Intialainen päähieronta tukee kokonaisvaltaisesti kehon hyvinvointia

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Intialainen päähieronta on nimensä mukaisesti intialaisiin perinteisiin pohjautuva hoito. Länsimaissa tähän hierontahoitoon on lisätty myös niskan, hartioiden, yläselän ja olkavarsien kevyt hieronta.

Hoito ulottuu kokonaisvaltaisesti koko kehoon, tasapainottaen elimistön toimintaa. Intialainen päähieronta auttaa myös stressiin, sillä hoito on erittäin rentouttava.

Kerromme alla yksityiskohtaisemmin hoidosta, ja sen vaikutuksista hyvinvointiin.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Miten intialainen päähieronta tehdään?

Nainen intialaisessa päähieronnassa

Intialainen päähieronta tehdään hoidettavan ollessa makuultaan tai istuma-asennossa vaatteet päällä. Hoidon aikana hieroja käsittelee asiakkaan pään, kasvot, niskan, hartiat, käsivarret, sekä rintakehän. Hoidossa hierotaan lisäksi asiakkaan korvat.

Hoito kestää yleensä noin 30-60 minuuttia, riippuen hoitolan tarjonnasta. Moni tykkää yhdistää hoitoon myös esimerkiksi muita hierontoja, tai kasvohoidon. Intialainen päähieronta on todella rentouttava hoito.

Meillä länsimaissa intialaiseen päähierontaan ei yleensä käytetä öljyjä tai voiteita. Kannattaa kuitenkin huomioida, että hoidon jälkeen hiukset saattavat tuntua hieman rasvaisilta.

Valmistaudu hoitoon:

 • Juo runsaasti vettä ennen hoitoa
 • Pue päälle paita, jossa ei ole kaulusta tai huppua
 • Pukeudu muutenkin rentoihin ja mukaviin vaatteisiin
 • Saavu paikalle puhtain hiuksin
 • Vältä alkoholia ja rasitusta

Intialainen päähieronta tehostaa kuona-aineiden poistumista, ja rentouttaa kehoa. Hoidon jälkeenkin onkin syytä muistaa juoda runsaasti vettä. Kannattaa myös välttää raskasta liikuntaa, alkoholia, sekä saunomista.

Intialaisen päähieronnan vaikutukset hyvinvointiin

Päähieronta

Hoito pohjautuu tuhansia vuosia vanhoihin intialaisiin perinteisiin. Hoidossa käsitellään kehon marmapisteitä, jotka vaikuttavat elimistön toimintoihin. Marmapisteitä painelemalla voidaan ylläpitää energian virtausta kehossa. Intialainen päähieronta pohjautuu Ayurvedaan.

Nykyaikainen intialainen päähieronta on tehokas yhdistelmä intialaisen lääketieteen menetelmiä, sekä niska- ja hartiaseudun hierontaa.

Intialainen päähieronta voi auttaa muun muassa:

 • Unettomuuteen
 • Stressiin
 • Migreeniin ja päänsärkyyn
 • Lihaskireyteen
 • Krooniseen nuhaan
 • Hiusten ja päänahan hyvinvointiin
 • Rentoutumiseen
 • Keskittymiseen
 • Aineenvaihduntaan

Hoito tehostaa kuona-aineiden poistumista kehosta, sekä vilkastuttaa verenkiertoa. Intialainen päähieronta tehdään hellävaroen ja hitain liikkein, jotka lämmittävät ja aktivoivat kehoa.

Ihminen kantaa jännitystä ja stressiä usein juuri pään, niskan ja hartioiden alueilla. Intialaisessa päähieronnassa pureudutaan juuri näiden kohtien hoitamiseen, joten hoito tekee olon hyvin raukeaksi.

Hieronnassa saatava kosketus aktivoi ihmisen hyvän olon hormonien vapautumista kehoon. Hoito myös laskee verenpainetta, ja madaltaa kortisolin määrää. Tämä saa aikaan ihanan olon.

Artikkeli jatkuu alla
Muista hemmotella itseäsi myös kotona - Löydä tarjouksia kauneus- ja hyvinvointituotteisiin!
Kotispa
Artikkeli jatkuu...

Sopiiko intialainen päähieronta kaikille?

Huom. Tämä artikkeli ei sisällä alan ammattilaisen ohjeita. Konsultoi aina hierojaa ennen hoitoon menoa, jos epäilet sen soveltuvuutta itsellesi tai haluat tietää siitä lisää.

Vaikka hoito onkin hyvin lempeä ja hellävarainen, sitä ei kuitenkaan voi tehdä kaikille. Intialainen päähieronta ei esimerkiksi sovellu henkilölle, joka sairastaa tarttuvaa ihosairautta, tai jotain muuta vakavaa sairautta.

Hoitoa ei myöskään suositella epileptikoille, tai henkilölle, jolla on aivoverenkierron häiriöitä. Pään alueen vammat estävät yleensä myös hoidon tekemisen. Raskauden aikana hoito tehdään harkiten.

Jos et ole aivan varma sopiiko intialainen päähieronta sinulle, konsultoi terveydenhuollon ammattilaista ennen hoidon varaamista. Voit myös keskustella hierontaterapeutin kanssa mahdollisista esteistä.

Intialainen päähieronta soveltuu yleisesti ottaen perusterveille henkilöille. Hoidon jälkeen voi kuitenkin ilmaantua esimerkiksi päänsärkyä tai huimausta, sillä kuona-aineiden poistuminen kehosta tehostuu. Tämän vuoksi on tärkeä muistaa riittävä nesteytys, terveellinen ruoka, sekä rauhallinen tekeminen hoitopäivänä.

Muista aina perua tai siirtää hoito jos sairastut, saat pään alueen vamman, tai olet nauttinut alkoholia.


Ruissalon kylpylä
-10 % majoituksen päivän hinnasta!

Unohda arki hetkeksi – Ruissalon Kylpylässä voit tuntea kesän joka päivä! Ruissalo Spa:ssa vietät ikimuistoisen kesäloman meren äärellä.
Käytä varatessa koodia: PRODEALS

Varaa lomasi täältä »

Varaa intialainen päähieronta kylpyläloman yhteyteen

Nainen päähieronnassa

Hemmottelevan hierontahoito kruunaa kylpyläpäivän, ja vie stressin mennessään. Tutustu alta muutamaan suosittuun kylpylään Suomessa, jotka tarjoavat intialaista päähierontaa.

DEFAULT – Oslo Skin Lab

The Solution™ Beauty Collagen auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, siloittamaan ihoa ja vähentämään ryppyjä.

Tutustu -50 % hintaan

Naantalin kylpylä – Kauneuskeskus Bellezza

Naantalin kylpylä logoUpea Naantalin kylpylähotelli on varsinkin kesällä suosittu kohde. Talvella kylpylä on mukavan rauhallinen, mikä takaa rentouttavan elämyksen.

Bellezzan hemmotteluhoidot saavat viimeistään kiireisen mielen rauhoittumaan. Bellezzan intialaisessa päähieronnassa keskitytään rentouttavaan käsittelyyn, ja energiapisteiden paineluun. 35 minuuttia kestävässä hoidossa käsitellään hierottavan pää, kasvot, niska, ja hartiat.

Scandic Aulanko – Hygge Day Spa

Scandic logoHämeenlinnassa sijaitseva Scandic Aulanko on kiva kylpylähotelli aivan Aulangon luonnonsuojelualueen lähellä.

Hygge Day Spa:n laajasta hoitovalikoimasta löydät myös stressiä lievittävän intialaisen päähierontahoidon. Hieronnassa käytetään kevyitä, mutta tehokkaita otteita. Hoito kestää 45 minuuttia.

Holiday Club Katinkulta – Harmony Spa

Holiday Club logoVuokatissa sijaitseva Holiday Club Katinkulta on erinomainen lomakohde vuodenajasta riippumatta. Kylpylä, luonnonläheisyys, ja lukuisat aktiviteettimahdollisuudet takaavat mukavan loman.

Harmony Spa -hoitolasta varaat erilaisia hoitoja, joihin kuuluu myös intialainen päähieronta. Harmony Spa:n intialainen päähieronta laukaisee stressiä ja rauhoittaa. Hoitoon voi varata joko 25, tai 50 minuutin ajan.

Koe ihana hoito ja ihastu sen tuomiin vaikutuksiin

Oikein tehtynä intialainen päähieronta rentouttaa kehoa ja mieltä. Hoito auttaa myös moniin vaivoihin, kuten esimerkiksi aiemmin mainittuna migreeni ja stressi. Hoidossa kannattaa käydä usein, jos koet sen auttavan vaivoihin.

Intialaisen päähieronnan hinta määräytyy usein hoidon pituuden mukaisesti. Esimerkiksi lyhyemmät hoidot ovat yleensä noin 40-50 euron luokkaa, kun taas pidemmät hoidot ovat yleensä noin 70-80 €.

Intialainen päähieronta onnistuu myös kotona – Katso päähieronta ohjeet alta

Jos haluat kokeilla intialaista päähierontaa kotioloissa, voit opetella sen tekemistä helpoilla ohjeilla. Pään alueen hieronta tehdään kevyin ottein, joten se on helppo tehdä ilman sen erityisempää kokemusta.

Katso alta helpot päähieronta ohjeet, joilla voit antaa läheisellesi noin 15 minuutin mittaisen hierontahoidon:

 1. Pyydä hierottavaa istumaan mukavalle tuolille, ja sulkemaan silmänsä. Aseta hierottavan jalkojen päälle viltti.
 2. Asetu hierottavan taakse ja pysy rentona.
 3. Laske kädet hierottavan harteille, ja hiero kevyesti peukaloilla pyörivin liikkein. Tee pyörivää hierontaliikettä kolmeen eri kohtaan hartioita, ja toista kolmeen kertaan.
 4. Aseta vasen käsi hierottavan otsalle tukemaan kallonpohjan hierontaa. Hiero oikean käden sormilla kallonpohjaa, aloittaen oikean korvaan takaa. Liiku pyörivin liikkein vasemman korvan taakse asti, ja palaa takaisin. Toista kolme kertaa.
 5. Hiero päätä liu’uttaen sormia kevyesti hierottavan päänahkaa pitkin. Aloita hiusrajasta, ja kuljeta sormia päälaelle saakka (muista tukea päätä takaraivosta toisella kädellä). Toista sama kohta kolmesti. Hiero ensin pään oikea puoli, ja sitten vasen.
 6. Toista sama hierontaliike, mutta aloita ohimon kohdalta ja liiku korvan yläpuolelle saakka. Muista taas tukea hierottavan päätä. Toista tämäkin kolme kertaa, aloittaen ensin oikealta puolelta päätä.
 7. Seuraavaksi hierotaan koko pään alue rauhallisin pyörivin liikkein, käyttäen molempia käsiä samaan aikaan.
 8. Tämän jälkeen hierottavan koko päänahan alue käsitellään ns. pianonsoitto liikkein. Kuljeta sormiasi hierottavan päässä edestakaisin, niin kuin soittaisit kevyesti pianoa. Toista kolme kertaa.
 9. Ota hierottavan pää kämmentesi väliin (korvien yläpuolelta) ja tee kevyt kolmen sekunnin puristus. Aseta sitten toinen kämmen hierottavan otsalle, ja toinen rakaravoille. Toista sama kevyt puristus kolmen sekunnin ajan.
 10. Tee seuraavaksi koko päänahan alueelle kevyttä pesu -liikettä.
 11. Tämän jälkeen sivele hiukset kevyesti järjestykseen (voit käyttää tähän sen verran aikaa, kuin itse tuntuu parhaalta)
 12. Seuraavaksi hierotaan korvat pehmein, pyörivin liikkein. Pyöritä hierottavan korvia sormin kolme kertaa yhdessä kohdassa. Liiku korvalehden yläosasta alaosaa kohti, toistaen pyörivät liikkeet kolme kertaa. Laita tämän jälkeen kämmenesi kupeiksi hierottavan korvien päälle. Pidä ne siinä noin kolmen sekunnin ajan.
 13. Viimeiseksi aseta kämmenesi kevyesti hierottavan hartioille. Pidä niitä siinä hetki, ja hiljenny.
 14. Intialainen päähieronta on päättynyt.

Myös kotioloissa itsenäisesti tehty pään hieronta voi olla hyvin rentouttavaa. Muista tarjota hierottavalle vettä ennen ja hoidon jälkeen.

Innostuitko? Katso intialaisen päähieronnan kurssit netistä, ja laita oma vastaanotto pystyyn.

Tutustu myös kuumakivihierontaan sekä muihin kylpylähoitoihin.

Katso parhaat kylpylätarjoukset!