Széchenyin kylpylä on yksi Budapestin suosituimpia

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Budapest on kylpylämatkailijan paratiisi, sillä kaupungista löytyy paljon ihania kylpylöitä. Varsinkin Széchenyin kylpylä on saanut osakseen paljon huomiota. Siellä viihtyvät hyvin niin matkailijat, kuin paikalliset kylpyläkulttuurin ystävät.

Széchenyin kylpylään tullaan rentoutumaan ihaniin lämpimiin altaisiin, sekä erilaisiin saunoihin. Se on yksi Euroopan suurimmista kylpylöistä, joten tilaa ja altaita riittää moneen makuun. Kylpylä ei tarjoa majoitusta, mutta sen läheltä löytyy runsaasti eritasoisia hotelleja.

Alta löydät kattavan infopaketin Széchenyin kylpylästä, ja sen tarjoamista palveluista.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tutustu Széchenyin kylpylän historiaan pähkinänkuoressa

Széchenyin kylpylän historia

Budapestin kylpyläkulttuuri on saanut alkunsa kaupungin kuumista lähteistä jo vuosisatoja sitten. Myös Széchenyin kylpylä on rakentunut kuumien lähteiden yhteyteen, joiden mineraalipitoisissa vesissä on hoitava vaikutus.

Széchenyin termaalikylpylän ensimmäisen osion suunnitteli Gyozo Czigler, ja se rakentui Budapestiin vuonna 1913. Tällöin Széchenyi oli vielä melko pieni, jonka jälkeen sitä on laajennettu valtavasti.

Seuraava laajennustyö aloitettiin vuonna 1927, jolloin rakennettiin erillinen miesten ja naisten kylpyläosasto, sekä ulkoaltaat. 60-luvulla tuli lisää pieniä laajennuksia, ja 1999 viimeisimmät modernimmat lisäykset. Tällöin myös kaikki uima-altaat uudistettiin täysin.

Széchenyin kylpylä Budapestissa sopii erityisesti rentoutumiseen

Budapestin kylpylät on suunniteltu nimenomaan rentoutumiseen ja itsensä hoitamiseen. Széchenyistä löytyy runsaasti erilaisia altaita sisä- ja ulkotiloista. Varsinkin paikalliset viihtyvät kylpylässä usein koko päivän nautiskellen.

Altaita ja saunoja on moneen makuun, joita ovat muun muassa:

 • Iso uima-allas
 • Rentoutumisallas
 • Terapia-allas
 • Kylmäallas
 • Suomalainen sauna
 • Suolasauna
 • Höyrysauna

Kylpylään tullaan istuskelemaan altaisiin, rentoutumaan saunoihin, sekä seurustelemaan ystävien kanssa. Kylpylässä voi nähdä jopa ihmisten pelaavan shakkia altaissa, joka on hauska näky.

Széchenyin kylpylästä ei löydy lainkaan lapsille soveltuvia altaita. Muutenkin jotkin altaista ovat usein lähes 40 asteisia, joten niitä ei suositella alle 14-vuotiaille lapsille.

Alempaa löydät tarkemman kuvauksen Széchenyin altaista ja saunoista.


Ruissalon kylpylä
-10 % majoituksen päivän hinnasta!

Unohda arki hetkeksi – Ruissalon Kylpylässä voit tuntea kesän joka päivä! Ruissalo Spa:ssa vietät ikimuistoisen kesäloman meren äärellä.
Käytä varatessa koodia: PRODEALS

Varaa lomasi täältä »

Széchenyin kylpylän altaat ja saunat

Széchenyin kylpylä altaat

Valtava kylpylä tarjoaa hyvät puitteet ihanaan spa-päivään. Altaita löytyy yhteensä 18, ja eri lämpöisiä saunoja kymmenen. Altaista 15 ovat sisätiloissa, ja ulkoa löytyy kolme suurta allasta.

Kaksi ulkoallasta on suunniteltu nimenomaan rentoon oleskeluun, ja niiden lämpötilat ovat 30-40 asteen väliltä. Niistä löytyy erilaisia hierovia pisteitä, ja altaiden reunoilla voi istua ja makoilla rennosti vuodenajasta riippumatta. Kolmas ulkoallas soveltuu uimiseen, ja sen lämpötila on noin 26-28 astetta.

Széchenyin kylpylän sisätiloissa on useampia altaita. Esimerkiksi terapia allas on 28-40 asteista, ja se sopii hyvin lihasjännityksen laukaisemiseen. Lisäksi löytyy muun muassa pienempiä altaita, joissa lämpötilat ovat 18-40 asteen välillä.

Saunat Széchenyin kylpylässä:

 • Vulkaaninen sauna 80-100 °C
 • Aroma sauna 70-80 °C
 • Kevyt löylysauna 50-55 °C
 • Suola/höyrysauna 45-55 °C
 • Höyrysauna 50-55 °C
 • Kevyt höyrysauna 40-50 °C

Széchenyin kylpylä hinnat ja aukioloajat

Kylpylä on auki vuoden jokaisena päivänä, toki pyhinä saattaa olla poikkeuksia. Varsinkin talvella on maagista istua ihanan lämpimissä ulkoaltaissa.

Széchenyi aukioloajat:

 • Arkisin klo 07-20
 • Viikonloppuisin klo 08-20

Tarkista kuitenkin ajankohtaiset aukioloajat ennen vierailua Széchenyin kylpylässä. Varsinkin pyhinä aikataulut voivat olla erilaiset.

Széchenyin kylpylä hinnat:

 • Ma-To peruslippu n. 24 €
 • Ma-To ennen klo 9 n. 20 €
 • Viikonloppu n. 28 €
 • Pyhäpäivät n. 31 €

Kylpylään voi ostaa myös ennakkoon Fast track lippuja netistä, joilla pääsee jonon ohi. Fast track -lippujen arkihinta on n. 32 €, ja viikonloppuna n. 36 €.

Kylpylään kannattaa ottaa mukaan oma uimapuku, pyyhe, läpsyt ja esimerkiksi kylpytakki. Voit myös halutessasi vuokrata ne paikan päältä.

Rentoudu spa-hoidoissa Széchenyin kylpylässä

Széchenyin kylpylä hoidot

Mikä olisikaan ihanampaa kuin rentoutua hoidoissa kylpyläkäynnin lomassa? Széchenyin hoitola tarjoaa muun muassa klassista- ja aromahierontaa. Hoitolan hierontapalvelut voi varata etukäteen, mutta paikan päällä on mahdollista varata esimerkiksi pedikyyrejä.

Széchenyin kylpylässä voi myös ottaa olut kylpyjä (Beer Bath). Olutkylpy varataan aina ennakkoon omalle seurueelle. Olutkylvyt ovat samassa rakennuksessa kylpylän kanssa, mutta ne ovat erillisissä huoneissa. Olutkylpy sisältää kylpemisen oluttynnyreissä, sekä rajattoman määrän hanaolutta kylvyn aikana.

Kylpylässä palvelee myös ihana spa-shop, josta voi ostaa kotiinviemisiksi esimerkiksi erityissaippuoita ja hoitavaa mutaa.

DEFAULT – Oslo Skin Lab

The Solution™ Beauty Collagen auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, siloittamaan ihoa ja vähentämään ryppyjä.

Tutustu -50 % hintaan

Muut palvelut Széchenyissä

Ihanien altaiden, saunojen ja spa-hoitojen lisäksi Széchenyin kylpylästä löytyy muitakin palveluita. Széchenyi onkin tunnetusti Budapestin monipuolisin kylpylä.

Aktiivisille löytyy esimerkiksi kuntosali, jossa voi käydä treenaamassa vaikka ennen rentouttavaa kylpyläpäivää. Tarjolla on myös ohjattua vesiliikuntaa.

Ulkoaltaiden vierestä löytyy kahvila/ravintola, josta voi ostaa pientä naposteltavaa ja virvoitusjuomia. Kylpylässä on myös A-oikeudet, joten kylpemisen lomassa voi ostaa esimerkiksi olutta ja viiniä.

Ota nämä asiat huomioon Széchenyin kylpyläpäivää varten

Upea kylpylä Budapestissa

Kylpylän tiloissa kuljetaan uima-asuissa, joten omat uikkarit kannattaa ottaa mukaan, jos ei halua maksaa vuokrasta. Kaikki altaat ja saunat ovat yhteiskäytössä, joten niissä käydään uimapuvut päällä.

Kylpylään tullessa vaatteet voi vaihtaa yleisissä pukutiloissa, jolloin arvotavarat jätetään lukollisiin kaappeihin. Vaihtoehtoisesti voi maksaa yksityisestä pukukopista, johon voi jättää tavaransa kylpemisen ajaksi.

Uimapuvun lisäksi mukaan kannattaa pakata:

 • Läpsyt
 • Pyyhe
 • Shampoo ja pesuaine
 • Vedenpitävä lompakko/pussi, jos haluat ostaa jotain altailla
 • Uimalakki (jos uit isossa sport -altaassa)

Talvella mukaan on kiva pakata myös kylpytakki, sillä ulkoilma voi tuntua todella kylmältä kuuman altaan jälkeen. Allasalueelle ei kannata ottaa mitään arvokasta mukaan. Esimerkiksi kalliit korut ja kellot kannattaa jättää hotelliin, tai lukolliseen kaappiin päivän ajaksi.

Lauantai-iltaisin Széchenyin kylpylässä järjestetään bileiltoja. Bileitä on lähes joka lauantai vuoden ympäri, jolloin kylpylän ulkoaltaat ovat auki kello 21.30-02.

Apollo – Budapest

Löydä tarjouksia Budapestin kaupunkilomiin!

Etsi lomia tästä

Saapuminen Széchenyin kylpylään

Matkailijoiden on helppo saapua kylpylään. Széchenyi sijaitsee Budapestissä Pestin puolella, Kaupunkipuiston laidalla.

Voit saapua Széchenyin kylpylään keskustasta esimerkiksi bussilla tai metrolla. Lähin metropysäkki on Széchenyi fürdő, josta on kylpylään vain parin minuutin kävelymatka.

Majoitus on hyvä varata läheltä Széchenyitä, niin voit kävellä hotellilta suoraan kylpylään.

Kun haluat kylpeä mahdollisimman rauhassa, kannattaa käynti ajoittaa aikaiseen arkiaamuun. Viikonloppuisin ja suosittuina loma-aikoina Széchenyin kylpylä on hyvin suosittu.

Vuosittain kylpylässä käy arviolta jopa kaksi miljoonaa vierailijaa.

Széchenyin kylpylä kartalla

Kolme hyvää hotellia Széchenyin lähellä

Budapest tarjoaa lukuisia upeita hotelleja majoittumiseen. Jos kuitenkin haluat löytää majapaikan Széchenyin läheltä, katso alta kolme hyvää vaihtoehtoa majoitukseen.

1. Mamaison Hotel Andrassy

Mamaison Hotel Andrassy

Tämä neljän tähden hotelli tarjoaa tasokasta hotellimajoitusta. Hotellilta on Széchenyin kylpylään matkaa noin kilometrin verran, joten sinne on helppo kulkea jalan.

Mamaison hotellista löytyy viihtyisiä huoneita, joista voi valita esimerkiksi standard huoneen, tai vaikkapa sviitin omalla porealtaalla. Hotellista löytyy myös ravintola.

2. Park & Art Boutique Suites

Park & Art Boutique Suites

Pieni putiikkihotelli kilometrin päässä kylpylästä tarjoaa tyylikkäitä huoneita. Jokainen huone on sisustettu eri tyyliin, tarjoten kaikki hotellin mukavuudet kodikkaalla twistillä.

Hotellista löytyy myös hyvin varusteltu yhteiskeittiö, jossa tapaa varmasti myös muita matkailijoita.

3. Ibis Budapest Heroes Square

Ibis Budapest Heroes Square

Tämä vaihtoehto sopii hyvin myös hieman pienemmälle lompakolle. Osasta huoneita on näkymä Budapestin eläintarhaan.

Széchenyin kylpylään on Ibis hotellista vain noin 600 metriä.

Tutustu myös mitä muuta Unkarin kylpylät tarjoavat. Budapestistä löytyy myös toinen tunnettu kylpylä Gellert.

Katso parhaat kylpylätarjoukset!

Széchenyin kylpylä kuvia