Holiday ClubHoliday Club

Budapestin kylpylähotellit TOP 14 – Tutustu kylpylälomailijan paratiisiin

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Budapestin kylpylät ovat jo pitkään luoneet mainetta ympäri maailman, eikä suotta. Kaupunki on monien mielestä yksi parhaista kohteista kylpylälomaan Euroopassa.

Budapestin kylpylähotellit tarjoavat luksusta lomaan, jolloin rentoutuminen on taattu. Viehättävä Budapest tunnetaan maailman kylpyläpääkaupunkina, joten sieltä löytyy hurja määrä vaihtoehtoja, joista löydät varmasti sopivan.

Jos haluat löytää parhaat kylpylähotellit Budapestista, olet oikeassa paikassa.

Tutustu alta Budapestin kylpylöihin, ja löydä sopiva kohde tulevaa kylpylälomaa varten.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Budapestin kylpylähotellit TOP 14

Vaikka kaupunki onkin täynnä day spa -kylpylöitä, löytyy Budapestista aivan älytön määrä hotelleja, joiden yhteydessä on oma kylpylä.

Jos siis haluat majoittua kylpylän yhteyteen, niin käy läpi ainakin nämä vaihtoehdot:

1. Kozmo Hotel Suites & Spa

Kozmo Hotel Suites & Spa kylpylähotelli, Budapest

Tämä upea viiden tähden kylpylähotelli Budapestin sydämessä tarjoaa luksusta lomailuun. Elegantit huoneet, fine dining -elämykset, ja spa-osasto pitävät huolen rentouttavasta kylpylälomasta.

Suurelta kylpyläosastolta löytyy uima-allas, elämyssuihku, sauna, sekä rentoutumishuone. Erilaiset terveys- ja hemmotteluhoidot kruunaavat onnistuneen elämyksen.

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

2. Anantara New York Palace Budapest

Anantara New York Palace Budapest

Tyylikäs kylpylähotelli Budapestin keskustassa tarjoaa tilavia huoneita ylellisin materiaalein. Hotellin baari, ravintolat ja kylpylä henkivät luksusta.

Spa-osastolta löytyy muun muassa:

 • 5 hieronta huonetta
 • Suomalainen sauna
 • Aromaattinen höyrysauna
 • Sademetsä -suihku
 • 15 metrinen lämmitetty allas

3. Hotel Csaszar Budapest

Hotel Csaszar Budapest

Budan keskustassa sijaitseva Csaszar hotelli tunnetaan parhaiten sen yhteydessä olevasta kylpylästä. Csaszar kylpylä (Veli Bej) on yksi Budapestin vanhimmista kylpylöistä, joka on remontoitu vastikään.

Suurelta allasosastolta löytyy muun muassa:

 • Isot uima-altaat
 • Suomalainen sauna
 • Höyrysauna
 • Infrapunasauna
 • Poreallas

4. Corinthia Hotel Budapest (Royal Spa)

Corinthia Hotel Budapestissä

Corinthia hotelli palkittiin parhaana Budapestin kylpylähotellina vuosina 2021 ja 2022. Hotellin yhteydessä oleva Royal Spa on tunnettu Budapestissa jo vuodesta 1886.

Laaja kylpyläosasto kätkee sisäänsä ison uima-altaan, erilaisia saunoja, porealtaita ja rentoutumisalueen. Hotellivieraat voivat myös varata ihania vartalo- ja kasvohoitoja.

Apollo – Budapest

Löydä tarjouksia Budapestin kaupunkilomiin!

Etsi lomia tästä

5. Ensana Thermal Margaret Island Health Spa Hotel

Ensana Thermal Margaret

Tämä Budapestin kylpylähotelli sijaitsee hienolla paikalla Margitinsaarella. Asiakkaiden käytössä on viihtyisien huoneiden lisäksi maukas ravintola, terassibaari, sekä viehättävä kylpylä.

Kylpyläosasto on suuri, ja sieltä löytyy saunamaailma ja erilaisia uima-altaita. Hotellivieraat voivat myös osallistua ryhmäliikuntatunneille, ja varata terapeuttisia hoitoja.

Holiday ClubHoliday Club

6. Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Kylpylähotellit Kempinski

Moderni hotellirakennus pitää sisällään ylellisiä huoneita, useampia ravintoloita, sekä oman rentouttavan spa-osaston.

Kylpylän puolelta löytyy hotelliasiakkaille tavallinen sauna, höyrysauna, ja uima-allas. Asiakkaiden käytössä on lisäksi kuntosali.

7. The Ritz-Carlton Budapest

The Ritz-Carlton Budapest

Monet Budapestin kylpylähotellit sijaitsevat keskustassa, niin myös The Ritz. Tilavista huoneista avautuu kaunis näkymä Elisabethin puistoon.

Majoittujien käytössä on 24h kuntosali, sekä rentouttava kylpylä. Saunat ja uima-allas takaavat rentouttavan loman Budapestin keskustassa.

8. Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection

Aria Hotel Budapest

Aria hotelli tarjoaa modernia majoitusta. Hotellihuoneet on suunniteltu musiikki teeman mukaan, ja kattobaarista avautuu kaunis näkymä keskustaan.

Hotellin spa-osastolta löytyy:

 • Lämmitetty uima-allas
 • Poreallas
 • Suomalainen sauna
 • Höyrysauna
 • Infrapunasauna
 • Kuntoiluhuone
 • Kauneushoitola

9. Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Four Seasons kylpylähotelli

Four Seasons ja sen ylelliset huoneet takaavat ihanan loman tässä Budapestin kylpylähotellissa.

Laaja wellness-osasto taas takaa rentoutumisen. Alueelta löytyy uima-allas, poreallas, saunoja, suolahuone ja rentoutumisalue. Asiakkaat voivat varata lisäksi hierontoja, sekä mani- ja pedikyyrejä.

10. Danubius Hotel Helia

Danubius Hotel Helia

Tonavan rannalla, Margitinsaarta vastapäätä sijaitsee Danubius Hotel Helia. Kauniit huoneet, kuntokeskus, ja rentouttava spa-osasto jättävät arjen kiireet taakse.

Spa-osastolla on:

 • Uima-allas
 • Kuumavesialtaita
 • Poreallas
 • Höyrysauna ja tavallinen sauna
 • Aurinkoterassi

11. Lion’s Garden Hotel

Lion’s Garden Hotel, Budapest

Boutique -tyylinen Lion’s Garden hotelli sijaitsee vain 350 metrin päässä Budapestin kaupunkipuistosta.

Remontoitu spa-osasto tarjoaa lämpimän uima-altaan, porealtaan, suomalaisen saunan, sekä kylmäaltaan. Asiakkaat voivat myös varata erilaisia hierontoja.

12. Queen’s Court Hotel & Residence

Queen’s Court Hotel

Keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli, josta löytyy ylellinen spa-osasto, ja kaunis puutarha sisäpihalta.

Retro-klassisesta kylpylästä löytyy sauna, uima- ja poreallas, sekä kuntosali.

Ruissalon KylpyläRuissalon Kylpylä

13. Continental Hotel Budapest

Kylpylähotelli Budapestin keskustassa

Kaunis art deco -hotelli on rakennettu legendaarisen Hungaria Spa kylpylän entisiin tiloihin. Hotellista löytyy kauniit ja viihtyisät huoneet, ravintola, kahvila, kuntosali, sekä spa.

Rentoutumaan pääsee sisä- ja ulkoaltaissa, erilaisissa saunoissa, sekä hieronnoissa.

14. Gozsdu Court Budapest

Gozsdu Court Budapest

Budapestin keskustasta löytyy mukava ja rento Gozsdu Court hotelli.

Majoittujien käytössä on spa, jossa on uima-allas, poreallas, saunat, sekä kauneushoitola.

Budapestin kylpylät ovat suosittuja

Budapestin kylpylät

Monelle Budapestin kylpylät kuuluvat varmasti parhaimpiin nähtävyyksiin kaupungissa. Ne ovat ylellisiä, ihania rentoutumiskeitaita. Budapestin kylpyläkulttuuri on rakentunut kaupungin kuumien lähteiden ympärille jo vuosisatoja sitten.

Suuri osa kylpylöistä on rakennettu kauan sitten, joten ihan jo kylpylöiden arkkitehtuuria kannattaa käydä ihailemassa kaupunkiloman aikana.

Unkarin pääkaupunki kätkee sisäänsä aivan valtavan määrän kylpylöitä, joista tunnetuimpia lienevät:

 • Széchenyin kylpylä
 • Lukácsin kylpylä
 • Rudasin kylpylä
 • Palatinuksen kylpylä
 • Gellert kylpylä

Nämä ovat kaikki Gellértiä mukaan lukematta päivä kävijöille suunnattuja kylpylöitä, joiden yhteydessä ei ole hotellia. Ylempää löydät eritellyn listauksen, jossa esittelemme Budapestin kylpylähotellit.

Kylpylässä käyminen on myös paikallisten keskuudessa suosittua, sillä se on melko edullista.

Sesonkiaikoina Budapestin kylpylät voivat olla todella täynnä. Tällöin liput kannattaa hankkia etukäteen, jotta pääsee varmasti haluamaansa kylpylään. Suosituin aika käydä kylpylässä on kesällä, joten esimerkiksi talvella on paljon rauhallisempaa.

Jotkin kylpylät järjestävät myös erikseen naisille tai miehille suunnattuja vuoroja, joten tämä kannattaa myös huomioida suunnittelussa. Osa Budapestin kylpylöistä järjestää myös allasbileitä viikonloppuisin. Toisin kuin Suomessa, ovat Budapestin kylpylät pääosin suunnattu ainoastaan aikuisille.

ScandicScandic

Luksusta arkeen – Kylpyläloma Budapestissa

Kylpyläloma Budapestissa

Kaupunki on tunnettu juurikin kylpylöistä, joten niihin on myös panostettu. Todella moni Budapestin kylpylä on rakennettu luonnon kuumavesilähteiden yhteyteen, joten usein altaissa on vähintään +30 asteista vettä.

Budapestin kylpylät ovat auki ympäri vuoden, joten myös talvella pääsee rentoutumaan ihaniin ja tunnelmallisiin kylpylöihin.

Kylpylät on suunniteltu pääosin rentoutumiseen. Altaissa istuskellaan ja rentoudutaan rauhassa.

Mitä pakata mukaan Budapestin kylpylään?

Kylpylälomalle kannattaa ottaa mukaan tietysti uimapuku. Muita tarpeita, joita kannattaa varata laukkuun ovat esimerkiksi pyyhe, pesuaineet, ja läpsyt. Kannattaa myös huomioida, että joissakin altaissa tulee käyttää uimalakkia.

Jos laukkuun unohtui pakata omat tarvikkeet, kylpylät vuokraavat niitä yleensä lisämaksusta. Kun mukana on alle 14-vuotiaita, kannattaa huomioida että monessa kylpylässä tämä on alaikäraja. Lasten kanssa kannattaa suunnata esimerkiksi Palatinukseen.

Unohda kiireet ja varaa kylpyläloma Budapestiin

Suomesta pääsee Budapestiin helposti lentämällä. Lentoaika on noin kaksi ja puoli tuntia, joten matkakaan ei ole kovin pitkä. Lennot saa yleensä noin 200-300 eurolla talvikaudella, ja Helsingistä Budapestiin pääsee päivittäin.

Budapestin kylpylähotellit eroavat hinnoissaan tietysti tason mukaan, sillä hienoimmat hotellit maksavat melko paljon verraten hieman vaatimattomampiin hotelleihin. Halvimmillaan yön kylpylähotellista voi saada noin 70 eurolla, mutta osa viiden tähden hotelleista saattaa veloittaa yöltä jopa 200-300 euroa.

Kylpylähotellissa ei ole tietenkään pakko yöpyä, sillä kylpylöitä löytyy Budapestista laaja kirjo. Halutessaan voi siis yöpyä vaikka halvimmassa hostellissa, ja käydä sitten päiväreissulla jossakin Budapestin monista kylpylöistä.

Kylpyläloma Budapestissa onnistuu siis myös pienellä budjetilla!

Muista tutustua myös mitä vaihtoehtoja koko Unkarin kylpylähotellit tarjoavat pääkaupungin lisäksi.

Budapestin kylpylähotellit kartalla

Naantalin kylpylä
Sulje