Holiday ClubHoliday Club

Turun kylpylähotellit: Caribia, Ruissalo & Kakola Spa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Turun kylpylähotellit tarjoavat hyvät puitteet kylpylälomaan. Kylpylöitä on kolme, joista tunnetuin on Holiday Club Caribia lähellä keskustaa. Caribian lisäksi Turusta löytyy kaksi muutakin kylpylää. Ruissalo Spa kauniissa Ruissalon saaressa, sekä uusin lisäys Kakola Spa historiallisella Kakolanmäellä.

Kaikki Turun kylpylät sopivat mainiosti lyhyeen viikonloppulomaan, tai vaikkapa kesälomapäivän viettoon. Kaikki kolme kylpylää sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Lue lisää alta, ja katso mitä kaikkea Turun kylpylähotellit tarjoavat kävijöilleen.

Artikkeli jatkuu...

Turun kylpylät sopivat rentoon lomailuun

Kylpylähotellit Turussa tarjoavat mukavan irtioton arkeen. Kaikki Turun kylpylät on helppo saavuttaa, sillä niihin pääsee kätevästi myös julkisilla tai omalla autolla.

Turun kylpylähotellit ovat jokainen omanlaisiaan. Caribia sopii parhaiten kohteeksi perheille, ja Ruissalo on enemmän rauhallinen luontokohde aikuiseen makuun. Kakola Spa on panostanut myös eniten aikuisiin kävijöihin, ja on asettanut kylpylän pääasialliseksi ikärajaksi 18 vuotta.

Kaikissa kylpylöissä voi käydä vaikkei majoitukkaan hotellissa.

Katso alta Turun kylpylähotellitarjonta, ja varaa loma omaan lempi kohteeseen:

1. Holiday Club Caribia: Suurin kylpylähotelli Turussa

Holiday Club Caribia kylpylä Turussa

Etsit sitten hauskaa koko perheen kohdetta, tai rentoutumista kavereiden kesken, sopii Caribia monille. Hurjapäille löytyy muun muassa liukumäkiä, lapsille omia altaita, ja rentoa lomaa kaipaaville saunoja ja porealtaita.

Holiday Club Caribia on varmasti tunnetuin kylpylä Turussa. Kylpylän, ja Turunkin tunnettu maamerkki Posankka -patsas, tulee jo heti vastaan saavuttaessa Turkuun moottoritietä pitkin.

Caribian hotellilla on pitkä historia hotellina, ja tapahtumapaikkana.

Hotellista löytyy valikoima erilaisia huoneita, ja isommille porukoille myös tilavia loma-asuntoja. Loma-asunnot soveltuvat mainiosti myös pitkäaikaismajoittujille.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Caribian kylpyläosasto kutsuu viihtymään

Tässä kylpylässä viihtyvät aivan kaikki iästä riippumatta, sillä altaita on useampia. Kylpylästä löytyy myös Hesburger, jonka antimia voi nauttia altaiden läheisyydessä nälän tai janon yllättäessä.

Caribiassa ei ole aikarajaa, joten viihtyä voi vaikka koko päivän. Lasten kanssa majoittuvien kannattaa huomioida, että alle 12-vuotiaat saavat tulla allasosastolle vain täysi-ikäisen kanssa.

Holiday Club Caribiasta löytyy yhteensä kahdeksan allasta:

 • Viihtyisä ja iso lastenallas
 • Kuntouima-allas
 • Kaksi isoa allasta
 • Lämmitetty ulkoallas
 • Kylmävesiallas ulkona
 • Iso poreallas
 • Pieni poreallas

Isoimmissa altaissa on hierovia vesiputouksia ja luolaosastoja, sekä vesihierontapisteitä. Kuntouima-altaassa järjestetään myös vesijumppaa. Vesijumpan lisäksi allasosastolla pidetään uimakouluja ja vauvauintia.

Altaiden lisäksi kylpylässä on kolme hauskaa liukumäkeä, joista kaksi on rengasliukumäkiä. Pukuhuoneiden puolelta on käynti saunoihin, joita ovat perinteinen sauna, sekä höyrysauna.

Kylpylän piha-alueelta löytyy perinteinen puusauna, sekä savusauna. Nämä saunat lämmitetään vain kausittain, joten kannattaa tarkistaa ajankohtaiset tiedot kylpylän nettisivuilta.

Caribiassa on myös tasokas 10-15 hengen tilaussauna.

Caribian kylpylähinnasto:

 • Aikuiset 23 €, lapset 17 € (alle 4v. veloituksetta)
 • Eläkeläinen/opiskelija 17 €
 • Kymppikortti aikuinen 160 €, lapsi 95 €

Holiday Clubin osakkaat saavat aina alennusta kylpylälipun hinnoista. Vuokrattavana on tarvittaessa myös pyyhkeitä, kylpytakkeja ja uima-asuja.

Holiday ClubHoliday Club

Tekemistä Holiday Club Caribiassa

Tämä Turun kylpylähotelli on täyden palvelun hotelli, ja sopii mainiosti aktiiviseen lomailuun.

Ravintoloita on Hesburgerin lisäksi Classic Pizza, sekä O’Learys sporttibaari. Ravintola Terracessa nautitaan buffet aamupalaa, sekä lounasta. Näiden lisäksi hotellin aulasta löytyy Boston Bar.

Aktiivilomailijalle löytyy TaMi kuntosali, joka on auki päivittäin kello 7-22. Koko perheen yhteisiä aktiviteetteja ovat SuperPark, sekä hotellin edustalla oleva Minigolfrata. Kivenheiton päässä hotellilta löytyy myös kiva ulkoilureitti, joka kulkee jokirantaa pitkin.

Rennon lempeää lomaa viettäville Caribian oma Harmony Spa tarjoaa erilaisia hoitoja. Varaa esimerkiksi virkistävä kasvohoito, tai rentouttava aromahieronta.

Saapuminen kylpylähotellille

Caribiaan on helppo tulla, sillä se sijaitsee Helsinki-Turku moottoritien päässä. Omalle autolle löytyy runsaasti maksullista parkkitilaa.

Julkisilla pääsee perille helposti, sillä paikallisliikenteen bussipysäkki löytyy hotellin edustalta.

2. Ruissalon kylpylä sijaitsee kauniissa miljöössä

Ruissalon kylpylä, Turku

Turun kylpylähotellit eroavat aika lailla toisistaan. Ruissalon kylpylä sopii paremmin luonnon läheisyyttä kaipaaville, sillä se sijaitsee Ruissalon saaressa luonnonsuojelualueella. Tämä Turun kylpylä on yleensä myös paljon rauhallisempi, ja sopii enemmän aikuisille lomailijoille.

Sijainnista nauttivat parhaiten luonnossa retkeilevät, sillä Ruissalon saari tunnetaan upeasta luonnostaan. Saaresta löytyy lisäksi mahtava golfkenttä, ja hiekkarantoja.

Ruissalo tarjoaa erinomaisen aktiivilomakohteen, sillä harrastemahdollisuudet ovat loputtomat. Pelkästään Ruissalon kylpylän alueella voi pelata tennistä, frisbeegolfia, beach volleyta, ja erilaisia pihapelejä. Muutoin saari tarjoaa hyvät puitteet muun muassa pyöräilyyn, kalastukseen, kävelyyn, veneilyyn, suppailuun, lumikenkäilyyn ja hiihtoon. Avantouinnista kiinnostuneet pääsevät myös kylpylän omasta rannasta avantoon.

Ruissalon kylpylän huonevalikoimasta löytyy erilaisia huoneita, sviittejä, ja esimerkiksi Muumi-teemahuoneita. Luonnosta nauttivien on mahdollista majoittua myös kylpylän edustalla oleviin Spider Hang Outdoors -puumajoitteisiin.

Spa & Wellness Ruissalon kylpylässä

Tämä Turun kylpylähotelli kätkee sisäänsä valoisan rauhallisen allasosaston, josta pääsee pulahtamaan myös suoraan mereen vuodenajasta riippumatta.

Altaita on yhteensä kolme, joista kaksi sopii paremmin uimiseen ja vesiliikuntaan. Näissä altaissa on 27 asteista vettä, ja rentoutumisaltaassa vesi on 35 asteista.

Kylpylä sopii paremmin aikuisille lomailijoille sekä vähän vanhemmille lapsille, sillä lapsille ei ole omia erillisiä altaita.

Altaiden lisäksi kylpylän yhteydessä on kaksi saunaa, sekä erillinen tilaussauna.

Ruissalon kylpyläosasto on auki maanantaista lauantaihin kello 8-21. Sunnuntaina allasosasto aukeaa tuntia myöhemmin.

Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä

Ruissalon kylpylähinnasto:

 • Aikuiset 19 € (la 22 €)
 • Lapset 6 € (4-12 vuotiaat)
 • Tilaussauna 135 €

Hoidon yhteydessä kylpylän pääsymaksu on vain 8 euroa. Hoitolasta voi varata ihanan rentouttavia hierontoja, jalka- ja käsihoitoja, kasvohoitoja, sekä kestovärjäyksiä.

Tutustu myös Sunborn Clubin jäsenetuihin, joilla saa alennusta kylpyläkäynneistä.

Ravintolat kylpylässä

Ruissalon kylpylästä löytyy kaksi ravintolaa, ja sympaattinen kahvila.

Ravintola Loistossa nautitaan kylpylähotellin maukasta aamiaisbuffaa ihanissa merimaisemissa, jonka lisäksi tarjotaan myös lounasta, päivällistä, ja sunnuntaibrunssia.

Meriterassi on auki vain kesäsesonkina, jolloin nautitaan a la carte -listan maukkaita ruokia. Tarjolla on muun muassa pizzaa, salaatteja ja burgereita.

Kompassi Café toimii kylpylän viihtyisänä kahvilana ja aulabaarina. Listalta löytyy jokaiseen makuun sopivaa purtavaa, sekä oman leipomon herkkuja. Tarjolla on myös a la carte annoksia.

Kesäsesonkina kylpylän rannassa on käytössä Grillikolo, jota voi käyttää grillailuun erillis maksusta.

Ruissalon kylpylässä on usein myös eri esiintyjiä.

Saapuminen Ruissalon kylpylään

Ruissaloon pääsee helpoiten omalla autolla, pihalla on runsaasti maksutonta parkkitilaa.

Julkisilla pääsee myös helposti perille, sillä paikallisliikenteeen bussi kulkee keskustan ja rautatieaseman kautta Ruissaloon. Bussi pysähtyy aivan kylpylän eteen.

Turun keskustasta matkaa kertyy noin 12 kilometriä, joten reippaimmat voivat jopa pyöräillä hotellille. Kylpylän rantaan pääsee lisäksi omalla veneellä.

3. Kakola Spa – Kylpylä ja hotelli entisen vankilan alueella

Kakola Spa kylpyläosasto

Kiinnostavan historian omaava Kakolanmäki kätki sisäänsä vankilatoimintaa aina vuoteen 2007 saakka. Tämän jälkeen Kakolan rakennukset olivat jonkin aikaa tyhjillään, ja siellä järjestettiin esimerkiksi opastettuja kierroksia. Vuonna 2015 rakennukset ostettiin, jonka jälkeen Kakolanmäelle on rakentunut muun muassa Hotel Kakola, sekä upea Kakola Spa.

Turun kylpylähotellit ovat saaneet mahtavan lisän Kakola Spa:sta, sillä kylpylä on aivan omanlainen verraten Caribiaan tai Ruissalon kylpylään. Kylpylä on suunniteltu nimenomaan aikuisille, ja sinne tullaankin pääasiassa rentoutumaan ja virkistymään.

Hotel Kakola tarjoaa majoitusta moderneissa tiloissa, kuitenkaan unohtamatta Kakolan historiaa. Voit majoittua muun muassa Selli -huoneeseen, johon on jätetty ikkunaan kalterit muistuttamaan entisistä ajoista. Huone muistuttaa muutenkin aivan täysin selliä, toki modernilla twistillä. Sellin lisäksi löytyy ihan perinteisiä hotellihuoneita, ja esimerkiksi kauniita sviittejä.

Kakola Spa panostaa aikuisten viihtyvyyteen

Rauhallinen ja kiireetön kokemus kuvaavat parhaiten Kakola Spa:n toimintaa. Kylpylässä on pääasiassa K18 ikäraja, joten nautinnollisen hiljainen elämys onnistuu ihan varmasti. Kylpylän saunat ja allasosasto ovat anniskelualuetta, joten myös altailla ja saunoissa voi nauttia virvokkeita. Pieneen nälkään voi tilata myös pikkupurtavaa Ravintola Kakolanruususta.

Jos olet lomalla lasten kanssa, kannattaa huomioida että kylpylä on suunnattu pääosin aikuisille. Lapset ovat tervetulleita kylpylään ainoastaan ennen klo 17, sunnuntaista perjantaihin. Illat ja viikonloput on varattu vain aikuisten hetkiin. Lapsille ei myöskään ole minkäänlaisia omia altaita.

Kakolan kylpylästä löytyy erilaisia altaita ja saunoja:

 • Rentoutumisallas poreilla + allasbaari
 • Hoitava suola-allas
 • Kylmävesiallas
 • Lämminvesiallas
 • Havusauna 45–50 °C
 • Kivisauna 40–60 °C
 • Kakolan sauna 80–90 °C
 • Tilaussaunat
 • Lumisuihku
 • Elämyssuihkut

Kylpylän tiloista löytyy myös spa-hoitola, jossa voi nauttia esimerkiksi puhdistavan kasvohoidon, tai rentouttavan hieronnan.

Kakola Spa:n Hinnat ja aukioloajat + Hyödyllistä tietoa

Jos haluat tulla lasten kanssa kylpylään, tulee heidän olla 120 cm pitkiä ja uimataitoisia. Tämä on osa spa-etiketin turvallisuutta, sillä altaat ovat syviä. Kaikissa tiloissa käytetään uima-asua, sillä kaikki saunat ja altaat ovat yhteiskäytössä.

Kannattaa myös huomioida, että Hotel Kakola ja Kakola Spa eivät ole samassa rakennuksessa. Välimatka hotellista kylpylään on tosin vain noin 300 metriä. Kylpyläkäyntiin suositellaan tekemään ajanvaraus. 

Aukioloajat Kakolan kylpylässä ovat seuraavanlaiset:

 • Ma-To 14-21
 • Pe 14-22
 • La 12-22
 • Su 12-21

Arkipäivinä kylpylälippu kustantaa 39 € ja viikonloppuisin 44 €. Eläke- ja opiskelijalippu on 30 € (vain ma-to + pe ennen klo 17). Alle 14-vuotiaan kylpylälippu maksaa 25 €, tätä vanhemmat maksavat normaalihinnan.

Hotel Kakolassa majoittuville kylpyläkäynnin saa etuhintaan 20 €, lapset 15 €.

Tekemistä Kakolassa & Saapuminen kylpylään ja hotellille

Hotel Kakolan ja kylpylän lisäksi Kakolanmäki kätkee sisäänsä muitakin palveluita. Hotel Kakolan tiloista löydät ravintolan ja baarin, jonka lisäksi pihapiirissä on suosittu a la carte ravintola Kakolanruusu aivan kylpylän vieressä. Tiluksilla toimii myös Kakolan oma panimo ja taproom, leipomo, sekä matkamuistomyymälä. Turun keskusta ja jokiranta ovat lyhyen kävelymatkan päässä.

Perille pääsee kätevästi julkisilla, taksilla tai omalla autolla. Alueella on kaksi maksullista pysäköintialuetta. Reippaimmat voivat saapua myös jalan, sillä esimerkiksi satamasta tai linja-autoasemalta on molemmista vain noin pari kilometriä Kakolaan. Kakolanpuiston läpi pääsee kulkemaan hauskan funikulaarin kyydissä.

4. Naantalin kylpylä Turun lähellä

Naantalin kylpylän ranta

Vaikka kylpylähotellit Turussa tarjoavat varmasti miellyttävän kohteen jokaiseen makuun, mainittakoon vielä upea Naantalin kylpylä.

Naantalin kylpylä sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Turusta. Hotellin omistaa sama Sunborn -ketju, joka omistaa myös Ruissalo Spa:n. Naantalin kylpylähotelli on meren rannassa, ja sieltä löytyy kaikki tarvittava rentouttavaan lomaan.

Kylpylät Turussa tarjoavat siis mahtavat kohteet, varaa oma lomasi ja lähde nauttimaan hyvällä porukalla!

Vinkki: Myös nämä hotellit Turussa tarjoavat pienen uima-altaan ja saunan:

 • Scandic Atrium
 • Kokoushotelli Linnasmäki

Lisäksi Hotel Kakolan oma Kakola Spa avattiin joulukuussa 2022.

ScandicScandic

Turun kylpylähotellit kartalla

Naantalin kylpylä
Sulje