Holiday ClubHoliday Club

Helsingin kylpylähotellit TOP 8 + kylpylät Helsingin lähellä

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Suurin osa Suomen kylpylähotellitarjonnasta löytyy Etelä-Suomesta, joten luonnollisesti myös pääkaupunkiseudulta löytyy vaihtoehtoja. Helsingin kylpylähotellit ovat pääasiassa isoja hotelleja, joista löytyy pieni wellness-osasto.

Toisin kuin muut isot kylpylähotellit Suomessa, ovat hotellien tarjoamat Helsingin kylpylät melko pieniä, ja sopivat pääosin aikuisille. Poikkeuksena Helsingin lähellä on esimerkiksi Vantaalla sijaitseva Flamingo Spa, josta löytyy suuri kylpyläosasto.

Jos mielessä on hemmotteluloma pääkaupungissa, niin alta löydät Helsingin kylpylähotellit. Tämän lisäksi esittelemme myös muut kylpylät Helsingin seudulla.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kylpylähotellit Helsingissä löytyvät keskustan tuntumasta

Kaikki Helsingin kylpylähotellit sijaitsevat joko keskustassa, tai sen lähialueilla. Helsingin kylpylähotellit on suunniteltu suurelta osin aikuisille lomailijoille.

Helsingin kylpylät eivät ole siis niinkään lapsiperhe kohteita, joten lasten kanssa kannattaa suunnata muihin lähialueen kylpylöihin (näistä lisää alempana).

Katso alta kävijöiden suosiossa olevat kylpylähotellit Helsingissä:

1. Hotel St. George

Hotel St. George kylpylähotelli

Esplanadin puiston tuntumasta löytyy ylellinen St. George -hotelli. Hotellista löytyy tyylikkäästi sisustettuja huoneita, sekä muutama sviitti. Hotellin ravintola, leipomo, sekä talvipuutarha viihdyttävät majoittujia.

Tämä luksusta henkivä kylpylähotelli Helsingissä tarjoaa ihanan spa-alueen, josta löytyy:

 • Uima-allas
 • Saunat
 • Lepotila
 • Hoitola

St. George Care Spa:n ikäraja on 16 vuotta, joten täällä saa rentoutua hiljaisuudessa kylpyläosaston lisäksi erilaisissa hoidoissa.

St. George löytyy myös aikuisten kylpylät listaltamme.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

2. Valo Hotel & Work

Valo Hotel & Work kylpylä

Helsingin Ruskeasuolla sijaitseva hybridihotelli yhdistää tiloihinsa hotellin ja coworking -ympäristön. Moderni hotelli toimii erinomaisesti niin liikematkailijoille, kuin rentouttavaa lähilomaa etsiville matkailijoille.

Valo hotellin ylimmästä kerroksesta löytyvä upea Wellness-alue takaa rentouttavan loman Helsingissä. Nauti sisätilan rentoutumis altaasta ja höyrysaunasta, sekä kattoterassin hirsisaunoista, sekä pore- ja kylmäaltaasta. Allasbaarin antimia on kiva nautiskella auringonlaskua katsellessa.

3. Hilton Strand & Hilton Kalastajatorppa

Hilton Strand kylpylähotelli
Kuva: Hilton Strand

Molemmat Hilton hotellit ovat tyylikkäitä ja moderneja hotelleja lähellä Helsingin keskustaa.

Hilton Strandin ylimmästä kerroksesta löytyy sisäuima-allas, ja kaksi saunaa upealla merinäköalalla. Ulkoterassi sopii vilvoitteluun saunomisen lomassa.

Hilton Kalastajatorpan kylpylätunnelmia saa nauttia perinteisessä saunassa, sekä lämmitetyssä sisäuima-altaassa. Hotellin yksityiseltä rannalta pääse suoraan mereen virkistymään.

4. Crowne Plaza Helsinki Hesperia

Kylpylähotelli Helsingissä

Jo 50-vuotisjuhliaan viettänyt uudistunut hotelli tarjoaa ylellisen tyylikkäitä tiloja majoittumiseen Töölössä. Forever Töölön tilojen Wellness-osaston käyttö kuuluu aina majoituksen hintaan.

Wellness-alueelta löytyy täysin remontoitu uima-allas ja saunat. Lisäksi Forever kuntoklubi mahdollistaa majoittujille hyvät treenit, ja RM Beauty Roomista voi varata erilaisia hoitoja.

Holiday ClubHoliday Club

5. Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel kylpylähotelli, Helsinki

Yksi Helsingin tunnetuimpia maamerkkejä on varmasti Clarion Hotel Jätkäsaaressa. Korkea 78 metrinen rakennus on melkoinen näky.

Upean hotellin 16. kerroksessa saa nauttia spa-tunnelmasta. Kattouima-altaalta on mahtavat näkymät Helsingin ylle, ja saunan löylyissä rentoutuu viimeistään koko keho. Samasta kerroksesta löytyy lisäksi hotellin kuntosali.

6. Hotel Haaga

Hotel Haaga, Helsinki

Tämä monipuolinen Helsingin kylpylähotelli sijaitsee Haagassa, lähellä Huopalahden juna-asemaa.

Ihanan rennon loman takaavat:

 • Lähiseudun hyvät ulkoilumaastot
 • Joogatunnit
 • Rentouttavat hoidot
 • Suuri uima-allas
 • Saunat

Hotel Haagan kylpyläosastolta löydät Helsingin hotellien suurimman uima-altaan, jolle pituutta kertyy jopa 17 metriä. Altaassa ohjataan usein myös vesiliikuntaa.

7. Noli Studios Sörnäinen & Katajanokka

Noli Studios Sörnäinen

Noli Studios on ainutlaatuinen huoneistohotelli, jossa pääsee nauttimaan kodikkaasta majoituksesta hotellitason palveluiden kera.

Noli Studios Sörnäinen ja Katajanokka tarjoavat majoittujien käyttöön höyrysaunan, sekä porealtaat.

8. Scandic Park Helsinki

Scandic Park Helsinki

Vaikka Park hotelli ei niinkään mainosta olevansa kylpylähotelli, löytyy sieltäkin uima-allas ja sauna rentoutumiseen.

Vaihtoehtona on myös varata omaan käyttöön tilaussauna paljun kera.

9. Hotel Kämp

Hotel Kämp Spa Helsinki

Ylellisestä Hotel Kämpistä löytyy majoittujille myös spa-osasto.

Allasta ei ikävä kyllä ole, mutta kaksi saunaa löytyy. Kämpiä ei siis niinkään voi kutsua kylpylähotelliksi.

Kämp Spa:sta voi varata ihania hoitoja, ja nauttia höyrysaunan lisäksi perinteisestä suomalaisesta saunasta.

Saman rakennuksen Glo Hotel Kluuvissa majoittuessa on mahdollista varata Kämp Spa:sta hoitoja, jolloin pääsee nauttimaan myös saunan lämmöstä.

Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä

Kylpylähotellit Helsingin lähellä

Yllä mainitut Helsingin kylpylähotellit tarjoavat siis melko suppeita kylpyläosastoja, mutta lähiseudulta löytyy kuitenkin muutama isompi kylpylähotelli.

Katso alta parhaat kylpylät Helsingin seudulla:

1. Break Sokos Hotel Flamingo

Flamingo Spa kylpylä Suomessa

Vantaalla Sokos hotellin kanssa samassa rakennuksessa toimiva Flamingo Spa on yksi Suomen suosituimpia kylpylöitä. Täällä viihtyvät niin aikuiset, kuin lapsiperheetkin.

Flamingo Spa:ssa saa nauttia porealtaista, erilaisista liukumäistä, ja esimerkiksi ravintoloiden antimista. Aikuisten oma K18 -alue sopii nautiskeluun hyvässä seurassa.

Muita yhteistyöhotelleja Flamingo Span kanssa ovat:

 • Skyline Airport Hotel
 • Clarion Hotel Aviapolis
 • Scandic Helsinki Aviapolis
 • Scandic Helsinki Aviacongress

2. Backbyn kartano

Backbyn kartano, allasosasto

Helsingistä noin 20 minuutin ajomatkan päästä löytyy idyllinen Backbyn kartano, jonka hotellirakennuksesta löytyy 50 huonetta.

Backbyn kartanon majoittujien käytettävissä on ihana allas- ja saunaosasto, josta löytyy niin perinteinen sauna, kuin aromaattinen höyrysaunakin.

3. Långvik Congress Wellness Hotel

Långvik hotellin kylpylä

Långvikin kylpylä on tällä hetkellä suljettuna.

Kirkkonummella ihanissa merimaisemissa sijaitseva Långvikin hotelli on täyden palvelun  kylpylähotelli. Vaikka matkaa on vain puolisen tuntia Helsingistä ja lentokentältä, sijaitsee Långvikin kylpylähotelli kuitenkin rauhallisessa miljöössä.

Wellness-palvelut ja herkulliset ravintolat tuovat lomaan ylellisyyttä. Kylpyläosaston käyttö, sekä aamiainen kuuluvat aina huonehintaan.

Tämä kylpylähotelli Helsingin lähellä tarjoaa muun muassa:

 • Suomalaisen saunan
 • Höyrysaunan
 • Infrapunasaunan
 • Kuntouima-altaan
 • Porealtaat ja kylmäaltaan
 • Allasbaarin
ScandicScandic

4. Hotelli Haikon Kartano & Spa

Haikon kartanon kylpylä

Itä-Uudellamaalla Porvoossa on ihana elämyshotelli Haikon Kartano & Spa.

Kylpyläosastolta löytyy niin elämyssuihkuja, kylmä-altaat, porealtaat, kuin erilaiset saunat. Kylpylän käyttö kuuluu huonehintaan.

Haikon kartano sopii parhaiten aikuisille lomailijoille.

5. Hotelli Korpilampi & Vesipuisto Serena

Vesipuisto Serena

Espoon Lahnuksesta löytyy yksi Suomen tunnetuin koko perheelle sopiva vesipuisto. Serenasta löytyy ulkoalueen lisäksi myös laaja sisävesipuisto, joka on avoinna talvellakin.

Serenan sisävesipuistossa on muun muassa tämä kaikki:

 • Porealtaat
 • Villivirta
 • Aaltoallas
 • Erilaisia liukumäkiä
 • Lastenmaa
 • Saunaosasto

Serenan lähin majoituskohde on Hotelli Korpilampi, johon on lyhyt 400 metrin kävelymatka. Huonehintaan sisältyy uinti ja saunat, sekä aamupala ja kuntosali.

6. Hotel Sveitsi

Hotel Sveitsi uimala

Noin tunnin matkan päässä Helsingistä löytyy Hotel Sveitsi. Hyvinkään Sveitsin uimala on monipuolinen lomakohde koko perheelle.

Hotellin kylpyläosastolta löytyy erilaisia uima-altaita, poreallas ja saunat. Sveitsin uimala sisältyy majoituksen hintaan.

Milloin on paras aika ottaa suunnaksi Helsingin kylpylähotellit?

Varsinkin isommat kylpylät Helsingin seudulla ovat hyvin vilkkaita koulujen loma-aikoina, sillä niistä löytyy enemmän tekemistä lapsiperheille. Toisaalta taas aikuisille suunnatut Helsingin kylpylähotellit eivät ole aivan niin vilkkaita sesonkina.

Vaikka kylpylähotellissa olisikin paljon asiakkaita, voi hotellin spa-osasto olla kuitenkin rauhallinen. Kaikki majoittujat eivät aina välttämättä tiedä hotellista löytyvän spa- tai wellness -osastoa.

Jos loma ajoittuu kuitenkin vilkkaaseen sesonkiin, kannattaa kylpylässä käyminen ajoittaa esimerkiksi aikaiseen aamuun, tai lounasaikaan. Iltapäivällä ja illalla kylpylät ovat yleensä ruuhkaisimpia.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Miten valita mieluisa kylpylähotelli Helsingissä?

Valtaosa keskustassa sijaitsevista Helsingin kylpylähotelleista omaa melko pienen ja rauhallisen spa-osaston. Nämä hotellit ovat yleensä aikuisten pariskuntien, tai ystäväporukoiden suosiossa. Keskustan läheisyys on usein myös tärkeää, jos rentoutumiseen on tarkoitus yhdistää esimerkiksi kulttuuria tai shoppailua.

Lapsiperheiden kannattaa sen sijaan suunnata isompiin kylpylöihin. Esimerkiksi Flamingo Spa tai Serena ovat hyviä vaihtoehtoja, varsinkin jos perheessä on paljon eri ikäisiä lapsia. Isommat kylpylät tarjoavat usein myös enemmän aktiviteetteja.

Helsingin kylpylähotellit ovat siis monipuolisia, ja soveltuvat kaikenlaiseen lomailuun. Tutustu  paremmin mitä Helsingin kylpylät tarjoavat, ja lähde rentoutumaan hyvällä porukalla.

Helsingin kylpylähotellit kartalla

Naantalin kylpylä
Sulje