Kylpylälomasta energiaa arkeen: Kylpyläloma onnistuu Suomen lisäksi myös ulkomailla

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Miltä kuulostaisi ihana kylpyläloma hyvässä seurassa? Arjen kanssa tasapainoilu voi tuoda välillä haastetta, joten kylpylässä käynti voi olla avain rentoutumiseen.

Hemmottelevan kylpyläloman jälkeen olo on raukea ja levollinen. Lahjakortti kylpylään on myös erinomainen lahjaidea läheiselle.

Kylpylälomat sopivat aivan jokaiselle, sillä kohteita on paljon erilaisia aivan ympäri maailman. Kylpylät löytyvät niin aikuiseen makuun, kuin lapsiperheillekin.

Jos suunnitelmissa on siis kylpyläloma Suomessa tai ulkomailla, niin olet oikeassa paikassa. Nappaa parhaat kohteet alta, ja lähde suunnittelemaan unelmiesi lomaa.

Artikkeli jatkuu...

Kylpyläloma Suomessa

Regatta Spa kylpylä
Kuva: Regatta Spa, Hanko

Helpoiten toteutettavissa ovat tietysti kotimaan kylpylälomat. Tällöin ei tarvitse matkustaa kauas, ja myös viikonlopun kestävä miniloma on helposti toteutettavissa.

Suomessa kylpylälomalle voi lähteä moneen eri kaupunkiin, sillä kohteita löytyy hurja määrä. Iso osa kylpylöistä löytyy eteläisestä ja itäisestä Suomesta, mutta myös Pohjois-Suomessa on hyviä vaihtoehtoja.

Esimerkiksi laskettelun harrastaja voi suunnata Lapin kylpylöihin, jotka sijaitsevat yleensä laskettelukeskusten lähellä. Kivoja kaupunkikohteita kylpyläloman viettoon ovat sen sijaan Helsinki, Turku ja Tampere.

Kylpylälomat kotimaassa ovat laadukkaita, sillä erityisesti palveluihin panostetaan paljon. Suomalaiset tykkäävät myös tietysti saunoa, joten saunat löytyvät aina Suomen kylpylöistä. Suomen kylpylälomat tarjoavat tietysti myös erilaisia uima-, ja rentoutumis altaita, ja monesta löytyy nykyisin myös allasbaari.

Isommista kylpylöistä löydät myös kauneushoitolan palvelut.

Kylpyläloma Suomessa kannattaa näistä syistä:

  • Tuet kotimaista matkailua ja kotimaisia yrityksiä
  • Kohteeseen ei ole pitkä matka
  • Voit suosia autoilun sijaan julkisia matkanteossa
  • Pärjäät lomalla suomen kielellä
  • Saat laadukasta ja luotettavaa palvelua

Kylpyläloma perheelle

Kun hakusessa on yhteinen kylpyläloma perheelle, kannattaa valita sellainen kohde, jossa on paljon muitakin aktiviteetteja.

Monipuoliset kylpylälomat perheen kanssa koet ainakin näissä kohteissa:

Jokainen yllämainittu kylpylähotelli tarjoaa laajan allasosaston, josta löytyy varmasti hauskaa toimintaa kaikenikäisten vesipetojen iloksi. Kaikissa mainituissa kylpylöissä on myös useita saunoja, sekä rentouttavia porealtaita, joissa aikuiset voivat hemmotella itseään.

Kohteissa on myös paljon muita aktiviteetteja samassa kompleksissa, sekä hyvät puitteet ulkoiluun.


Ruissalon kylpylä
-10 % majoituksen päivän hinnasta!

Unohda arki hetkeksi – Ruissalon Kylpylässä voit tuntea kesän joka päivä! Ruissalo Spa:ssa vietät ikimuistoisen kesäloman meren äärellä.
Käytä varatessa koodia: PRODEALS

Varaa lomasi täältä »

Kylpyläloma kahdelle Suomessa

Etsitkö rauhallista kohdetta, jonne olisi mukava lähteä oman kumppanin kanssa? Kotimaa on pullollaan mainioita kohteita romanttiseen lomailuun.

Tutustu: Romanttiset kylpylät

Parhaiten aikuisille sopivat isoimmista kylpylöistä esimerkiksi Naantali Spa & Hotel, jossa ei ole lainkaan lastenaltaita. Kylpylä on ihanan tunnelmallinen, ja kohteessa on myös hyvä ravintolatarjonta.

Suosittuja aikuisten makuun sopivia isompia kylpyläloma kohteita ovat lisäksi:

Ihana kylpyläloma kahdelle onnistuu myös esimerkiksi Helsingin ihanissa kohteissa St. George Hotellissa, sekä Valo Hotel & Work:ssä. Monissa Suomen kylpylöissä on myös erikseen aikuisille varattuja tiloja, sekä erityistapahtumia.

Esimerkiksi Vantaan Flamingo Spa:sta löytyy aikuisten oma K18-alue.

Täältä löydät Suomen parhaat aikuisten kylpylät.

Etsitkö kylpyläloma kohdetta ulkomailta?

Kylpyläloma ulkomailla

Suomen lisäksi kylpylälomalle voi ja kannattaakin lähteä myös ulkomaille. Naapuristamme löytyy tietysti suosittu Viro, mutta Euroopasta löytyy muitakin kiinnostavia kohteita lomailuun. Katso alta hyvät kohteet ulkomailta.

Vietä kylpyläloma Virossa

Viron kylpylälomat ovat helppo vaihtoehto, kun ei mieli lähteä kovin kauas. Tallinnaan pääsee Helsingistä laivalla, johon voi helposti sujauttaa omankin auton mukaan.

Varsinkin edullinen kylpyläloma onnistuu yleensä Virossa, sillä kylpylähotellit ovat Suomeen verrattuna halvempia.

Missä Viron kylpylälomat kannattaa viettää? Maana Virolla on erityisen pitkät kylpyläperinteet, joten kylpylähotelleja Virossa on todella paljon. Eniten kohteita löytyy varmasti Tallinnasta, ja Pärnun rantakaupungista.

Löydät sivuiltamme kaikki parhaat Tallinnan kylpylät, parhaat Pärnun kylpylät sekä Tarton kylpylät.

Kylpyläloma Virossa onnistuu myös esimerkiksi Tartossa, Haapsalussa, Saaremaalla, ja Narvassa. Esimerkiksi Haapsalu on todella rauhallinen kohde, kuitenkin vain parin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Tästä artikkelista löydät Haapsalun kylpylähotellit.

Erilainen kylpyläloma Euroopan suosituissa kohteissa

Kun etsit jotain uutta, kannattaa suunnata Viron sijasta muihin Euroopan tunnettuihin kohteisiin. Tunnetuin kylpylälomakohde suomalaisille on varmasti Unkarin Budapest, joka tunnetaan maailman kylpyläpääkaupunkina.

Budapestin kylpylöistä iso osa on rakennettu luonnon kuumien lähteiden ympärille, joten kylpemään pääsee ulos myös talvella. Tutustu myös muihin Unkarin kylpylöihin.

Budapestin lisäksi kylpyläloma onnistuu muissakin suosituissa lomakohteissa, joihin pääsee Suomesta helposti lentokoneella.

Seikkailuhenkiset lomailijat voivat lähteä reissuun tietysti autolla tai junallakin.

Tunnettuja kylpylä maita ovat muun muassa:

Hemmotteleva loma Ruotsissa

Myös länsinaapurimme Ruotsi tarjoaa hyvin monipuolisen kattauksen kylpylöitä. Ruotsiin pääsee kätevästi laivalla, jos lentäminen ei innosta.

Esimerkiksi Tukholmassa on aivan ihana japanilainen kylpylä Yasuragi. Lisäksi meille tuttu Holiday Club omistaa kylpylähotellin Åren laskettelukeskuksen kupeesta.

Löydä sivuiltamme parhaat Ruotsin kylpylät sekä parhaat Tukholman kylpylät.

DEFAULT – Oslo Skin Lab

The Solution™ Beauty Collagen auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, siloittamaan ihoa ja vähentämään ryppyjä.

Tutustu -50 % hintaan

Turkki – Rantaloman sijasta kylpylään?

Moni lähtee Turkkiin rantalomalle, mutta myös sieltä löytyy aivan mahtavia kylpylöitä. Jos haluat oikein luksusta, kannattaa Antalyassa vierailla Titanic Mardan Palacen viiden tähden hotellissa. Hotellin kylpylästä löydät erilaisia saunoja, ison sisäuima-altaan, sekä lämmitetyn ulkoaltaan.

Turkista löytyy tietysti myös perinteisiä hamam kylpylöitä, joissa kannattaa ehdottomasti käydä loman aikana.

Islannin kuumissa lähteissä on ihana kylpeä

Haluatko kokea jotain erityistä? Tällöin kannattaa ottaa suunnaksi esimerkiksi Islannin Blue Lagoon kylpylä. Tässä kylpylässä uidaan ja rentoudutaan luonnon keskellä kuumassa lähteessä, jonka ympärille kylpylä on rakennettu.

Voit siis kokea +40 asteisen veden samalla kun viileä ilma hivelee kasvoja. Kauniin turkoosissa vedessä uiminen on fantastinen elämys.

Tutustu: Islannin kylpylät

Yhdistä kylpylä- ja kaupunkiloma Saksassa

Toinen melko erityinen kokemus on kylpyläloma Saksassa. Maalla on pitkät kylpyläperinteet, ja tunnetuin kylpyläkaupunki on Baden-Baden. Suomesta pääsee kuitenkin helposti esimerkiksi Berliiniin, josta löytyy myös paljon kylpylöitä.

Vaikka suomalaiset ovatkin tottuneet alastomuuteen saunoissa, niin Saksassa alastomuus on vielä hyväksytympää. Monessa kylpylässä kuuluu siis uida alasti, joten siitä ei kannata yllättyä kylpylälomalla Saksassa.

Täältä löydät parhaat Saksan kylpylät sekä parhaat kylpylät Berliinissä.

Edulliset kylpylälomat löytyvät netistä

Edulliset kylpylälomat

Monelle kylpylässä käyminen voi jäädä haaveeksi, jos hinta on liian kallis. Edullinen kylpyläloma Suomessakin on kuitenkin mahdollista löytää, kun jaksaa nähdä hieman vaivaa.

Netistä löytyy aina tarjouksia, kun vaan viitsii selailla eri sivustoja. Vertaile myös tarkkaan eri tarjoajien kylpylälomapaketteja, sillä kaikki eivät koostu samoista palveluista. Joihinkin tarjouksiin voi kuulua esimerkiksi jokin rentouttava hoito, tai aamupalan lisäksi muita ruokailuja.

Lähes kaikki kylpylähotellit Suomessa mainostavat kotisivuillaan omia kylpyläloma tarjouksia, joten näitä kannattaa seurata aktiivisesti. Voit myös saada kylpylähotellin tarjous -sähköposteja, kun tilaat heidän uutiskirjeen. Tämä ei yleensä maksa mitään, ja tällöin tarjoukset tulevat kätevästi suoraan omaan sähköpostiin.

Yleensä myös hotellin kanta-asiakasohjelmaan liittyminen kannattaa, jolloin voi saada tuntuvia alennuksia kylpylälomaan, tai kertakäynteihin kylpylässä.

Edullinen kylpyläloma perheelle on myös mahdollista löytää suosittuina loma-aikoina. Tällöin kannattaa toki olla ajoissa varaamassa, sillä hotelleilla on yleensä tarkat kiintiöt tarjous lomien varauksissa.

Kannattaa olla myös haukkana liikenteessä esimerkiksi Black Friday viikolla, jolloin hyviä tarjouksia voi löytyä useammasta kohteesta. Suomen lisäksi edullinen kylpyläloma voi tällöin löytyä myös jostain ulkomaan kohteesta. Täältä löydät parhaat Black Friday kylpylätarjoukset.

Virosta löydät yleensä helposti edulliset kylpylälomat. Edullisimmillaan yön Viron kylpylähotellista voi saada jopa vain 40-50 euron hintaan. Suomen kylpylähotelleihin verraten tämä on todella huokea hinta. Reissu kannattaa kuitenkin suunnitella tarkkaan, sillä laivamatkat tähän päälle saattavat kuitenkin nostaa hintaa korkeammaksi.

Edulliset kylpylälomat ovat siis täysin mahdollisia. Nappaa vaikka koko perhe mukaan, ja lähtekää yhdessä nauttimaan ikimuistoisesta lomasta.

Ja kuten jo aiemmin mainitsimme, niin lahjakortti kylpylään on mitä parhain lahja.

Katso parhaat kylpylätarjoukset!