Itä-Suomen kylpylähotellit – Täältä löydät kaikki Itä-Suomen kylpylät

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Kotimaasta löytyy paljon kohteita virkistävään lomailuun, ja varsinkin Itä-Suomen kylpylähotellit tarjoavat monta erilaista vaihtoehtoa. Hait sitten kylpylää omaan irtiottoon, kumppanin tai perheen kanssa, löytyy sopiva kohde ihan varmasti.

Kylpylähotellit Itä-Suomessa levittäytyvät laajalle alueelle, ja ovat kaikki melko erilaisia lomakohteita. Kylpylöitä on pääosin alueen suurimmissa kaupungeissa, tai niiden lähistöllä. Kylpyläpalveluiden lisäksi lähes kaikki Itä-Suomen kylpylähotellit tarjoavat paljon muutakin tekemistä lomaan.

Tämän hetken suosituimmat kylpylät Itä-Suomessa ovat varmasti ainakin Järvisydän ja Koli Relax Spa. Tutustu näihin ja moniin muihin kylpylöihin alempana.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset Itä-Suomen kylpylöihin!
Kylpylähotelli Rauhalahti
Artikkeli jatkuu...

Kylpylähotellit Itä-Suomessa tarjoavat ihania lomakohteita

Itäinen Suomi on täynnä mahtavia kohteita hemmottelevaan kylpylälomaan. Rentoutumisen lisäksi alue tarjoaa upeat ulkoilumaastot harrastamiseen. Voit siis yhdistää kätevästi  aktiiviloman ja rentoutumisen samaan pakettiin.

Monet kylpylät Itä-Suomessa sopivat hyvin lapsiperheille, mutta myös aikuiset lomailijat on huomioitu hyvin. Muutamat kylpylät ovat asettaneet iltaisin ikärajaksi 18-vuotta, jotta aikuiset saavat omaa aikaa mahdollisimman rentouttavassa ilmapiirissä. Jos etsit tällaista kohdetta, niin tutustu myös listaamme aikuisten kylpylät.

Itä-Suomen kylpylät sopivat myös ihan päiväkäyntikohteiksi, mutta kylpylähotellissa majoittuessa saat varmasti parhaimman kokemuksen. Tutustu alta millaisia kohteita Itä-Suomen kylpylähotellit tarjoavat.

1. Upea Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän kutsuu viihtymään

Järvisydän kylpylähotelli
Kuva: Hotel & Spa Resort Järvisydän

Rantasalmella sijaitsee melko varmasti paras kylpylä Itä-Suomen alueella. Upean luonnonmukaisesti rakennettu ja sisustettu Järvikylpylä on nähtävä ainakin kerran. Kallioon louhittu kylpylä myös lämpenee ekologisesti aurinkoenergialla, sekä järvi- ja maalämmöllä.

Järvisydän on monipuolinen täyden palvelun lomakohde, jossa viihtyvät niin lapsiperheet, kuin aikuiset. Järvikylpylä on varattu vain ja ainoastaan aikuisille kävijöille joka ilta. Rentoutumiseen löytyy viisi allasta, kuusi saunaa, allasbaari, sekä Day Spa -hemmotteluhoitola.

Majoittumiseen on tarjolla erityyppisiä huoneita, sviittejä ja huviloita. Pihapiiristä löytyy lisäksi karavaanialue.

2. Kylpylä Koli Relax Spa – Rentoudu hienoissa maisemissa

Itä-Suomen kylpylät

Monet Itä-Suomen kylpylähotellit ovat rakentuneet upean luonnon keskuuteen, niin myös Break Sokos Hotel Koli. Kolin kylpylästä avautuu mahtavat maisemat Pieliselle, ja Kolin kansallispuisto on hotellin ympärillä. Hotellista pääsee siis suoraan rinteisiin tai vaeltamaan.

Niin kuin Järvisydän, myös Koli Relax Spa on panostanut aikuisiin kävijöihin. Iltaisin kylpylä on varattu vain 18-vuotta täyttäneille kävijöille, jolloin pääsee takuuvarmasti rentoutumaan. Päiväsaikaan kylpylä sopii tietysti myös lapsiperheille, tosin liukumäkiä tai lastenaltaita ei tästä kylpylästä löydy.

Koli Relax Spa:sta löytyy muun muassa:

 • Valo-ääniallas
 • Kylmäallas
 • Poreallas
 • Ulkopalju näköalalla
 • 3 saunaa

Huoneen voi valita omaan tyyliin sopien, standard huoneista sviitteihin. Hotellin tiloista löytyy myös ravintolat ja baari, joten muualle ei ole välttämätöntä lähteä.


Ruissalon kylpylä
-10 % majoituksen päivän hinnasta!

Unohda arki hetkeksi – Ruissalon Kylpylässä voit tuntea kesän joka päivä! Ruissalo Spa:ssa vietät ikimuistoisen kesäloman meren äärellä.
Käytä varatessa koodia: PRODEALS

Varaa lomasi täältä »

3. Imatran Kylpylä Spa Resort on monipuolinen kohde varsinkin lapsiperheille

Imatran kylpylä Spa Resort

Saimaan kupeessa sijaitsee muutama muukin kylpylä, joista Imatran kylpylä kuuluu monipuolisimpiin vaihtoehtoihin (täältä löydät kaikki Saimaan kylpylät). Imatran kylpylän voisi luokitella melkeinpä vesipuistoksi, sillä allasalue on todella laaja.

Kylpylä Taikametsässä on jopa 16 allasta, ja 10 saunaa. Vesipedoille löytyy esimerkiksi vesiliukumäki, ja lapsille on varattu omat matalammat uima-altaat turvalliseen pulikointiin.

Tämä Itä-Suomen kylpylä soveltuu siis erinomaisesti lapsiperheiden lomanviettoon. Syyskuusta alkaen Imatran kylpylässä on viikoittain tansseja, joten kohde on myös iäkkäämpien lomailijoiden suosiossa.

Majoitukseen löytyy erilaisia hotellihuoneita, jonka lisäksi varattavissa on loma-asuntoja, sviittejä, sekä Villas-huoneistoja. Isommille ryhmille löytyy myös SportCamp -majoitusta.

Kylpylät Itä-Suomessa tarjoavat siis melko erityyppisiä kohteita.

4. Break Sokos Hotel Bomba: Kylpyläelämyksiä Nurmeksessa

Kylpylä Spa Bomba

Pielisen rannalla sijaitseva Bomba on mahtava kylpylähotelli Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalassa. Saman katon alta löytyy varmasti kaikki tarvittava rentoon lomailuun.

Kohde sopii lapsiperheille, tai aikuisten kesken matkaaville. Kylpylän aukioloajat ovat nimittäin viikonloppuisin pidennetty, jolloin tila on varattu vain aikuisille. Baarin antimista voi nautiskella myös erillisellä Relax-alueella.

Tyylikäs allasosasto henkii karjalan mystiikkaa, jonka kruunaavat erilaiset elämyssuihkut ja saunat. Kylpemiseen löytyy kuuma-, kylmä-, ja porealtaita (myös ulkoporeallas), sekä tietysti isompi monitoimiallas. Lapsille löytyy oma matalampi allas.

5. Holiday Club Saimaan Rauha: Saunamaailma, liukumäkiä ja erilaisia altaita

Kylpylä Itä-Suomessa

Koko perheen suosikkikohde Saimaan Rauha sijaitsee Lappeenrannassa, aivan Saimaan järven läheisyydessä. Saimaan Rauhassa viihdytään vuodenajasta riippumatta, sillä monipuolinen kohde kätkee sisäänsä paljon aktiviteetteja. Hotellihuoneet ja isommat lomahuoneistot tarjoavat vaihtoehtoja lomailuun porukan koosta huolimatta.

Vesipedot nauttivat muun muassa virtaavasta altaasta, vesipeleistä, vesiliukumäistä, sekä hyppyaltaasta. Myös pikkuisille on oma allas ja iglusauna. Aikuiseen makuun löytyy poreallas, sekä ihana saunamaailma

Kesällä voi hyödyntää myös kylpylän kattoterassin uima-allasta, paljua ja hirsisaunaa. Katolta löytyy lisäksi Padel-kenttä ja aurinkopetejä. Holiday Club Saimaan Rauha tarjoaa monia muita aktiviteetteja, niin sisä- kuin ulkotiloissa.

6. Panorama Landscape Hotel – Upea uutuus

Panorama Landscape Hotel

Panorama Landscape Hotel on upea vuoden 2023 lopulla avattu kylpylähotelli n. 15 km päässä Tahkolta.

Hotelli tarjoaa todella korkealaatuista majoitusta, ravintola- sekä hyvinvointipalveluita.

Viiden tähden hotellin huonevalikoimaan kuuluu:

 • Juniorsviitti
 • Deluxe-sviitti
 • Executive-sviitti
 • Sviitti järvinäköalalla

Tämä kylpylähotelli Itä-Suomessa pitää sisällään ympärivuoden auki olevan Metsäkylpylä Lähteen. Metsäkylpylästä löytyy kolme erilaista saunaa ja viisi allasta, joista osa sijaitsee ulkona ja osa sisällä upeassa allaspaviljongissa.

7. Scandic Imatran Valtionhotelli on historiallinen kohde lomailuun

Saimaan kylpylä Imatralla

Kaunis linnamainen kylpylähotelli sijaitsee aivan Imatran kosken lähellä, tarjoten viihtyisän sauna- ja allasosaston. Tunnelmallinen hotelli kätkee sisäänsä niin kahden hengen huoneita, kuin perhehuoneita. Näiden lisäksi löytyy myös sviittejä ja Superior -huoneita.

Tämä Itä-Suomen kylpylä pitää sisällään uima-altaan, kaksi poreallasta, sekä lastenaltaan. Rentoutumiseen allas alueelta löytyy ihanat lämpöpedit. Saunoja on kaksi; itämainen sauna miedoilla lölyillä, sekä perinteinen sauna.

Imatran Valtionhotelli sopii hyvin perhelomaan, varsinkin loma-aikoina lapsille on järjestetty erilaisia aktiviteetteja.

8. Sokos Hotels: Nautiskelukylpylä Kimmel Spa

Kylpylähotelli Sokos Hotel Kimmel

Joensuussa nyky-karjalaisuutta henkivä ylellinen kylpylähotelli tarjoaa hyvät puitteet hemmottelulomalle.

Kimmel Spa:n allasosastolta löytyy:

 • Poreallas
 • Elämysallas
 • Kylmäallas
 • Jalkakylpyaltaat
 • Suomalainen sauna
 • Höyrysauna
 • Elämyssuihkut

Myös Kimmel Spa:ssa nautitaan vain aikuisten seurassa viikonloppu iltoina.

DEFAULT – Oslo Skin Lab

The Solution™ Beauty Collagen auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, siloittamaan ihoa ja vähentämään ryppyjä.

Tutustu -50 % hintaan

9. Tahko Spa Hotel

Tahko Spa Hotel

Tahkon keskustassa sijaitseva kylpylähotelli tarjoaa laadukkaita lomahuoneistoja, viihtyisän kylpylän, sekä hyvät puitteet harrastamiseen.

Tahko Spa Hotellin kylpylästä löytyy 25 metrinen kuntouima-allas, viihdeallas, poreallas ja lasten allas. Vesipedoille löytyy myös vesiliukumäki. Saunojille on tavallinen suomalainen sauna, sekä höyrysauna.

10. Spa Hotel Runni:sta löytyy infrapunasauna ja suolahuone

Spa Hotel Runni kylpylä

Erityisen tästä kylpylästä tekee varmasti infrapunasauna, suolahuone ja kirkasvalohuone. Tämän lisäksi pääsee nauttimaan myös savusaunan löylyistä muutamana päivänä viikosta. Uima-altaalta avautuu kaunis luontomaisema, ja myös ulkoporealtaassa on mukava rentoutua.

Runnin kylpylässä voi tutustua myös erilaisiin perinnehoitoihin, kuten kuppaukseen tai jäsenkorjaukseen. Hyvin varustellut huoneet ja Unikulman Luxus-sängyt takaavat miellyttävät yöunet lomalla. Viikonloppuisin majoittuville huonehintaan kuuluu myös maukas brunssi.

11. Kylpylähotelli Kunnonpaikka – Viihtyisä kylpylä Itä-Suomessa

Kylpylähotelli Kunnonpaikka

Kuopion lähellä sijaitseva kylpylähotelli sopii niin rauhallista lomaa, kuin perhelomaa hakeville.

Allasosastolta löytyy jokaiselle jotakin:

 • Lastenallas
 • Poreallas
 • Kylmäallas
 • Kuntouima-allas
 • Lämmin viihdeallas
 • Hoitoallas
 • Perinteiset saunat
 • Höyrysauna
 • Infrapunasauna

Kunnonpaikassa on myös mahdollisuus savusaunan käyttöön pari kertaa viikossa. Tällöin on mahdollista pulahtaa myös Kallaveteen. Majoittumiseen löytyy kylpylähotellin huoneet, hostelli, sekä erityiset AuroraHut -igluveneet.

12. Kylpylähotelli Rauhalahti – Ihania elämyksiä Kuopiossa

Kylpylähotelli Rauhalahti

Kuopiosta löytyvä Rauhalahti sopii lomakohteeksi ihan jokaiselle. Majoittumiseen löytyy 106 hotellihuonetta, sekä kahdesta erillisestä rakennuksessa sijaitsevat isommat huoneistot. Näissä huoneistoissa majoittuu vaikka koko perhe.

Kylpylän 20-metrinen kuntouima-allas, ulkoallas ja monitoimiallas sopivat uimiseen. Näiden lisäksi löytyy kaksi poreallasta, sekä kuuma- ja kylmäallas. Lapsille on omat matalammat altaat. Saunojien iloksi on suomalaiset saunat ja höyrysauna. Rentoutumisen kruunaa esimerkiksi hieronta, tai virkistävä kasvohoito.

Savusauna, ravintolat, sekä monenlaiset aktiviteetit ovat kiva lisä tässä Itä-Suomen kylpylässä.

13. Sport & Spa Hotel Vesileppis on aktiivilomailijan kohde

Vesileppis kylpylähotelli

Monipuolinen keskus tarjoaa aktiiviselle matkailijalle paljon puuhaa, niin ulko- kuin sisätiloissa. Vesileppikseen voi tietysti tulla myös vain rentoutumaan kylpylän puolelle.

Vesileppis sopii niin aikuisille, kuin perheille.

Kylpylästä löytyy muun muassa:

 • Kuntouintiallas
 • Kylmävesiallas
 • Poreallas
 • Höyrysauna
 • Kelosauna
 • Lastenallas
 • Vesiliukumäki

14. Spahotel Casino Savonlinnan sydämessä

Spahotel Casino

Kauniissa järvimaisemassa Kasinonsaarella sijaitsee tämä Itä-Suomen kylpylä Spahotel Casino. Casinosta löytyy monipuoliset palvelut kaikenlaiseen lomailuun. Savonlinna tarjoaa lisäksi huikean määrän tapahtumia varsinkin kesäaikaan.

Kylpylästä löytyy kaksi saunaa, erilaisia altaita, sekä hemmotteluhoitoja. Kohde sopii hyvin niin aikuisille, kuin lasten kanssa matkustaville.

Itä-Suomen kylpylähotellit ovat siis monipuolisia elämyskohteita.

Tutustu myös:

Pakkaa mukaan uimakamppeet ja paras seura, ja lähde valloittamaan Itä-Suomen kylpylät!

Tutustu myös:

Katso parhaat kylpylätarjoukset!

Itä-Suomen kylpylät kartalla