Strawberry KesäStrawberry Kesä

Jyväskylän kylpylähotellit tarjoavat monta kohdetta hemmottelulomalle

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Lomareissun kohdistuessa Keski-Suomeen, tuovat Jyväskylän kylpylähotellit kivaa vaihtelua esimerkiksi viikonlopun kaupunkilomaan. Ihanat järvimaisemat ja luonnon läheisyys yhdistettynä kivan kokoiseen kaupunkiin, tarjoavat mukavan kohteen vuodenajasta riippumatta.

Kaikki kylpylähotellit Jyväskylässä ovat joko ihan kaupungin keskustassa, tai sen lähettyvillä. Keskustassa on myös viihtyisä kaupungin uimahalli AaltoAlvari, joka tarjoaa kylpylän tapaiset palvelut. Esittelemme lisäksi Peurunka Spa:n, joka on kiva kylpylä Jyväskylän lähellä.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä parhaat tarjoukset Jyväskylän kylpylöihin!
Kylpylä Jyväskylässä
Artikkeli jatkuu...

Koe kylpylähotellit Jyväskylässä: 7 kohdetta rentoon lomaan

Kun etsit majoitusta Keski-Suomesta, niin Jyväskylän kylpylät ja hotellit pitävät sisällään monta vaihtoehtoa. Tutustu alta paremmin millaisia kohteita Jyväskylän kylpylähotellit ovat.

Listalta löytyy niin perinteisiä kylpylöitä, kuin myös ne Jyväskylän hotellit, joissa on vain pieni rauhallinen allasosasto.

Katso tästä seitsemän hotellia, joissa pääsee kylpylätunnelmaan:

1. Scandic Laajavuoressa viihdytään

Scandic Laajavuori

Monipuolinen täyden palvelun kylpylähotelli Jyväskylässä tarjoaa mukavan lomakohteen matkaseurueesta riippumatta. Hotelli sijaitsee luonnon ympäröimänä järven tuntumassa. Matkaa Jyväskylän keskustaan kertyy vain noin viisi kilometriä, ja hotellin edestä pääsee kätevästi linja-autolla Jyväskylän Matkakeskukseen.

Hotellista löytyy mukavat huoneet, joissa osassa on oma parveke ja järvinäköala. Lisäksi palveluihin kuuluvat muun muassa hotellin oma keilahalli, ravintola, ja tietysti avara kylpyläosasto. Kylpylän käyttö kuuluu aina majoituksen hintaan, eikä altailla ole aikarajaa. Toki kylpylään pääsee myös kertamaksulla, jos ei majoitu hotellissa.

Laajavuoren kylpylässä kaikki altaat ovat mukavan lämpimiä vaihdellen +32°C ja +37°C väliltä. Poikkeuksena on tietysti virkistävä kylmäallas, jossa lämpötila on +7°C. Panorama-altaassa on kivoja hierontapisteitä ja poreita. Vauvauintien aikana (to klo 16-18) poreet ja hierontapisteet ovat pois päältä turvallisuussyistä.

Muita altaita ovat kuntouima-allas, lastenallas, laguuniallas ja poreallas.

Tässä Jyväskylän kylpylässä pääsee polskimaan päivittäin:

 • Ma-To klo 08-21
 • Pe-La klo 08-22
 • Su klo 08-22

Saunat löytyvät erikseen miehille ja naisille. Vain höyrysauna on yhteiskäytössä, joka sekin on erotettu maitolasiseinällä. Lasten kanssa lomailevien tulee huomioida että alle 10-vuotiaat pääsevät allasosastolle ainoastaan aikuisen kanssa.

Hemmottelevan kylpylä elämyksen kruunaa Scandic Laajavuoren Day Spa. Voit ottaa esimerkiksi ihanan aromahieronnan tai rentouttavan jalkahoidon. Aktiivisempaa lomaa viettäville löytyy ohjattua vesijumppaa. Tätä on Jyväskylän kylpylähotellit parhaimmillaan.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

2. Original Sokos Hotel Alexandra – Tunnelmallinen kaupunkihotelli

Kylpylä Jyväskylässä

Aitiopaikalla sijaitseva Sokos Hotel Alexandra on rauhallinen ja viihtyisä paikka viettää kaupunkilomaa. Matkakeskus on lähes vastapäätä hotellia, joka mahdollistaa helpon  saapumisen kohteeseen julkisilla. Hotelli lainaa majoittujille myös kaupunkipyöriä, joilla on helppo liikkua.

Vilkas kävelykatu on vain kulman takana, mukaan lukien kaupungin lukuisat ravintolat, kahvilat ja illanviettopaikat. Hotellin kolme omaa ravintolaa pitävät lisäksi huolen majoittujien viihtyvyydestä. Kodikkaat ja rauhalliset huoneet mahdollistavat levolliset yöunet keskellä kaupunkia.

Alexandra ei mainosta itseään niinkään kylpylänä, mutta valitsimme myös tämän hotellin Jyväskylän kylpylätarjontaan hyvien palveluiden vuoksi.

Majoittujien käytössä on aivan mahtava sauna- ja allasosasto, josta löytyy:

 • Erilliset saunat miehille ja naisille
 • Kolme +35 asteista poreallasta
 • Yhteinen vilvoittelutila sohvilla ja nojatuoleilla
 • Pientä naposteltavaa ja raikkaita juomia

Nämä palvelut takaavat onnistuneen hemmotteluloman.

3. Spa Hotel Peurunka – Kylpylähotelli Jyväskylän seudulla

Spa Hotel Peurunka

Keski-Suomen kylpylätarjonnasta löytyy myös Spa Hotel Peurunka, joka on monipuolinen kylpylä Jyväskylän laitamilla. Laukaan kunnassa sijaitsevaan Peurungan kylpylään ajaa Jyväskylästä vain noin puolessa tunnissa. Majoittumiseen löytyy paljon vaihtoehtoja hotellihuoneista lomamökkeihin.

Peurungan kylpylästä löytyy jokaiselle jotakin:

 • 100 m pitkä jokiallas +30 °C
 • Hemmotteluallas +32 °C
 • Porealtaat +32 °C
 • Kylmäallas +8-10 °C
 • Lämmin allas +37 °C
 • Lastenallas +30 °C
 • Vauvojen allas +32 °C
 • 130 m pitkä vesiliukumäki
 • 40 m pitkä vesiliukumäki
 • Lasten pieni liukumäki

Viihtymiseen löytyy siis monenlaisia altaita, joten Peurungassa on kivaa niin lapsilla kuin aikuisillakin. Altaiden lisäksi pääsee tietysti saunomaan. Peurunka Spa tarjoaa miesten ja naisten saunojen lisäksi höyrysaunan, sekä infrapunasaunan. Kylpylän asiakkaita palvelee myös allasbaari, josta saa virvokkeita ja ruokaa. Varattavissa on myös Day Spa Nautiluksen erilaiset vartalo- ja kasvohoidot.

Isommille ryhmille tai oman perheen saunailtaa hakeville löytyy vuokrattavat saunatilat. Näihin kuuluvat muun muassa viihtyisä rantasauna ja savusauna. Peurungan rannassa sijaitsevasta saunamaailmasta voi vuokrata myös tynnyrisaunan ja porealtaan omaan käyttöön. Kesällä rannassa toimii myös järveen rakennettu vesipuisto.

Jos kylpylät Jyväskylässä ovat jo tuttuja, suuntaa seuraavalla kertaa Peurungan kylpylään.

ScandicScandic

4. Scandic Jyväskylä Station – Allasosasto saunalla

Scandic Jyväskylä Station

Hotellin kiva uima-allas soveltuu rentoon pulikointiin, ja tilavan saunan löylyissä kelpaa löylytellä. Uimaan pääsee päivittäin aamusta iltaa, ja saunat ovat lämpimänä aina iltaisin ja viikonloppuaamuisin. Treeniä ei tarvitse myöskään jättää välistä, sillä hotellin kuntohuone on auki joka päivä aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

Keskeinen sijainti mahdollistaa helpon kaupunkiloman kaikkien palveluiden lähellä. Hotellista löytyy lisäksi oma ravintola ja baari. Scandic hotelleista löytyy myös aina pieni kauppa, josta voi hankkia vaikka unohtuneen hammasharjan, tai pientä naposteltavaa.

Viihtyisät ja modernit huoneet takaavat onnistuneen kokemuksen. Laaja huonevalikoima tarjoaa vaihtoehtoja myös perheen kanssa majoittuville.

DEFAULT – Oslo Skin Lab

The Solution™ Beauty Collagen auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, siloittamaan ihoa ja vähentämään ryppyjä.

Tutustu -50 % hintaan

5. Scandic Jyväskylä City – Kaupunkihotelli allasosastolla

Scandic Jyväskylä City

Parin korttelin päässä Station -hotellia sijaitsee myös tämä viihtyisä Scandicin hotelli. Rautatieasema on vain kivenheiton päässä, joten junalla pääsee paikan päälle näppärästi. Rennon kodikas hotelli sopii kaikenlaiseen lomailuun kaupungissa.

Hotellin tiloista löydät myös viihtyisän uima-altaan ja saunat rentoihin hetkiin. Täältä löytyy kaikki tarvittava vaikkapa viikonlopun irtiottoon. Erinomainen sijainti mahdollistaa helpon kaupunkiin tutustumisen.

Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä

6. Finlandia Hotelli Alba – Kaunis ja raikas hotelli järven rannassa

Finlandia Hotel Alba

Yksityinen hotelli aivan mahtavissa järvimaisemissa kutsuu viihtymään Mattilanniemelle. Luonnon läheisyys ja hyvät kulkuyhteydet keskustaan takaavat onnistuneen loman. Vierestä löytyy esimerkiksi Alvar Aalto -museo, ja keskustaan voi kävellä rantaraittia pitkin noin 10-15 minuutissa.

Elämyksellisen loman mahdollistaa varmasti hotellin uniikki maisemaravintola, josta avautuu näkymä Jyväsjärvelle. Viihtyisät hotellihuoneet mahdollistavat rauhalliset unet. Osasta huoneita avautuu maisema järvelle.

Erityisen hotellikokemuksen kruunaa Alban oman saunan löylyt päivittäin. Saunasta pääsee uimaan raikkaaseen järviveteen hotellin omalta laiturilta. Tästä hotellista ei löydy siis allasosastoa, sen sijaan järvi toimii luonnonvesi altaana.

7. Solo Sokos Hotel Paviljonki – Tyylikäs hotelli saunaosaston kera

Sokos Hotel Paviljonki

Suomalainen design, avarat hotellihuoneet, järvimaisema ja italialainen ravintola takaavat hyvän lomafiiliksen. Hyvästä palvelusta ja laadukkaasta aamupalasta tunnettu hotelli sijaitsee hyvällä paikalla järven rannan tuntumassa.

Paviljongin valttikorttina toimii laadukas 9. kerroksen sauna, josta avautuu kaunis maisema suoraan Jyväsjärvelle. Löylyihin pääsee joka ilta, sekä viikonloppuaamuisin.

ApolloApollo

Kylpylähotellit Jyväskylässä luovat virkistävän loman

Yllä mainitut Jyväskylän kylpylähotellit tuovat lomaan varmasti helppoutta, sekä rentoa tunnelmaa. Näistä on helppo valita omaan makuun sopiva kohde, sillä jokainen on hieman erityyppinen.

Sopisiko sinun lomakohteeksi isompi kylpylä, vai kenties jokin rauhallisempi hotelli? Nappaa Jyväskylän kylpylät talteen, ja suunnittele kiva lomareissu esimerkiksi ystävien kanssa.

Jyväskylän kylpylätarjonnan lisäksi kaupunki on täynnä uimarantoja

Jos tykkäät uida luonnonvesissä, niin Jyväskylän kylpylä vierailu ei ole välttämätön. Kaupunki tarjoaa nimittäin mahtavat uimarannat, joita on jopa 34 ihan vaan Jyväskylän kaupungin alueella. Jos lasketaan mukaan myös lähikunnat, löytyy rantoja lähemmäs 100.

Myös talviuinnin harrastajille löytyy noin kymmenen paikkaa, joissa pääsee avantoon ja saunaan. Avantoon pääsee myös esimerkiksi Lomakeskus Revontulessa, josta löydät lisätietoa Keski-Suomen kylpylät -artikkelista.

Jos kylpylät Jyväskylässä eivät ole sitä mitä etsit, katso myös AaltoAlvari uimahalli keskustan tuntumassa.

Jyväskylän kylpylät kartalla

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä