

Bomban kylpylä on saanut hyvät arvostelut, ja sieltä löytyykin puitteet moneen makuun. Miltä kuulostaisi esimerkiksi elämyssuihku tai K18 Relax-alue?

3. Holiday Club Saimaa

Holiday Club Saimaa kylpylä

Suomen parhaana lomakohteena vuonna 2021 palkittu Holiday Club Saimaa on täyden palvelun kylpylähotelli Saimaan rannalla, Lappeenrannassa.

Sirkusteemaan sisustettu kylpylä sopii hyvin perheille, sekä aktiivisille aikuisille. Kylpylän alueella on myös paljon erilaisia aktiviteetteja ja kaunista luontoa.

4. Flamingo Spa Vantaalla

Flamingo Spa kylpylä Suomessa

Suomen parhaat kylpylät löytyvät pääosin maan eteläiseltä alueelta. Suosittu Flamingo Spa sijaitseekin Vantaalla.

Flamingo Span monipuolinen kylpyläosasto viihdyttää niin perheitä, kuin aikuisiakin. K18-alueella pääsee varmasti rentoutumaan.

Flamingon viihdekeskus tarjoaa kylpylän lisäksi paljon hauskaa tekemistä. Sokoksen lisäksi Flamingo Spa tekee yhteistyötä myös Scandic ja Clarion hotellien kanssa.

5. Imatran Kylpylä Spa Resort

Imatran kylpylä Spa Resort

Itä-Suomen monipuolisimmaksi kehuttu kylpylähotelli löytyy Imatralta (löydät sivuiltamme myös muut kylpylät Itä-Suomessa). Imatran kylpylässä vietetään niin vauhdikasta perhelomaa, kuin rauhallista hemmottelulomaa.

Taikametsä -kylpylästä löytyy paljon erilaisia altaita, sekä vesiliukumäki. Hotellin laaja viihde- ja aktiviteettitarjonta pitää huolen kävijöiden viihtymisestä.

Holiday ClubHoliday Club

6. Naantali Spa & Hotel

Naantali Spa hotel

Luonnonkauniissa ympäristössä sijaitseva Naantali Spa on ollut jo pitkään suosittu kylpylähotelli Suomessa.

Naantalin kylpylä on ihana kohde rentoon lomailuun, ja myös herkulliset ravintolat kutsuvat kylpylän jälkeen nautiskelemaan. Sympaattiseen Naantalin vanhaan kaupunkiin on vain lyhyt kävelymatka kylpylähotellilta.

7. Holiday Club Katinkulta

Holiday Club Katinkulta kylpylä

Vuokatissa sijaitsevan Holiday Club Katinkulta on todella monipuolinen kylpylähotelli, joka soveltuu erinomaisesti aktiiviseen lomailuun.

Suuri kylpyläosasto saunamaailmoineen on ihana paikka rentoutua vilkkaan aktiviteetti päivän jälkeen. Ulkoa löytyy myös savusauna, ja talvella pääsee avantoon.

8. Hotel Haikko Manor & Spa

Haikon kartanon kylpylä

Idyllisessä Porvoossa sijaitseva Haikon Kartano on upea kohde viettää elämyksellinen kylpyläloma. Haikon Kartano sopii erityisesti pariskunnille.

Haikossa panostetaan ekologisuuteen ja vastuulliseen toimintaan.

9. Levi Hotel Spa

Kylpylä Lapissa

Keskellä kaunista tunturimaisemaa sijaitsee tunnelmallinen Levi Hotel Spa. Ainutlaatuinen kylpylä pitää sisällään paljon erilaisia altaita, ja hurjapäille liukumäen.

Upeissa maisemissa on hauska istua esimerkiksi ulkoaltaassa lumisateessa. Täältä löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

10. Holiday Club Caribia

Holiday Club Caribia Turku

Nimestään huolimatta Caribia ei sijaitse kovin eksoottisessa kohteessa, vaan Suomen Turussa. Lähellä kaupungin keskustaa sijaitseva kylpylä sopii erinomaisesti aivan kaikille.

Kylpylästä löytyy lapsille kivat altaat ja liukumäkiä, ja aikuisille löytyy esimerkiksi porealtaita, sekä kuntouima-allas. Kylpylän tiloista löytyy myös muita aktiviteetteja ja ravintoloita.

Täältä löydät Turun kylpylät, jos suuntanasi on Länsi-Suomi.

Tämä on ehdottomasti kylpylä lapsille.

Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä

11. Regatta Spa Hotel

Regatta Spa kylpylä

Hangon sydämestä löytyvä Regatta Spa takaa rentoutumisen upeassa vuonna 2017 rakennetussa kylpylässä.

Miltä kuulostaisi ihailla merimaisemaa eleganttisen spa-osaston altaista? Myös ihana saunaosasto ja hyvinvointipalvelut takaavat viihtymisen.

12. Scandic Eden Nokia

Scandic Eden Nokia

Nokialla sijaitseva kylpylähotelli soveltuu hyvin varsinkin perheille. Kylpylästä löytyy niin aaltoallasta, vesiliukumäkiä ja porealtaita.

Erilaiset saunat takaavat rentoutumisen altaissa pulikoinnin jälkeen, ja Day Spassa voi käydä vaikka hieronnassa.

Kylpylähotellit Suomessa: Milloin kylpyläkulttuuri alkoi?

Suomen kylpylät omaavat melkoisen pitkän ja mielenkiintoisen historian, sillä kylpylöiden terveysvaikutukset on tunnettu pitkään. Suomessa kylpyläkulttuuri yleistyi saunomisen myötä.

Jo 1800-luvulla alettiin perustaa ensimmäisiä kylpylöitä tunnettujen terveyslähteiden ääreen. Esimerkiksi Runnin kylpylä aloitti virallisesti toiminnan jo varhain 1900-luvulla.

Kylpyläkulttuurin kulta-aikaa Suomessa elettiin 1800-luvun lopulta aina toiseen maailmansotaan asti. Sotien jälkeen suurin osa Suomen kylpylöistä toimi esimerkiksi sotaveteraanien kuntoutuskeskuksina.

Uudenlainen kylpyläkulttuuri alkoi saapua Suomeen 1970-luvulla, ja 1980-luvulla alettiin Suomeenkin rakentaa viihdekylpylöitä pääosin lapsiperheille sopiviksi. Tämän kylkeen alkoi muodostua myös erilaista spa-kulttuuria palvelemaan paremmin aikuisia kävijöitä.

Suomessa myös monia uimahalleja on muunnettu pikkuhiljaa spa-tyyliin sopiviksi pienoiskylpylöiksi. Nykyään Suomesta löytyy jopa noin 50 kylpylää, joista iso osa tarjoaa myös majoitusta.

Kylpylöissä rentoutuu niin mieli kuin keho

Kun kaipaa arjen kiireiden keskelle rauhoittumista, on kylpylässä käyminen mainio tapa ottaa pieni hengähdyshetki. Lämpimissä altaissa uiminen ja saunan lämmössä loikoilu tekee tunnetusti hyvää.

Suomesta löytyy runsaasti ihania keitaita rentoutumiseen, ja lapsiperheillekin löytyy ne omat sopivat kylpylät liukumäkineen.

Miksi valita suomalainen kylpylä?

Moni elää nykyään varsin kiireistä arkielämää, jolloin lomailuun ja rentoutumiseen ei aina jää tarpeeksi aikaa. Tällöin esimerkiksi kylpyläloma voi olla juuri se mitä keho ja mieli tarvitsee.

Miksi kylpyläloma Suomessa kannattaa:

 • Matkalle kertyy pienempi hiilijalanjälki
 • Lyhyempi matka kohteeseen
 • Tuet suomalaista kylpyläkulttuuria ja työtä
 • Varmistat Suomen kylpylöiden toiminnan jatkumisen
 • Saat palvelua omalla kielelläsi

Moni suomalainen toimija panostaa nykyään myös yhä enemmän kestävään kehitykseen ja ekologisuuteen, joka on tärkeää yhä useammalle matkailijalle. Usein kylpylöissä on tarjolla myös suomalaisia pesuaineita, ja kylpylöiden ravintoloissa sesonkien mukaista lähiruokaa.

ScandicScandic

Kylpylähotellit Suomessa ovat siis monipuolisia rentoutumiskeitaita

Ruissalon kylpylä, Turku
Kuva: Ruissalon kylpylä, Turku

Suomen kylpylähotellit tarjoavat varmasti jokaiselle jotakin, sillä valinnanvaraa on runsaasti. Yllä mainitut kylpylähotellit Suomessa ovat saaneet erityisesti hyvää asiakaspalautetta, ja niistä löytyy myös paljon muita palveluja kylpylän lisäksi.

Muut Suomen kylpylähotellit, joihin kannattaa tutustua lisää:

 • Peurunka Kylpylä & Day Spa
 • Kasnäsin kylpylä Kemiönsaaressa
 • Kylpylähotelli Rauhalahti Kuopiossa
 • Spahotel Casino Savonlinnassa
 • Rokua Health Spa
 • Holiday Club Salla
 • Holiday Club Kuusamon Tropiikki
 • Holiday Club Tampere Spa (katso myös muut Tampereen kylpylät)
 • Lapland Hotels Luostotunturi kylpylä
 • Ruissalo Spa & Hotel
 • Ikaalinen Spa & Resort
 • Scandic Aulanko Hämeenlinnassa
 • Sport & Spa Hotel Vesileppis Leppävirrassa

Kotimaasta löytyy siis aivan huikea määrä kylpylä tarjontaa, joten kylpyläloma Suomessa järjestyy helposti. Moni kylpylähotelli tarjoaa myös hoitolan palveluita, vauhdikkaita aktiviteetteja, sekä ravintolapalveluja.

Kylpylöimään on ihana lähteä koko perheen kera, kumppanin tai kaverin kanssa, tai vaikkapa aivan itsekseen ottamaan omaa aikaa rentoutumiseen.

Lähde siis testaamaan Suomen kylpylähotellit, ja valitse oma lemppari kohde myös tulevia lomia varten!

Suomen kylpylähotellit kartalla

Naantalin kylpylä
Sulje