Holiday ClubHoliday Club

Keski-Suomen kylpylähotellit: Tutustu erityyppisiin lomakohteisiin

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Jos etsit kivaa lomakohdetta keskeiseltä paikalta, tarjoavat Keski-Suomen kylpylähotellit monta kivaa vaihtoehtoa. Hemmotteleva kylpyläloma on kiva kokemus niin sateisena kesäpäivänä, kuin pimeän talven keskellä. Joissakin kohteissa on lisäksi mahdollisuus kylmäuintiin luonnonvesissä.

Kaikki Keski-Suomen kylpylät soveltuvat hyvin niin lapsiperheille, kuin yksin tai kumppanin kanssa lomaileville. Kaikkia lomakohteita yhdistää luonnon läheisyys, ja monet hotellit sijaitsevat esimerkiksi aivan järven rannan tuntumassa.

Nykypäivänä kylpylät Suomessa ovat laadukkaita, ja niissä on mukava rentoutua. Virkistävä kokemus onnistuu monissa kohteissa, täältä löydät kuitenkin vain Keski-Suomen kylpylät.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Katso täältä parhaat kylpylähotellit Keski-Suomessa

Lähes kaikki kylpylähotellit Keski-Suomessa sijaitsevat joko Jyväskylässä, (täältä löydät parhaat Jyväskylän kylpylät) tai sen välittömässä läheisyydessä. Tämä helpottaa tietysti Jyväskylän alueella asuvia, jolloin on helppo kiertää vaikka kaikki alueen kylpylät läpi.

Listasimme alle parhaat vaihtoehdot, joten valitse Keski-Suomen kylpylätarjonnasta oma lemppari ja lähde nauttimaan.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

1. Spa Hotel Peurunka – Viihtyisä kylpylähotelli Keski-Suomessa

Spa Hotel Peurunka

Monet Keski-Suomen kylpylähotellit sijaitsevat Jyväskylän lähistöllä. Peurungan kylpylähotelli löytyy Laukaasta, jonne on Jyväskylästä matkaa vain noin 30 minuuttia autolla.

Peurunka sopii lomakohteeksi niin aikuisille, kuin lapsiperheille. Majoittua voi niin hotellihuoneissa, kuin esimerkiksi viihtyisissä lomamökeissä. Kylpylän käyttö kuuluu majoituksen hintaan.

Kylpylästä löytyy useampia altaita, saunoja, sekä tekemistä lapsille. Vesipedoille löytyy esimerkiksi kaksi vesiliukumäkeä ja Wibit-rata. Lapsille on oma allas ja pienempi liukumäki. Aikuiset viihtyvät varmasti parhaiten porealtaissa ja lämminaltaassa.

Pitkässä jokialtaassa voi uida matkaa, tai harrastaa vaikka vesijuoksua. Allasbaari palvelee myös kylpylän aukioloaikoina.

2. Scandic Laajavuori lähellä Jyväskylän palveluita

Scandic Laajavuori

Viiden minuutin ajomatka Jyväskylästä, viihtyisä kylpylä, sekä kattava huonevalikoima mahdollistavat mukavan kylpyläloman. Hotellista löytyy lisäksi kaksi ravintolaa, kahvila, baari, sekä keilahalli.

Scandic Laajavuoren kylpylässä on helppo rentoutua. Laajavuoren Day Spa:sta voi varata rentouttavia hoitoja. Majoittuville asiakkaille kylpylän vapaa käyttö kuuluu aina huonehintaan.

Allasosastolta löytyy kaikki tämä:

  • Poreallas
  • Kylmäallas
  • Panorama-allas
  • Lämmin laguuni
  • Kuntouima-allas
  • Lasten allas

Saunomaan pääsee erilaisiin saunoihin. Miesten puolelta löytyy korpi-, mökki-, city-, ja höyrysaunat ja naisten puolelta ruusu-, kristalli-, ja höyrysaunat. Kylpylästä löytyy lisäksi infrapunasauna, sekä erikseen varattavissa oleva tilaussauna.

3. Original Sokos Hotel Alexandra – Kolme poreallasta ja upeat saunat

Hotel Alexandra

Kodikas hotelli Jyväskylän keskustassa tarjoaa hyvän kohteen esimerkiksi viikonloppureissun ajaksi. Rauhalliset hotellihuoneet, maukas aamupala ja hemmotteleva saunaosasto takaavat onnistuneen reissun.

Saunaosasto on avoinna iltaisin, sekä viikonloppuaamuisin. Löylyttely onnistuu erillisissä miesten ja naisten saunoissa. Takuuvarman rentoutumisen saunomisen lomassa mahdollistavat kolme +35 asteista poreallasta. Vilvoitteluun löytyy mukavat nojatuolit ja sohvaryhmät. Tarjolla on myös raikkaita juomia, tuoreita hedelmiä ja pähkinöitä. Kaunis luonnonläheinen väriteema ja rakennusmateriaalit lisäävät viihtyisyyttä.

Holiday ClubHoliday Club

4. Hotelli Keurusselkä – Kylpyläkokemus ja viihdettä samassa paketissa

Kylpylä Keski-Suomesssa

Keski-Suomen kylpylähotellitarjontaan kuuluu Hotelli Keurusselkä, joka sijaitsee Keuruulla vajaan 70 km päässä Jyväskylästä. Irtiotto arjesta onnistuu varmasti viimeistään hotellin kivassa kylpylässä.

Allasosastolta löytyy 12 metrinen uima-allas, poreallas, sekä lastenallas. Isossa altaassa voi harrastaa virtuaalivesijumppaa omaan tahtiin. Kylpylän vapaa käyttö kuuluu hotellissa majoittuville.

Hotel Keurusselkä tunnetaan kylpylän lisäksi hyvänä tanssipaikkana. Viihdekalenterista löytyy paljon hyvää musiikkia, ja tanssilippu kuuluukin aina majoituksen hintaan.

5. Scandic Jyväskylä Station – Uudistettu hotelli keskeisellä sijainnilla

Scandic Jyväskylä Station

Tyylikkäät ja tilavat huoneet, kiva ravintola ja vieraanvarainen palvelu ovat hotellin valttikortteja. Vetonaulana toimii ilman muuta saunaosasto, josta löytyy uima-allas. Parasta on, että Jyväskylän kaikki palvelut ovat vain kivenheiton päässä.

Tästä Keski-Suomen kylpylähotellista löydät  kivan kuntohuoneen, jossa voi ottaa hyvän lämmön päälle ennen altaalle menoa. 10-metrinen uima-allas sopii hyvin rauhallisiin uintihetkiin, jonka päätteeksi rentoudutaan saunassa. Allas- ja saunaosasto on auki iltaisin ja viikonloppuaamuisin (sunnuntaisin vain aamulla).

6. Scandic Jyväskylä City – Irtiotto Jyväskylän keskustassa

Scandic Jyväskylä City

Tämä Keski-Suomen kylpylähotelli sijaitsee aivan Jyväskylä rautatieaseman vieressä, joten kohde on helppo saavuttaa myös julkisilla. Keskeinen sijainti, kivat hotellihuoneet, ravintolat, baari ja allasosasto tuovat lomaan helppoutta.

Hotellin uima-allas soveltuu uimiseen (10 m), jonka yhteydestä löytyy erilliset saunat miehille ja naisille. Saunaan ja uimaan pääsee iltaisin, sekä viikonloppuaamuisin. Aktiivisille lomailijoille löytyy myös tilava kuntohuone.

7. Hotelli Hirvi – Sympaattinen kylpylähotelli Äänekoskella

Hotelli Hirvi

Hotelli Hirven majoittujia palvelee mukava sisäuima-allas, sekä sauna. Saunomaan ja uimaan pääsee joka ilta, ja se kuuluu majoituksen hintaan. Erityistä Hotelli Hirvessä on varmasti se, että sieltä löytyy oma elokuvateatteri.

Hotellissa on 52 huonetta, joiden sisustuksessa yhdistyy nykyaikainen mukavuus ja 50-luvun tyyli. Osa huoneista on uudistettu vuonna 2019.

Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä

Erityiset kylpylät Keski-Suomessa: Katso myös nämä 3 kohdetta

Kaipaatko lomaan jotain hieman erilaista, mutta kuitenkin jonkinlaista kylpylätunnelmaa? Keski-Suomi tarjoaa tähän myös muutaman muun erityisen vaihtoehdon.

Nämä Keski-Suomen kylpylät eivät mainosta itseään niinkään kylpyläkohteina, mutta tunnelmaan pääsee takuulla:

1. Finlandia Hotel Alba tarjoaa majoitusta järven rannalla

Finlandia Hotel Alba

Jyväskylän järvimaisemissa sijaitseva Finlandia Hotel Alba on erittäin varteenotettava lomakohde, kun haluat nauttia luonnon läheisyydestä kaupungissa. Mukavat huoneet tarjoavat majoitusta moneen eri makuun. Miltä kuulostaisi esimerkiksi saunallinen sviitti upeissa järvimaisemissa?

Uniikin kokemuksen varmistaa Alban oma sauna, joka on lämpimänä joka päivä. Lempeiden löylyjen lomassa on mahdollista pulahtaa Jyväsjärveen hotellin omalta laiturilta. Saunaosaston suojaisa terassi sopii hyvin myös vilvoitteluun.

2. Lomakeskus Revontuli  – Koe elämyksiä Hankasalmella

Lomakeskus Revontuli

Majoituskohde ei tarjoa niinkään kylpyläosastoa, mutta majoittujien on mahdollista osallistua Revontulen avoimiin saunailtoihin. Saunaillat pitävät sisällään savusaunan, telttasaunan, sekä ulkoporealtaan käytön. Myös järvessä voi pulahtaa vuodenajasta riippumatta. Saunamaksu on 19 € aikuiselta ja 9,50 € lapselta. Saunomisen lomassa on mahdollista ostaa virvokkeita (saunat ovat anniskelualuetta).

Revontuli Resort tarjoaa majoittumiseen hotellihuoneita, lomamökkejä ja lasi-igluja. Kauniissa lasi-iglussa voi ihailla järvimaisemaa, ja hyvällä säällä tähtitaivasta tai auringonlaskua. Hyvällä tuurilla voi nähdä jopa revontulia omasta sängystä. Kohde sopii hyvin esimerkiksi rauhalliseen luontomatkailuun. Viihdeiltoina kalenteri täyttyy myös huippu artisteista.

3. Solo Sokos Hotel Paviljonki tarjoaa laadukkaan saunakokemuksen

Sokos Hotel Paviljonki

Jyväsjärven äärellä sijaitseva hotelli, jossa voi viettää ikimuistoisen hotelliloman. Kattokerroksen moderni kuntosali on kiva paikka treenata. Tämän jälkeen voi rentoutua hienoissa puitteissa näköalasaunan lauteilla löylytellen. Saunomaan pääsee iltaisin, sekä viikonloppuaamuisin.

Paviljonki on laadukas hotelli, jossa hyvä palvelu on keskiössä. Avarissa hotellihuoneissa näkyy suomalainen design, ja mukavissa vuoteissa saa varmasti makoisat yöunet.

ScandicScandic

Koe kylpylät Keski-Suomessa yksin tai erikseen

Keski-Suomen kylpylähotellit ovat kaikki hieman omanlaisia kohteita, joista varmasti löytyy jokaiselle kiva kohde. Kaikki yllä mainitut kohteet sopivat lomailuun vaikkapa koko perheen kera, tai oman kumppanin kanssa. Hemmotteleva kylpyläloma ihan vain omassa seurassa on myös ihanan rauhoittava kokemus.

Etsitkö esimerkiksi isommalle porukalle tai yritykselle virkistävää tilaa mukavaan irtiottoon, mutta perus kylpylähotellit Keski-Suomessa eivät säväytä? Tutustu vielä Taulun Kartanoon, jossa on mahdollisuus myös hieman erilaisiin spa-elämyksiin Puutarha Spa:ssa tai Maalaiskylpylässä.

Ota talteen nämä Keski-Suomen kylpylät, ja suunnittele kiva reissu tulevaa lomaa varten. Kylpyläloma on myös erittäin hyvä lahjaidea esimerkiksi ystävälle tai kumppanille.

Tutustu myös:

Keski-Suomen kylpylät kartalla

Naantalin kylpylä
Sulje